Berlin Street Food Thursday

Julkaistu Eurooppa, Maailman makuja, Opintomatkat, Saksa | 7

Tapasin Berliinissä ystävääni Tabeaa, jonka kanssa treffit sovittiin torstaiksi siitä syystä että silloin olisi street food thursday. Tämä ruokaystävien tapahtuma pitää majaansa Markthalle Neunissa Kreuzbergissä.

Mentiin kauppahallille joskus vähän kuuden jälkeen ja tunnelma oli jo silloin hyvin tiivis. Berliiniläiset selkeästi tykkäävät ruoasta ja tässä katuruokatapahtumassa riitti kyllä suita ruokittavaksi. Mukaan tuli myös Tabean kaksi kaveria, mutta koska kauppahallissa oli niin paljon kojuja ja paljon porukkaa, päätettiin hajaantua kahdeksi eri yksiköksi jotka kävisivät pareittain metsästämässä ruokaa.

Valinnanvaraa oli ihan liikaa! Löytyi aasialaista, eurooppalaista, keittoa, pasteijaa, riisiä.. Kaikkea mahdollista, jäätelöäkin ja erilaisia muita jälkiruokia. Vegaanikojukin oli, mutta siitä ei keretty maistamaan. Kaikilla oli ruoka toisessa ja olut toisessa kädessä.

Huomasin japanilaista takoyakia myyvän kojun joten pakkohan sitä oli saada. Tapahtumassa ruoat eivät kyllä olleet ihan halvimmasta päästä (Berliinin normaaliin hintatasoon verrattuna), esimerkiksi takoyakiannos maksoi 5 euroa. Oli se kyllä onneksi sen arvoista, onneksi!


Voileipäkakkua, anyone?

Koska samaan aikaan kaupungissa pyöri ITB Berlin, oli kauppahallin ruokatapahtumassakin Meksiko edustettuna (tarkkasilmäisimmät bongasivat ensimmäisestä postauksen kuvasta Meksikon logon). Paikalle oli tullut tanssijoita ja musisoijia ja Meksikon lipun alla tarjoiltiin jonkinlaisia lihaburrittoja, joita ei tosin tällä kertaa koitettu. Kaikennäköistä musiikkia ja esitystä tuntui olevan meneillään, mutta halli oli niin tupaten täynnä ihmisiä että eihän tämmöinen tappi sieltä ihmisen takaa mitään nähnyt.

IMG_8125

Takoyakin jälkeen päätin kokeilla sellaiseen pitaleivän kaltaiseen taskuun laitettua pulled porkia ja avocadosalsaa. Tämmöinen ”burgeri” oli vähän kalliimpi, 6.50 euroa. Syötävää siinä olisi kyllä riittänyt, sillä kojun mimmi latoi possua sekaan enemmän kuin laki sallii.

No, valitettavasti possut jäivät syömättä. Lähdin tallustelemaan kojulta ja odottelin kaveria, joka oli hakemassa olutta. Sillä välin possuhampparini alkoi tiputtelemaan rasvaa pohjasta papereiden läpi ja ennen kuin huomasin olivat käteni sekä kaulassa roikkunut kamerani täynnä tätä paksua rasvaa. Apua! Vessaan ei päässyt hakemaan paperia tai pesemään käsiä, lopulta onneksi saatiin jostain kojulta napattua muutama paperinpalanen että sain enimmät rasvat kamerasta pyyhittyä pois. Muutama sydämenlyönti taisi jäädä väliin kun pelkäsin, että possuburgeri koitui uuden objektiivin kohtaloksi. Onneksi vauriot olivat kuitenkin rajoittuneet vain objektiivin varren pintamateriaaliin, joka muuten edelleen tuoksuu pulled porkille..

Tästä traumaattisesta rasvakokemuksesta johtuen ei enää possu tahtonut maistua ja sain hampparia alas vain muutaman haukun. Oli se siinä rytäkässä kerennyt jo jäähtymäänkin vähän liikaa. Mutta avodadosalsa oli onneksi hyvää.

Kaverini mukaan katuruokatorstai järjestetään joka viikko ja siis kuten nimestäkin voi jo päätellä, torstaisin. Muina päivinä kauppahallissa on milloin mitäkin, välillä esillä on vaikka vain pelkkiä juustoja. Sen enempää ei perehdytty kauppahallin tapahtumiin kunnes lähdettiin jatkamaan matkaa parin tunnin kuumassa hallissa muhimisen jälkeen.

Siinä vaiheessa kun me ruvettiin tekemään lähtöä, ehkä joskus iltakasin aikaan, niin halli oli jo niin täynnä ettei sisään enää meinannut mahtua. Suositukseni onkin, että jos ei kestä jonottamista ja ihmispaljoutta, kannattaa paikalle mennä ajoissa!

Onneksi meillä on nykyään Suomessa (ja Helsingissä) enemmän kaikkia ruokatapahtumia. Ensi viikonloppuna on käsittääkseni taas jonkinlainen katuruokatapahtuma, johon ei kyllä valitettavasti päästä osallistumaan koska Tallink Silja kuljettaa meidät Maken kanssa Tukholmaan päiväksi. Mutta onneksi noita tapahtumia tulee ja muutenkin tuntuu että kansalaiset ovat enemmän valveutuneita nykyään kaiken syömisen ja juomisen suhteen ja kiinnostusta ruokatapahtumiin löytyy. Kun on tarpeeksi kysyntää, tulee myös tarjontaa!

7 Responses

 1. Hanna
  | Vastaa

  Kuulostaa hyvältä! Harmi että me tullaan olemaan Berliinissä perjantaista tiistaihin, joten ei osuta tuon katuruokatorstain aikaan sinne. Mutta jos siellä on muina päivinäkin jotain muuta, niin voisihan tuolla käydä pyörähtämässä… Tai no, nyt alkaa olemaan mielessä jo tuhat paikkaa missä olisi kiva ehtiä käydä noiden päivien aikana, saa nähdä minne kaikkialle ehtii :)

  Joo, ensi viikonloppuna on tosiaan Kauppatorilla joku katuruokatapahtuma, mihin tulee ilmeisesti ulkomailta asti jotain kojuja. Me ajateltiin käydä katsastamassa se tapahtuma jos ei ole muuta menoa ja jos sää sallii!

  • Anne
   |

   No mutta teillä on hyvä kun ootte Berliinissä viikonloppuna, silloin siellä sattuu ja tapahtuu – käykää ainakin katsastamassa puistoja!

   Hei sun täytyy muuten käydä tsekkaamassa Urbaanin viidakkoseikkailijattaren Lauran blogi, siellä on tosi paljon mielenkiintoista juttua Berliinistä! http://www.city.fi/blogit/urbaaniviidakkoseikkailijatar

 2. Laura
  | Vastaa

  Vautsi, kuulostaapa mahtavalta jutulta! :) Suomeenkin on tosiaan onneksi alkanut tuo katuruokakulttuuri rantautumaan hieman enemmän, mutta näin Helsingin ulkopuolella asuvana siitä ei pääse vielä mitenkään liiakseen nautiskelemaan. Toivotaan, että erilaiset katuruokatapahtumat ja teemapäivät nostaisivat suosiotaan myös muissa kaupungeissa! Täytyy pitää tää paikka mielessä myös siinä vaiheessa, jos löydän itseni jonain päivänä taas matkailemasta Berliinistä :D

  • Anne
   |

   Joo, toistaiseksi moni tapahtuma on keskittynyt lähinnä pk-seudulle, mutta esim. ravintolapäivähän on levinnyt jo aika hyvin ympäri Suomea. :) Nyt vaan aktiivisesti itse vaatimaan ruokatapahtumia myös omaan kotikaupunkiin ja ravintoloitsijoita innostamaan!

 3. Kat
  | Vastaa

  Nomnomnom! Ruokaa! :) Tommosissa tapahtumissa kaikista mälsintä on se, ettei omaan mahaan mahdu kaikki mitä haluaisi syödä :D Vaikka kuinka koittaisi asennoitua ahmimisiltaan.

  Mä oikein ootan, että kesällä pääsee Tampereella vierailemaan ravintolapäivänä eri paikoissa mutustelemassa (ellen päädy taas itse ravintoloitsijaksi) ja ymmärtääkseni Hämeenpuistoon ja Keskustorille nousee pariinkiin kertaan Eurooppalaiset ruokatorit pystyyn kesän aikana. Aiempina kesinä olen vain ohimennen ravannut sellaisten läpi, mutta nyt kyllä pitää panostaa ja ihan vierailla tapahtumissa katselemassa tarjontaa.

  • Anne
   |

   Äläkä unohda Chilifestiä! ;) Se on meidän jokakesäinen syy lähteä Tampereelle!

  • Kat
   |

   Ainiin sekin! Tosin itse voisin olla vaan katselijana siellä kun oon niin luuseri chilien kanssa x)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.