Hellsinki for Headbangers – metallimatkaajan opas Helsinkiin

Julkaistu Helsinki, Metallia matkassa, Opiskelu | 10

Hellsinki for Headbangers -opas saatavilla osoitteessa www.hellsinkiforheadbangers.com – ilmaiseksi!
Hellsinki for Headbangers guide is available in www.hellsinkiforheadbangers.com – for free!


Noniin, nyt on vihdoin ja viimein aika julistaa se, mitä olen koko kevään ahertanut matkailualan opintojeni opinnäytetyönä. Rakkaudesta matkailuun ja metallimusiikkiin syntyi matkailijoille Helsingin metalliskeneä esittelevä mobiiliopas – Hellsinki for Headbangers!

Oletko valmis kohtaamaan Skandinavian metallipääkaupungin? Tervetuloa Hellsinkiin!

Are you ready to face the Heavy Metal Capital of Scandinavia? Welcome to Hellsinki!

Hellsinki for Headbangers – Hellsinki mobile travel guide for metal travellers

Hellsinki for Headbangers on englanninkielinen mobiilimatkaopas, joka johdattaa metallimusiikin kuluttajat tutustumaan kaupungin metalliskeneen niin ravintoloiden, yökerhojen kuin majoitusliikkeiden saralta. Opas sisältää tällä hetkellä 34 kohdetta eri puolilla kaupunkia – kysymyksiin, kuten missä kannattaa heittäytyä moshpittiin, löytyy vastaus oppaasta. Tutustu Helsinkiin ihan uudesta näkökulmasta!

Hellsinki for Headbangers is a mobile travel guide in English for metal heads traveling to Helsinki. The guide introduces 34 locations around the city: restaurants, night clubs, hotels and much more, telling where you can throw yourself into moshpit or where the best metal head watering holes exist. Experience Helsinki in a whole new way!

Matkaopas on luotu CreateTrips-sovellukseen, jossa käyttäjät voivat suunnitella matkoja, jakaa niitä muiden kanssa ja ladata minimatkaoppaita. Sovelluksen lataaminen on ilmaista, kuten myös Hellsinki for Headbangers-mobiilioppaan.

Oppaan voi ladata seuraavasti:

 1. Lataa CreateTripsin sovellus AppStoresta
 2. Siirry Get TravelBooks-kohtaan ja kirjoita hakukenttään ”Hellsinki for Headbangers”
 3. Lataa opas ja nauti! \m/

Mobile travel guide is created within CreateTrips, a social trip planner where users can create trips, share them with friends and download mini travel guides. The app itself is free to download, and so is Hellsinki for Headbangers. However, for now the app is only available for iPhone. Android version is under development.

How to download the guide:

 1. Download CreateTrips from AppStore
 2. Click Get TravelBooks and search for ”Hellsinki for Headbangers”
 3. Download and enjoy! \m/

Lue oppaan lataamisesta Androidille täältä!
Guide for Android – read more in here!

Helsinki
Hellsinki for Headbangers

TravelBook by:
Metallia Matkassa

Open TravelBook Preview


Olen pitkään toitottanut tarvetta nostaa musiikki esiin Helsingin ja Suomen matkailumarkkinoinnissa. Olkoon tämä oma korteni kekoon, sillä vahvasti uskon siihen, että maailmalla mainetta niittävät suomalaiset metallibändit houkuttelevat matkailijoita tutustumaan tähän mystiseen, pohjoiseen ja kylmään metallimusiikin mekkaan. Onhan musiikin perässä matkustettu muuallakin esimerkiksi bändien synnyinkaupunkeihin ja musiikkihistoriallisesti tärkeisiin paikkoihin kuten keikka- tai festivaalipaikoille.

Helsinki tarvitsee jotain, millä erottua kilpailijoistaan Tallinnasta, Pietarista ja Tukholmasta – jatkossa aionkin liputtaa Skandinavian (tai kenties koko maailman?) metallipääkaupungin puolesta. Yksi opas ei vielä muuta paljoa, mutta se on alku!

Kiitos kaikille tahoille, jotka mahdollistivat tämän oppaan rakentamisen – sen tekeminen on ollut rankkaa, mutta todella hauskaa ja lopulta myös palkitsevaa. Mukavaa nähdä oman käden jälki ja nyt vaan toivon, että opas saavuttaa kohderyhmän. Harmillista on tietysti se, ettei sitä vielä saa kuin vain iPhonelle – tähän toivottavasti tulee kuitenkin pian muutos!

HUH – kiitos ja kuittaus!

10 Responses

 1. Hieno juttu! Erityisesti Argentiinassa oon tavannut useita ihmisiä, jotka on olleet tietoisia ja kiinnostuneita Suomesta juurikin metallimusiikin vuoksi. Osa on jopa päätynyt suomen kielen opiskelijaksi tästä syystä :)

  • Anne
   |

   Joo, paljonhan noita faneja tulee juuri sieltä päin maailmaa! :) Mä olen myös joskus kuullut, että musiikista innostuminen on johtanut kielen opiskeluun, Suomeen matkustamiseen ja lopulta jopa tänne muuttamiseen.

 2. Mahtavaa! Voisi hyvinkin uskoa oppaallesi olevan kysyntää. Oman intohimon valjastaminen tuollaiseksi tuotteeksi on hatunnoston arvoinen juttu!

  • Anne
   |

   Kiitos Annika :) Opparin aihetta valitessa halusin ehdottomasti sellaisen, joka liittyy jollain tavoin omiin kiinnostuksen kohteisiin. Sitten syntyi tämä :)

 3. Onnittelut – muistan miten jo Sinua blogiimme haastatellessani puhuit tähän liittyvistä haasteista. Hieno fiilis varmaan tässä vaiheessa!

  • Anne
   |

   Kiitos Pirkko! Kyllä, nyt on hyvä fiilis :) Kannatti ahertaa. Ja sain jopa sen raportointiosuudenkin ihan kohtuullisesti tehtyä ;) Kunhan vaan sitten menee hyväksytysti läpi..

 4. Vau!! Onnittelut opinnäytetyön valmistumisesta! :) Varmasti aika palkitsevaa että omasta opinnäytetyöstä syntyy jotain mistä muut voivat hyötyä, eikä pelkästään niin että se on kasa paperia jonka lukee vain ohjaaja ja joka jää pölyttymään hyllyn perukoille. Ja on aina kiva että voi tehdä sen jostain sellaisesta aiheesta mistä on aidosti kiinnostunut!

  • Anne
   |

   Kiitos! :)

   Joo, halusin nimenomaan tehdä sellaisen opparin, josta on myös oikeasti jotain hyötyä. Siis, ei ne tutkimuksetkaan ole huonoja, koska onhan niistä toimeksiantajille usein konkreettista hyötyä, mutta olen tehnyt niitä jo kolme muutenkin tässä opintojen aikana joten halusin jotain muuta jolla osoittaa oma ”kädenjälki”. Ehkä tämmöinen opas tuntui muutenkin aika luonnolliselta, kun on jo vuosia kirjoitellut matkajuttuja. :)

 5. […] sähköisestä liiketoiminnasta. Toukokuun alussa sain myös valmiiksi opinnäytetyöni, eli metallimatkaajan mobiilioppaan Helsinkiin. Oppaasta sain muuten arvosanaksi 5 (asteikolla 1-5). Olen todella tyytyväinen, varsinkin sen […]

 6. […] de Metallia Matkassa, un blog de Helsinki especializado en viajes y metal. Puedes echarle un ojo al post sobre la guía en su web. Tuve el placer de conocer a Anne junto con Kea Soza, del blog Deep Red Blues, en uno de […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.