Helsinki-päivä

Julkaistu #suomiretki, Helsinki, Matkailuala, Opiskelu | 0

Tänään meillä oli vähän leppoisampi koulupäivä – ei edes tarvinnut lähteä Porvooseen asti, koska tehtävänä oli tutustua Helsinkiin ja sen nähtävyyksiin! Suunniteltiin etukäteen parin koulukaverin kanssa reitti keskustassa (ja vähän sen ulkopuolellakin), että mitä käydään katsomassa. Kamerat olivat tietysti messissä dokumentoimassa meiän turistipäivää ja osa kuvista tulee sitten raporttiin todistusainestoksi. :-)Ensiksi vierailtiin Elielinaukiolla sijaitsevassa Holiday Innissä. Helsinki-päivän yhteydessä oli tarkoitus suorittaa myös Mystery Shopping-tehtävä, eli tarkkailla palvelua jossakin paikassa (hotelli, ravintola, kauppa jne). Me käytiin hotellissa tutustumassa pariin huoneeseen ja seurattiin samalla saamaamme asiakaspalvelua.

Sieltä jatkettiin Ateneumille, jonka edessä tosin otettiin vaan kuva. Museo ei ollut vielä auki eikä kyllä muutenkaan oltaisi varmaan menty sisälle asti.

Ateneumilta meiän reitti jatkui Tennispalatsiin, Kulttuurien museoon. Kyseinen museo on tosi pieni, mutta siellä oli kaksi tosi kivaa näyttelyä! Toisessa oli esineitä yms muuta tietoa eri kulttuureista ja toinen oli valokuvanäyttely, joka liittyi jätteisiin ja kuvat olivat Kathmandusta, Nepalista. Ja mikä parasta – museoon on ilmainen sisäänpääsy! Eli nyt kaikki sinne :)

Museon jälkeen siirryttiin seuraavaan kohteeseen, Hotelli Torniin. Tarkoituksena oli vierailla Tornin Ateljee Barissa ylimmässä kerroksessa ihastelemassa maisemia, mutta koska kello oli vielä niin vähän, se ei ollut vielä auki :( Päästiin onneksi kuitenkin edes 12:sta kerrokseen katsomaan maisemia ja ottamaan pari kuvaa raporttia varten. Vinkkinä vaan kaikille Helsinkiin turisteina tuleville; tuolta Tornista on tosi hyvät näkymät Helsingin ylle! Ja sinnekkään ei maksa mitään! Tosin saattaa kyllä ehkä joutua jonkun juoman ostamaan, jos menee sinne kahvilaan.

Tornin jälkeen lähdettiin kohti Hard Rock Caféa. Käytiin siellä vain ottamassa nopeasti valokuvia, koska ruokalista on ilmeisesti aika tyyris, niin ei viitsitty jäädä syömään eikä juomaan mitään! Tarjoilija puhui meille englantia kun heiluttiin kameroiden kanssa siellä :-D Siellä sai onneksi valokuvata ilman että tarvitsi ostaa mitään. Ihan kivalta paikalta se kuitenkin vaikutti, että ehkä joskus saattaisi raaskia mennä sinne vaikka syömään! Kierrokseen sisältyi myös pari vähän ”perinteisempääkin” nähtävyyttä, niin kuin Esplanadin puisto ja Tuomiokirkko. Nähtiin pari penkkarirekkaakin, tänäänhän kun oli penkkaripäivä.

Käytiin keskustassa vielä tutustumassa Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan. Opiskelijoilta sisäänpääsy maksoi 4 euroa. Siellä oli niin trooppinen tunnelma, että kameran linssi meni ihan huuruun, enkä saanut mitään kuvia oikein otettua :D Kännykällä sain onneks pari otettua, jotka voidaan liittää raporttiin sitten :-) Sekin oli aika kiva paikka, vaikka olin jotenkin olettanut että kasvihuone olisi isompi.

Ekaksi meillä oli tarkoituksena vielä ajella keskustassa vähän ratikalla, mutta kaikki oltiin vähän väsyneitä joten lähdettiin sitten suoraan metrolla kohti seuraavaa kohdetta. Kaveri nappasi kuitenkin ratikasta kuvan raporttia varten, yksi meiän Helsingin turistireitti-vinkeistä on nimittäin ratikalla ajelu. Se voi olla jollekkin ulkomaalaiselle hyvinkin eksoottista, ja siinä näkee hyvin kaupunkia ja mikä parasta – se on paljon edullisempaa kuin kalliit turisteille suunnatut kiertoajelubussit! ;)

Metrolla jatkettiin sitten matkaa Itäkeskukseen. Itis on pohjoismaiden suurin kauppakeskus, ja siksi valkattiin se mukaan meiän reittiin. Omasta mielestäni siellä on melkein paremmat shoppailumahdollisuudet kuin keskustassa. Itiksen ilmettä on nyt vähän kohennettu ja mun mielestä siitä on tullut aika viihtyisä, ei siinä kyllä ennenkään ihan hirveästi vikaa ole ollut :)

Sitten vuorossa oli enää yksi kohde. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, Mellunmäen metroasema!!

Moni varmaan ihmettelee, että miksi me valkattiin Mellunmäen metris tähän reittiin mukaan. No, syy on yksinkertainen eikä sitä moni edes tiedä – Mellunmäen metroasema on maailman pohjoisin metroasema! Haluttiin myös meiän reitille vähän erilaisempia kohteita niiden perusmuseoiden ja kirkkojen lisäksi. Arvasiko joku, minkälaiselle kohderyhmälle oltiin reittiä suunniteltu? No, oikeastaanhan toi on aika ”yleispätevä” mutta tarkoituksena oli, että tämä reitti olisi suunnattu nuorille opiskelijoille, jotka matkustaa vähän pienemmällä budjetilla. :-)

Että semmonen päivä. Ihanaa kun huomenna on jo perjantai ja mulla alkaa hiihtoloma! JEE! Eipä ole ollut sellaista virallista hiihtolomaa vuosiin. Pidetään huomenna illalla kavereiden kanssa levyraati ja ajattelin muutaman alkoholipitoisen juomankin siinä ohessa nautiskella. Ensi viikolla lähen sitten käymään vanhempien luona maalla. Huomenna on kuitenkin vielä viimeinen rutistus ennen lomaa, eli projektityön tentti! :( Onneksi se ei ole mikään iso tentti, vain yksi kysymys johon pitää vastata essee-muodossa. Eli ei pitäisi olla ihan mahdoton homma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.