Hevifestareille Liettuaan – no mikä ettei!

Tällä hetkellä Helsingissä vihmoo vettä ja räntää, kadut täyttyvät loskasta ja aurinko on vain kaukainen muisto. Talvi on pitkä, märkä ja masentava, joten sen takia onkin hyvä olla jonkinlaista porkkanaa kesäkuukausilla odottelemassa, että jaksaa aamulla nousta pimeydessä töihin. Nyt onkin siis aika hyvä aika ruveta jo fiilistelemään tulevaa kesää ja erilaisia festarireissuja. Ensi kesälle on jo suunnitelmaa jos toistakin, mutta yhdeksi mainioksi vaihtoehdoksi rässiliivin kaapista kaivamiseen ja maiharien kiilottamiseen onkin Liettuassa heinäkuussa järjestettävä Devilstone-festivaali. Miltä kuulostaisi lähteä hevifestareille Liettuaan?

Neljän päivän mittainen raskaampaan saundiin painoittuva festari Devilstone herätti jo nimensäkin puolesta kiinnostusnystyrät siihen malliin, että väliin ei sovi jättää. Metallifestarit Liettuassa! Jo on aikoihin eletty.Devilstone järjestetään Anykščiaissa, Liettuassa. Sijainti on sen verran skutassa, että jonkinlainen ratkaisu piti keksiä mestoille pääsemiseen. Löinkin siis viisaat päät yhteen Wannabe Toursin kanssa, joka on erikoistunut helvetillisiin seuramatkoihin eli musiikkikansan roudaamiseen bussilla Baltian läpi festareille ja bändirundeille. Syksyn asiaa pohdiskeltuamme laitoimme kasaan reissun, jolle sopii muidenkin kanssamielisten hevihirmujen ja rokkikukkojen lähteä yhdessä nautiskelemaan musiikista, mallasjuomasta ja hyvästä meiningistä. Olen mukana matkanjohtajana järjestämässä tätä perinteistä festaribussireissua halki Baltian, jonne oman paikkasi voit lunastaa Wannabe Toursin kautta. Pakataan bussi täyteen jengiä ja lähdetään mun ohjaamana kohti Liettuaa! Let’s METAL! \m/

Festarin aikana lauteille nousee bändejä kevyemmästä rokista örinämetalliin kaikenlaisen oheishärpäkkeen kuten muusikoille sopivien workshoppien, leffanäytösten, luentojen ja muun lomafiilistelyn siivittämänä. Aiempina vuosina festarikansaa viihdyttämässä ovat olleet mm. Arch Enemy, Vader, Enslaved, Shining, Vomitory, Goatwhore, Gama Bomb, Benediction, Mayhem, Grave, Tankard.. Eli vaikka mitä. Isompien nimien kyljessä lavoja valloittaa myös pienemmät ja ensiaskeliaan ottavat orkesterit, joten festari tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä tutustumaan uuteen musaan. Joskus ihan virkistävää, että pääesiintyjänä ei ole (todennäköisesti) Anthrax..

Matkan ohjelma on seuraava: Heinäkuun 13. päivä reissu alkaa Helsingistä ylittämällä lätäkkö Tallinnaan, jossa bussi jo odotteleekin iloista festarikansaa saapuvaksi. Kuljetus käy ensin Latvian pääkaupunkiin Riiaan, jossa vietetään ensimmäinen yö ja käydään tutustumassa porukalla paikalliseen külttüüriin ja yöelämään. Kaupunki on itselle tuttu parin vuoden takaiselta pikavisiitiltä, kun olimme paluumatkalla Saksasta, niin ikään metallifestareilta. Seuraavana aamuna bussi lähtee liikenteeseen renkaat ulvoen, kaljatölkit sihahtaen ja hevitukat hulmuten kun edessä on 4 päivää taattua festarisekoiluamenoa Devilstonessa. Kun festarit on taputeltu ja toivottavasti selvitty koetuksesta hengissä, kotimatkalla otetaan vielä toinen rentoutumisstoppi Riiassa, ennen kuin kotimaa ja arki taas kutsuvat.

Missasitko liput Wackeniin jälleen kerran? Alkaako kotimaan tarjonta kyllästyttää? Haluaisitko viettää viikon kesällä muiden haisevien hevareiden keskellä bussissa ja festareilla? Olet tullut oikeaan paikkaan – nimittäin klikkaamalla tästä pääset varaamaan ja tutustumaan tarkemmin Wannabe Toursin & Metallia Matkassa -blogin järjestämään festarimatkaan Devilstone-festareille Liettuaan 13.-18.7.2016. Matkan hinta alk. 279 € per hevilärvi eli halvalla lähtee, melkein kuin laittaisi rahaa pankkiin! Hinta sisältää tietysti kaiken oleellisen eli lauttamatkat Helsinki – Tallinna – Helsinki, kyydityksen Tallinnasta festareille Riian kautta ja takaisin omalla bussilla, festariliput + leirintä, 2 yön majoitus Riiassa hostellissa jaetuissa huoneissa sekä tietysti minun, eli erittäin heavy metal -henkisen, matkanjohtajan palvelukset koko reissun ajan. Matkavakuutukset, niskatuet ja juomarahat jokainen hoitaa omasta takaa. Vastuullisena matkanjärjestäjänä reissulla toimii Baltic Travel Group. Lisäinfoa reissusta saa kätevästi laittamalla sähköpostia anne@metalliamatkassa.com.

Olen aiemmin toiminut matkanjohtajana Balkanin kiertomatkalla ja hevimestojen koluaminen alkaa olla jo verissä. Festarikokemuksia on kertynyt kotimaan lisäksi mm. Saksasta ja Kanadasta ja lisäksi hevikansaa houkuttelevia paikkoja on tullut nähtyä Suomesta  aina Japaniin ja Nepaliinkin asti. Tutustu lisää meidän metalliteemaisiin matkoihin täällä.

Devilstone-festarimatkan varausvahvistusta odotellessa kannattaa vaikka fiilistellä, miltä festarit ovat aiempina vuosina näyttäneet ja kuulostaneet:

Onkos teillä jo ensi kesän festarireissut suunnitteilla?


Kuvat & videot: www.devilstone.net

5 Responses

 1. Katja/ Fat in BKK
  | Vastaa

  Toivottavasti, tai siis TIETENKIN, teille on kyllä tulossa mahtava matka! Eikä hinta kyllä paljon päätä huimaa ja mun mielestä olisi kyllä aika superia matkustaa samanhenkisessä porukassa koko matka, nähä bändejä ja tutustua uusiin ihmisiin. Vau!

  • Anne
   |

   Noniin, sit vaan kuule reissua buukkaamaan – leivotaan susta hevimuija! :D

 2. Katja/ Fat in BKK
  | Vastaa

  Siis mä oikeesti olisin voinut ihan tullakin messiin, oonhan aikoinaan uinut jossain Tampereen goottipiireissä (hyvin epäuskottavasti tietenkin) vuosia! :D Mut toi on heinäkuussa jolloin toivottavasti oma palvelus on alkanut niin heinäkuusta eteenpäin mulla ei ole vuoteen elämää :P

  • Anne
   |

   Hahaa, vanhana goottiernuna täähän olis just sopiva festari sulle! :D Putket vaan päähän ja PVC:llä verhoutumaan!

 3. […] Liettuan Anyksciaita heinäkuussa. Olenkin kirjoitellut tapahtumasta jo aiemmin (lue juttu täältä!), sillä Metallia Matkassa on mukana toteuttamassa reissua festareille yhdessä Wannabe Toursin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.