Hipstereiden Mikkeli

Julkaistu #suomiretki, Kotimaa, Mikkeli | 10

Viime viikonloppuna tuli taas vierailtua Mikkelissä, tuolla Etelä-Savon sydämessä. Sää oli vuoden aikaan nähden juuri sitä mitä sen pitääkin olla, eli harmaa, märkä ja ankea, joten ulkona vaappumisen sijaan päätimme pysytellä mieluummin sisätiloissa.

Sää ei ollut järin houkutteleva

Olen kirppiksien ystävä. Mikkelistä löytyy eräs oikein mainio kirpputori – Wilma ja Wihtori nimeltään. Paukahdimme paikalle pahimpaan lauantai-iltapäivän ruuhka-aikaan ja kirppis natisi liitoksistaan ihmisistä penkomassa rekkejä ja hyllyjä. Aikamoinen aarreaitta!

Samalla kadulla sijaitsee muuten toinenkin kirpputori, mutta se oli mennyt jo kiinni (vai olikohan se edes ollenkaan lauantaisin auki) ja ikkunasta kurkittuani päättelin, ettei siunausta elämään toivottavalta Toivon kammari-kirppikseltä olisikaan välttämättä löytynyt kahdelle kirkkoinstituutin vastustajalle kamalasti mitään.

Tästä kuvasta olivat ne mainitsemani ihmismassat kuitenkin kaikonneet..

Wilmasta ja Wihtorista vaatetta löytyi mistä valita, samoin kaikkea muuta mielenkiintoista kuten vinyylilevyjä, astioita, ornamentteja ja vaikka mitä. Itsepalvelukirppis on aika iso ja siellä saa kyllä tovin kulmaan, jos meinaa kaikki hyllyköt penkoa läpi. Näin muun muassa hienon Marlboro-aiheisen kahvikupin, jonka olisin voinut tupakkamiehiä olevalle isälleni ostaa, kunnes näin hintalapun. Seitsemän euroa! Kuppi jäi hyllyyn, mutta onneksi kirppiksen hintataso oli muuten kohtuullinen. Mukaan tarttui sitten euron hintainen käsiveska. Kirpparin asiakaskunta koostui lähinnä vanhemmista ihmisista, joten jäin ihmettelemään – missä on Mikkelin hipsterit? Second hand-tuotteet kun ovat nykyään sitä kovinta huutoa.

Kirppikseltä poistuttuamme heitettiin joku lenkki korttelin ympäri ja osuttiin paikkaan, jonne ne kaikki Mikkelin hipsteritkin olivat menneet. Savilahdenkadulla sijaitseva Wanha Talo (nimensä mukaisesti kyseessä on vanha talo, joten se on helppo tunnistaa) nimittäin kätki sisäänsä mielenkiintoisen kahvilan ja design-puodin.

Design & Handicraft Shop Hinee oli vastikään avattu, mm. suomalaista designia ja tuotteita myyvä ihanan symppis puoti, joka istui hyvin kahvilan viereen. Tällä kertaa en tehnyt ostoksia (sillä olinhan juuri hurvitellut kirpparilla ja ostanut euron arvoisen laukun), mutta juttelin paikan omistajan kanssa ja hän kertoi että suunnittelijat, kenen tuotteita on myynnissä puodissa, on tarkoitus vaihtaa aina tietyn väliajoin. Samassa tilassa toimii myös pari muuta yrittäjää ja esillä oli lisäksi pieni valokuvanäyttely. Jos Mikkelissä ollessaan kaipaa vähän persoonallisempia ostoksia, kannattaa suunnata tänne!

Designpuodin puolelta kahvilaan päin

Wanhan Talon toinen puoli oli pyhitetty designille, toinen Kahvila Nandalle. Voi mikä ihanan kodinomainen paikka ja sisustus! Onko meillä Helsingissä jotain vastaavaa? Pöydät ja tuolit olivat eriparia, me löydettiin paikkamme nahkasohvilta. Tilaa koristi erilaiset valot, pöydillä koriste-esineet ja kynttilät. Kahvilassa oli tarjolla myös lounasbuffet, mutta me tyydyttiin vain ottamaan yhdet kokikset – ensi kerralla voisi kyllä kokeilla ruokailuakin. Vitriinissä olisi ollut myös vaikka mitä herkkuja tarjolla. Kahvila vaikutti olevan paikallisten suosiossa, sillä tupa oli aikalailla täynnä. Ei ihme, sillä se oli hyvä pakopaikka ulkona vasten kasvoja paiskaavaa kylmää viimaa.

Tosi kivaa, kun löytää ennestään tutusta paikasta jotain uutta. Seuraavalla Mikkelin visiitillä olisi mukava päästä tutustumaan paikalliseen yöelämään – bongattiin keskustasta jonkinlainen rokkiklubi, mutta ei sinne ole asiaa vasta kuin pimeän laskeuduttua. Nopealla googlettelulla kyseisestä kylästä saattaisi löytyä rokkibaari, jos toinenkin. Pitää laittaa siis to do-listalle, että ensi kerralla käydään selvittämässä onko Mikkelissä metallia!

10 Responses

 1. Tosi lepposta tuollanen lähimatkailu, läheltäkin löytää paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita! Me ollaan miehen kans menossa ensi viikonloppuna tutkimaan Turkua, kun ei olla kumpikaan siellä oikeastaan ikinä käyty. Turistilinssit vaan päähän ja menoks niin varmasti saa ajan kulumaan (:

  • Anne
   |

   Joo, me kyllä tykätään! Joskus sitä kannattaa heittäytyä ihan turistimentaliteetille, vaikka kotimaassa onkin. Tutustuu vähän eri näkökulmasta uusiin paikkoihin!

 2. Mikkeliin olis kiva mennä, en oo siellä koskaan käynyt. Pitääpä laittaa kyseinen kaupunki ensi kesän to do-listalle!

  • Anne
   |

   Joo, ja kesällä siellä riittää varmasti enemmän tekemistä :) Mikkelin seudulla on niin paljon kaikenlaista. Esim. ne Astuvansalmen kalliomaalaukset :)

 3. Jaska
  | Vastaa

  Voin sanoa että mitään et menettänyt tuon uskovaisten kirpputorin kohdalla.

  • Anne
   |

   Hyvä tietää. :D

 4. Katja/ Fat in BKK
  | Vastaa

  Heh, juuri olin viikonlopun Mikkelissä! :D Mutta keskustassa tuli pyörähdettyä vain 30 min verran jossain kauppakeskuksessa rohmuamassa limsaa ja karkkia bussimatkaa varten eli ei sitä Mikkelistä paljoakaan jäänyt käteen vielä. Ulkona oli, postaustasi myötäillen, kylmää, harmaata ja märkää.

  Nyt kun bussiliputkin on naurettavan halpoja (Treelta Mikkeliin maksoi 12 e) pitää ehdottomasti lisätä kotimaan matkailua. Kuhan majoitukselle keksii vielä halvan vaihtoehdon :P

  • Anne
   |

   Edullinen majoitus on kyllä ehdottomasti yks murheenkryyni tässä maassa matkustaessa.. Hostelleissa tietysti voi saada suhteellisen edullisesti majoitusta, mutta niitäkään ei nyt ihan joka pitäjässä ole. :( Tosin hyvissä ajoin varailemalla jotain mallia perus Scandic-hotellejakin voi kai saada aika huokeaan hintaan. Tai sitten vaan sohvasurffaa!

 5. Kotimaan matkailija
  | Vastaa

  Monesta paikkaa kyllä löytyy yllättävänkin huokeaa majoitusta, varsinkin jos useampi henkilö on liikenteessä.
  Mielenkiintoisten maakuntakaupunkien lähistöltä voi hyvinkin löytyä mukava mökki, tarjoushotellien lisäksi.
  Mikkelin läheltä suosittelen Sahanlahtea ja Puumalaa!

  • Anne
   |

   Näinhän se on, että porukalla helposti säästää :) Mutta esim. Mikkelin keskustassa ei taida olla vaikkapa hostellia. Jotain bed & breakfast -tyylistä majoitusta tutkin, mutta siinäkin kipusi hinta yli 50 e / yö, joka alkaa jo tuntua pienellä budjetilla matkustavan lompakossa aika huomattavasti. Jos matkustaa yksin eikä ole autoa, edulliset mökit voivat olla helposti saavuttamattomissa!

   Sahalahdesta ja erityisesti Puumalasta olenkin kuullut paljon hyvää! Niissä en kai koskaan ole ainakaan muistaakseni käynyt.. Ristiina sen sijaan on erittäin tuttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.