IG Travel Thursday: Kuusijärvi

Julkaistu #IGtravelthursday, #suomiretki, Kotimaa | 12

Kuusijärvi on yksi Vantaan suosituimmista virkistysalueista. Sieltä löytyy uimaranta, lenkkipolkuja, kahvila ja mm. pääkaupunkiseudun ainoat julkiset savusaunat. Lapsena tuli joka kesä käytyä Kuusijärvellä polskimassa, mutta nykyään vähän vähemmän. Viime viikonloppuna päätettiin poiketa paikkaan pitkästä aikaa.

Luumulla ei ollut asiaa rannalle, kuten kyltistä näkyy. Mua vähän harmittaa välillä tää ainainen koiravastaisuus joka paikassa. Ymmärrän sen, että uimarannalle ei haluta koirien jätöksiä, mutta jokainen vastuullinen omistaja varmaan siivoaa koiransa jäljet mikäli vahinko sattuu. Olisi kiva lähteä joskus jonnekkin biitsille piknikille koira mukana, mutta julkisilla uimapaikoilla se ei ainakaan taida onnistua.

En ole hirveän tarkasti perehtynyt pk-seudun koiraystävällisiin paikkoihin (esim. ravintoloihin jne.) mutta olisi varmaan aika tutustua. Tässä taannoin tutkiessani Porvoon matkailun sivuja silmiini osui sieltä Koirien Porvoo. Tosi kiva idea ja jokaisen kaupungin matkailusivuille olisi hyvä laittaa, mitkä paikat ovat koiraystävällisiä! Juuri tässä keskusteltiin Maken kanssa jollekkin nähtävyydelle menosta ja mietittiin, että saakohan sinne ottaa koiria mukaan. Toki joka paikkaan ei voi viedä koiria ja se on ymmärrettävää, mutta jos esim. lähdetään päiväretkelle toiseen kaupunkiin niin kyllä se koira vaan on vähän niin kuin otettava mukaan. Ja kivempaahan se on käydä jossain koko ”perheen” voimin :-D Mutta ei sitten ole kivaa, kun pääsee perille ja paikalla onkin joku ehdoton koirakielto.

Kuusijärveltä löytyy myös grillauspaikkoja. Luontoon ei saa tehdä tulta, grillaaminen onnistuu vain merkityillä paikoilla. Täytyy kyllä joku kerta mennä taas iltalenkillä tuonne ja ottaa makkarapaketti mukaan.

Kuusijärvelle pääsee Helsingin keskustasta esimerkiksi bussilla 731 ja matka kestää noin puoli tuntia. Savusaunat ovat auki maanantaista sunnuntaihin klo 13-20 ja maksavat 10 euroa aikuiselta, 6 euroa lapsilta, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta.

12 Responses

 1. Mari
  | Vastaa

  Ainakin Espoon kivenlahdessa on uimarannan päässä pieni koiraranta. Oon monesti käyny omaa terrieriä uittamassa siellä :) vieressä on kanssa pieni kiska/kahvila ja terassi missä voi istuskella koiran kanssa. Tai siis ainakin pari vuotta sitten vielä oli :D ja noin 200m päässä on iso koirapuisto! Kivenlahti, koiraihmisten paikka :D

  • Anne
   |

   Kiitos vinkistä :D Onhan noita paikkoja missä koirien kanssa touhuta, en sitä epäilekään. Mutta enemmän vaan välillä ärsyttää, että koirien kanssa pitää mennä erityisesti niille varatuille alueille. Ja esim. ei meidän Luumun kanssa voi mennä paikkaan, missä on paljon muita koiria (esim. koirapuistot). Niin sitten jää vaihtoehdot vähän vähiin :( Kytkettyinä ja hyväkäytöksisinä koirat olisivat mun mielestä tervetulleita ihan samoihin paikkoihin kuin ihmisetkin.. Tosin Berliinissä näin kun ihmiset tulivat vaatekauppaan koirien kanssa (!!), se oli vähän ihmeellistä, mun mielestä lemmikkien paikka ei ole alennusmyynneissä, ellei kyse sitten ole Mustista & Mirristä :D

 2. Amanda
  | Vastaa

  Vanha kunnon Kuusijärvi! Tuttu polskimispaikka mullekin. :) Helsingin kaupungin sivuilta muuten löytää ainakin Helsingin puolen koirarannat. Vantaalta tiedän vaan sen muutama vuosi sitten avatun Vetokannaksen koirarannan.

  • Anne
   |

   Täytyy käydä katsomassa noista koirarannoista lisää, kiitos vinkeistä :)

 3. Tiina
  | Vastaa

  Me piipahdettiin Kuusiksella viimeksi loppukesästä, mutta uimassa ei olla koskaan siellä käyty kun paikka on aina niin ruuhkasen olonen. Mun mielestä sitä kivempaa, mitä enemmän koiria! Mieluummin koiria, kun ihmisiä :P Tuollaiset koirakiellot on ihan hanurista :D

  • Anne
   |

   Joo, kesällä siellä tuppaa olemaan kyllä välillä aika kova tungos! Huomaa, että se on suosittu paikka. En tiedä Vantaan muista vastaavista uiskentelupaikoista, mutta Kuusijärvi tuntuu olevan sen verran keskeisellä paikalla (täällä idän puolella) että se palvelee aika isoa aluetta. :)

 4. Kuusijärvi on aivan ihana paikka, kun vielä asuin Helsingissä roudasin sinne aina ulkomaiset vieraat. Ja yhdessä vaiheessa kävimme kerran viikossa siellä aina lounastauolla avantouimassa töiden lomassa… :) Olipa kiva päästä virtuaalimatkalle tuonne tutuille seuduille, täytyypä pistää korvan taakse että tuollakin voisi Suomi-visiitillä taas piipahtaa!

  • Anne
   |

   Hui, avantouintia! Mua ei sais kirveelläkään menemään avantoon.. :D Kuusijärvellä kai toimii ihan joku avantouintiseurakin, sellainen käsitys mulla on.

 5. Jenna
  | Vastaa

  Harmi, kun tämä ei ole koiraystävällinen paikka. Muuten tuonne on kyllä mentävä päiväretkelle. :)

  • Anne
   |

   Joo, se on kyllä iso pettymys! Sain uimavalvojalta vihaisen katseen ja huudon, että tänne ei saa tuoda koiria, kun kävelimme rannan ja saunojen ohi päästäksemme lenkkipolulle.. :( Onneksi polku kiertää myös rannan takaa (emme tätä aluksi huomanneet), niin osaa jatkossa kulkea sieltä.

   Mutta muuten kyllä tosiaan kiva paikka, erityisesti kesällä :) Omat eväät mukaan ja järven toiselle puolelle päivää paistattelemaan!

 6. Christina
  | Vastaa

  Saako siis koiran kanssa mennä Kuusijärvelle, jos ei kulje siellä missä on uimaranta ja saunat?

  • Anne
   |

   Heippa Christina! Pahoittelut ensiksi tästä todella viivästyneestä vastauksesta, tämä kommentti on mennyt jotenkin ihan ohi. Me ei olla käyty Kuusijärvellä pitkään aikaan, mutta aiemmin kun ollaan käyty siellä koiran kanssa, ollaan menty suoraan lenkkipolulle joka kiertää järveä. Polulla kulkiessa ei ainakaan ole tullut valituksia ja olen nähnyt siellä muitakin koiria. Rannalle koiran kanssa ei saa mennä. En tosin tiedä, mikä on tilanne tällä hetkellä, yleensä kaupunki ei salli koiria uimarannoilla, paitsi ainoastaan koirille tarkoitetuilla paikoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.