IG Travel Thursday: Paloja Saksasta

Julkaistu #IGtravelthursday, Eurooppa, Saksa 3

Jälleen Instagram Travel Thursdayn aika! Meillä Suomessa IG Travel Thursdayn järjestäjinä toimivat Running with Wild Horses, Kaukokaipuu ja Destination Unknown. Ohjeet osallistumiseen löydät täältä.

Mun matkailuaiheiset instagram-kuvat alkaavat uhkaavasti lähentyä loppuaan, mutta ehkä tästä vielä pari postausta saadaan revittyä. Tällä kertaa esittelyssä on ”paloja Saksasta”. Saksassa vietettiin pari viikkoa elokuussa ja tykkäsin maasta, paitsi ehkä hinnoista (olut taisi olla ainoa edullinen asia!) ja asiakaspalvelun tasosta – joka ajoittain oli melkoisen kylmää.


Nürnberg


Nürnberg

Nürnberg sijaitsee Baijerin alueella ja alue on tunnettu ylimielisyydestään. Ainakin näin muiden saksalaisten mukaan! Baijeri ei kuulemma haluaisi olla osa Saksaa ollenkaan. Heillä on myös kuulemma ihan erilainen kielensä eivätkä he halua puhua ”normaalia” saksaa. Mielenkiintoista. En sitten tiedä, kuinka suuri osa näistä asioista oli vain muiden saksalaisten kuittailua ja v-ttuilua baijerilaisia kohtaan.

Leirintäalueella Nürnbergissä ollessamme koin hyvin ärsyttäväksi sen, että respassa työskennellyt ukkeli ymmärsi selkeästi kun puhuin hänelle englantia, mutta itsepintaisesti vastasi vain saksaksi. En sitten ymmärtänyt hänen vastauksistaan hölkäsen pöläystä. No mutta, ei siihen maailma kaatunut. Olo oli vain vähän turhautunut.


Zeppelin field, Nürnberg


Ananas Nürnbergin linnoituksella


Tukka sekaisin Summer Breezessä

Kun olimme yllä näkyvillä festareilla, yhtenä yönä pari saksalaista heppua tulivat juttelemaan meille – saksaksi luonnollisesti, koska yllättävää kyllä, me suomalaiset muistutamme hyvin paljon saksalaisia! Kun vastasimme kohteliaasti ”Sorry, we don’t speak german” kun emme ymmärtäneet heidän puheistaan mitään, he vastasivat ”Are you from Bayer?” Eli tällä voimme vahvistaa sen, kuinka baijerilaiset eivät halua puhua saksaa :-D


Holokaustimuistimerkki, Berliini


Holokaustimuistimerkki, Berliini

Toinen etappimme Saksassa oli Berliini. Kaupunki ei ollut niin järkyttävä kuin ehkä olin mielessäni ajatellut, vaan oikeastaan aika viihtyisä paikka. Meillä oli siellä hyvin rajallisesti aikaa (2 päivää) joten ei keretty hirveän syvällisesti tutustua paikkaan, käytiin vaan katsomassa ns. pakolliset nähtävyydet ja morjestamassa yhtä mun vanhaa tuttua.


U-bahn, Berliini


East Side Gallery, Berliini

Berliinissä eniten kiinnitin huomiota ympäristön suttuisuuteen. Ei sillä, että olisi ollut roskia tms liikaa, vaan graffiteja ja tägejä oli joka paikat täynnä – jopa vierailemamme talon rappukäytävässä sisällä. Olen katutaiteen kannattaja, mutta vähän kyllä harmitti, että vanhoja taloja oltiin maalattu maasta 2m korkeuteen ihan täyteen joitakin vähän nätimpiä, mutta suurimmaksi osaksi aika hirveitä, graffiteja.

Pari päivää ennen menemistämme Berliiniin siellä oli kuulemma ollut mielenosoitus turisteja vastaan – paikalliset ovat kyllästyneet, että ”ulkomaalaiset” tulevat ja hankkivat Berliinistä asuntoja, mikä nostaa asuntojen hintoja pilviin. Lisäksi kännäävät ja riehuvat turistit ottivat heitä pannuun – sen kyllä ymmärrän.

Berliini vaikutti kuitenkin melko helposti lähestyttävältä kaupungilta ja saksankielentaidoton pärjäsi siellä englannilla oikein mainiosti. En saanut sellaista kuvaa, etteikö minua olisi sinne jotenkin kaivattu. Berliinissä voisin käydä uudestaan, vaikka ei se nyt mikään niiiiiiiiiiin mahtava paikka ollut kuin jotkut jaksaa hehkuttaa. Iso osa kaupungista vain jäi näkemättä lyhyen visiitin takia, siksi olisi kiva mennä tutkimaan lisää ja tutustumaan paremmin kaupungin laajaan ravintola- ja baaritarjontaan!


Checkpoint Charlie, Berliini

3 Responses

 1. Satu VW
  | Vastaa

  Omat kokemukseni Baijerista ovat vain positiivisia, mutta ehkäpä siksi että suurin osa saksalaisista (tai siis baijerilaisista) ystävistäni asuu juuri siellä!! Hekään eivät tosin ole sieltä kotoisin, ja ovat maininneet että paikalliset eivät ihan heti avosylin ota ”ulkomaalaisia”, eli muita saksalaisia vastaan. Mutta silti, Baijeri on ihana paikka! Ja eipä Berliinissäkään ole mitään vikaa… :)

  Ja noista Instagram-matkakuvista puheen ollen, ei niiden välttämättä tarvitse olla mistään ulkomailta, kotimaan, tai kotiseudun matkailukin käy mainiosti! Suurin osa omista postauksistanikin on liittynyt näihin meidän Norjan lähialueisiin.

 2. Anne
  | Vastaa

  Satu,

  Itse kyllä siis tykkäsin Nürnbergistä (muualla kun ei keretty käydä) enkä mitenkään pitänyt sitä epämiellyttävänä vaikka meihin turreihin suhtauduttiinkin pienellä varauksella, mutta oli vain hassua kun päivittelin kokemuksiani epäkohteliaasta respaäijästä festareilla saksalaisille telttanaapureille, selittivät he mistä moinen käytös saattaisi johtua ;)

  Harmi ettei keretty kierrellä muualla Baijerissa, siellä pitäisi kyllä riittää nähtävää!

 3. Veera
  | Vastaa

  Itse olen kuullut niin paljon hyvää Baijerista ja viettänyt Munchenissa yhden päivän ja takaisin pitäisi varmaan tiensä tässä löytää :)

  Kiva kun olet mukana instailemassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.