IG Travel Thursday: Pikavisiitti Tampereelle

Julkaistu #IGtravelthursday, #suomiretki, Kotimaa, Tampere 4

Tänään on torstai, mikä tarkoittaa taas Instagram Travel Thursday:ta! Meillä Suomessa IG Travel Thursdayn järjestäjinä toimivat Running with Wild Horses, Kaukokaipuu ja Destination Unknown. Ohjeet osallistumiseen löydät täältä.

Viime viikon perjantaina otin suunnaksi Tampereen. Matkan syynä oli veljeni valmistuminen TKK:sta ja tarkoituksena oli käydä syömässä sen kunniaksi.

Matkalla ravintolaan näpsin valokuvia kuin turisti konsanaan. Menimme Ravintola Heinätoriin, jonne kävelin rautatieasemalta. Ei-tamperelaisena en tiedä paikallisista busseista mitään joten päätin kävellä. Ravintola sijaitsee Pyynikin kaupunginosassa jonne kävelee keskustasta 20-30 minuutissa (ehkä nopeamminkin, jos ei jää koko aika päällistelemään kaupunkia ja maisemia).

Pyynikin kaupunginosassa sijaitsee myös Tampereen yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä, Pyynikin näkötorni, tosin siellä en tällä kertaa käynyt. Meinasin kävellä näkötornille, mutta puolivälissä huomasin että en varmaan jaksa ja käännyin takaisin :D

Tampere on mun mielestä tosi kiva kaupunki, mutta jostain syystä siellä tulee käytyä todella harvoin. Junallakin sinne pääsee alle kahdessa tunnissa Helsingistä. Yleensä ollaan kuitenkin vähintään kerran kesässä käyty Tampereella, lähinnä chilifestareiden merkeissä. Tänä vuonna oltiin siellä Euroopassa chilifestejen aikaan, joten ne jäi välistä, mutta ensi vuonna sitten mennään mikäli ne järjestetään. :) Kyseessä oli tosiaan pikavisiitti, koska mulla oli heti seuraavana aamuna töitä, mutta Tampereelle olisi voinut jäädä vaikka koko viikonlopuksi. Ravintolan jälkeen menin vielä hetkeksi veljeni luokse ja kilisteltiin vielä hänen valmistumisensa kunniaksi laseilla shampanjaa.

Helsingin junaan hypätessäni tutkailin lippuani pitkään, missä luki että mulla on paikat vaunussa 4. Junassa oli vaunut 1-3 ja 5-6, mutta ei nelosta. En ollut hämmennykseni kanssa yksin, sillä moni muukin pyöri junassa kuin pieru saharassa etsien nelosvaunua. No, kyseessä oli kuitenkin Helsinkiin menevä juna joten laskin takamukseni lopulta vain johonkin mieluisaan paikkaan. Kun lippuja tarkastettiin, konduktööri kertoi että joutuvat ajamaan eri kalustolla kuin alunperin oli tarkoitus, joten siitä tämä sekaannus. No, perille pääsin kuitenkin – joten loppu hyvin, kaikki hyvin!

4 Responses

 1. Voi että, kyllä kotimaanmatkailu vaan jaksaa lämmittää mieltä! Huikeita kuvia!

  Chilifestarit menivät tänä vuonna sivu suun ystäväpariskunnan häiden vuoksi, mutta josko ensi vuonna pääsisi vierailemaan siellä taas kerran. (:

 2. Hanna
  | Vastaa

  Tampere on kyllä kiva kaupunki!
  Oli pakko googlata tuo Chilifestarit, en ollut nimittäin sellaisesta tapahtumasta ennen kuullut. Olisipa kiva osallistua joskus, nykyään kun tulinen ruokakin uppoaa eri tavalla kuin ennen! Pitääpä laittaa korvan taakse ensi kesää ajatellen.

 3. Satu VW
  | Vastaa

  Tätä on varsin mukava lukea erityisesti kun olen juuri nyt Tampereella vierailemassa lapsuuden maisemissa :) Chilifestareista en minäkään tosin tiennyt mitään, pitääpä muistaa seuraavaa kertaa varten!

 4. Kat
  | Vastaa

  Heh, jo täällä! Tampere-kuvat sai hymyn huulille :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.