IG Travel Thursday: Prague

Julkaistu #IGtravelthursday, Eurooppa, Tsekki 4

Ensimmäistä kertaa osallistun IG Travel Thursdayihin blogissa. Aiemmilla viikoilla olen vain tägäillyt kuvia instagramissa #igtravelthursday-tunnisteella. Elokuussa reissussa tuli jonkun verran laiteltua myös kuvia instagramin puolelle, ja ne ketkä eivät vielä minua siellä seuraa, niin nyt hopihopi lisäämään meikäläistä – löydyn nimimerkillä ewoklife.

Mutta niin – itse aiheeseen, eli Prahaan! Praha kyllä jätti minuun hyvin syvän vaikutuksen. En oikein tiedä tarkalleen, mikä paikassa niin kiehtoi (jos halpaa olutta ei lasketa!). Mutta jotenkin siellä oli vaan niin sellanen hyvä tunnelma ja rento meininki. Niin ja tietysti että joka paikassa sai vetää röökiä (ravintoloissa siis) oli myös yksi hyvä juttu.. :D

Yllä kaksi kuvaa St. Vituksen katedraalista, Prahan ylpeydestä. Olihan se kyllä aika hieno, sellainen tosi massiivinen ja mahtipontinen – sitä tuijotellessa tuli aika mykistynyt olo. Jaksan aina ihmetellä, että miten ihmeessä ne ihmiset silloin aikoja sitten ovat tuollaisen saaneet edes rakennettua! Siinä on kyllä tosissaan huhkittu vuosikausia.

Mutta sitten Prahan (tai no Tshekkien ylipäätänsä) toiseen parhaaseen juttuun – eli siihen olueeseen. Mä en ole mikään suuri oluen ystävä, joten olinkin hieman vaikeena siitä, että miten selviän Keski-Euroopassa jossa ei paljoa mitään siidereitä litkitä. Tshekeissä selvisin kuitenkin erittäin hyvin, sillä paikallinen olut oli tosi hyvää! Ei ollenkaan sellasta kitkerää poronpissaa, mitä meidän kotimainen kalja on. Tai sitten se oli vaan sitä uutuudenviehätystä, jonka takia halvinkin litku maistui ihanan samettiselle.. :D

Jos joku oluen ystävä liikkuu Prahassa, älä missaa Prague Beer Museumia! Se ei nimensä mukaan ole siis museo, vaan kapakka, mutta nimi tulee siitä että heillä on erittäin laaja valikoima oluita. Jo pelkästään hanassa oli muistaakseni 30 eri olutta? Käytiin siellä ensimmäisenä iltanamme Prahassa ja paikka oli tupaten täynnä, vaikka oli alkuilta. Kannattaa siis varautua sen suosioon. :)

Tshekkeihin haluan ehdottomasti päästä vielä joskus käymään, mahdollisesti festaroinnin muodossa (mm. Brutal Assault järjestetään Tshekeissä), ja samaan reissuun voisi sitten yhdistää pari kaupunkia ja vaikka sen kylpylän, jossa voi kylpeä oluessa – se kun tällä reissulla pääsi unohtumaan ihan kokonaan vaikka piti mennä!

Kävin vuorostani lukemassa yhden Suomen IG Travel Thursdayn järjestäjän, Kaukokaipuun, postausta syksyisestä maisemasta Helsingissä ja Espoossa. Ihania kuvia ja voi miten syksyinen Suomi onkin välillä niin kaunis! Näitä omia kuvia katellessa sitä kaipaa kovasti takaisin tuohon hetkeen ja kesään (vaikka Prahassa olikin vähän sateinen keli), mutta toisaalta syksyssä on myös sitä jotain mikä jaksaa ihastuttaa vuodesta toiseen.

4 Responses

 1. Oi Praha, aivan mielettömän ihana paikka! Ja aivan mielettömän ihanaa, että lähdit mukaan haasteeseen – toivottavasti saadaan nauttia useamminkin näistä sun torstaipostauksista! :)

  Kuule, kutsuisin sinut mielelläni meidän matkabloggaajien omaan fb-ryhmään. Mikäli haluat mukaan, pistä mulle meiliä: marinella at matkablogi.net

  Inspiroivaa torstaita!

 2. Satu VW
  | Vastaa

  Tosi kiva että lähdit mukaan blogi postauksellakin, kävin juuri lisäilemässä sinut Instagramin puolella seurattavien listalle.

  Ja juu, Tsekkien oluita on kyllä ikävä!! :)

 3. Veera
  | Vastaa

  Huippua, että lähdit mukaan ja kauuuniita kuvia! :)

 4. Lotta Watia
  | Vastaa

  Jee, Praha! Vähän on sellasia fiiliksiä ilmassa, että saattaa seuraavana matkakohteena olla juurikin tuo kaupunki.

  Suomalainen olut on kyllä niin kurjaa, että ei siitä mielestäni tarttekaan tykätä. Nykyään tulee tilattua kuppiloissa ulkomaalaisia oluita. Kyllä niistä sen euron tai pari enemmän mielellään maksaa. Vaikka en pistäis pahakseni tommosia tsekkien hintoja! ;-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.