IG Travel Thursday: Vuosi 2015 metallimatkaajan silmin

Julkaistu #IGtravelthursday, Metallia matkassa 17

Kulunut vuosi tarjosi pääpiirteittäin erittäin mukavan kirjon erilaisia musiikin ympärille nivoutuvia reissuja. Kuten tavallista, raskas musiikki ei ole ollut näilläkään matkoilla välttämättä se ensimmäinen prioriteetti, mutta jotenkin sitä aina löytää itsensä jollain tapaa kyseisen aihealueen ääreltä. Vuoteen mahtui ”metallipääkaupungin” Göteborgin lisäksi öinen seikkailu varsovalaiselle rokkiklubille, tutustumista Tokioon ja etenkin syntiseen Shinjukun kaupunginosaan savuisine ja suhteellisen vaikeasti löydettävine metallibaareineen, unohtamatta Suomen kesää ja Tuska- sekä Ilosaarirock-festarireissuja.

Erityisen lämpimiä muistoja herättää juuri tuo Tokio ja Shinjuku. Japani oli ollut allekirjoittaneen unelmakohteiden listoilla jo pitkän aikaa, ja kun vihdoin sinne pääsimme, lunasti se totisesti kaikki odotukset. Vaikka nousevan auringon maa tarjoaa matkailijalle mitä tahansa maan ja taivaan välillä, omat tavoitteeni olivat: a) nähdä Fuji-vuori sekä b) käydä paikallisessa kansankuppilassa. Aikaa tähän oli kaksi viikkoa ja molemmat tavoitteet tulivat täytettyä. Lisäksi kun tiedetään japanilaisten suhtautuminen Suomeen, suomalaisiin ja etenkin suomalaiseen metallimusiikkiin, ei pettymyksiä tarvinnut pelätä.

Olivatpa mielenkiinnon kohteet sitten mitä tahansa, antaa matkailuharrastus erinomaisen mahdollisuuden syventää kokemuksiaan ja tuoda kenties jotain uutta kulmaa tuttuun aihepiiriin. Vaikka raskas musiikki on raskasta musiikkia menitpä minne tahansa, ovat ihmiset ja miljööt silti eri. Moni ikimuistoinen kokemus ja lämmin ystävyyssuhde olisi jäänyt varmasti saavuttamatta pelkästään kotipitäjän ympyröitä koluamalla. Kuten mainittua, vaikka emme aina välttämättä lähde reissuille metallimusiikki edellä, puskevat ne omat mieltymykset sieltä positiivisella tavalla läpi. Kuten vilkaisu vuoden 2015 Instagram-kuviin osoittaa.


Instagram Travel Thursdayn järjestäjiä Suomessa ovat RIMMA+LAURA -matkablogiTravellover ja Muru Mou -matkablogi. Ohjeet osallistumiseen löydät esimerkiksi täältä. Meidät löydät Instagramista nimimerkillä @metalliamatkassa, @ewoklife ja @travelsnmetal. Tutustu myös blogin muihin IGTT-postauksiin täällä!


Short summary in English

Quick look back to 2015 from a heavy metal traveler’s point of view. Metal is not always the priority for us when traveling, but when we travel, we tend to end up places where metal music and fellow metal heads are around. Festivals, concerts, bars, clubs and pubs. This year we got to see the local metal scene in several places such as Gothenburg, Warsaw, Tokyo and of course – our beloved home country, Finland. Tuska Open Air Metal Festival is one of the biggest metal events in Finland, but other rock festivals usually also have a good selection of metal bands.

This post is part of Instragram Travel Thursday. Read more about it here!

 

17 Responses

 1. Oon kade tosta Ghostista! Olis ollu kiva päästä näkeen. Kivasti on teille metallia mahtunut myös vuoteen 2015.

  Mahtavia metallimatkoja myös vuodelle 2016!

  • Markus
   |

   Tämän kesän Tuskassahan on oiva mahdollisuus todistaa Ghostin mustaa messua ;) Kiitokset, eiköhän sitä rokki soi tien päällä tänäkin vuonna!

  • Lotta Watia | Unagidon
   |

   Joo mä katoin kans et siellä pääsis näkemään. Harmillisesti tuo Tuska vaan on aina siihen aikaan, kun oon reissussa. Loppukesästä ehtis aina niin paljon paremmin festaroida. :-p

 2. Välillä toivoo, että olispa itelläkin joku intohimo tai teema, jonka mukaan reissut muotoutuu. Oon vähän semmonen, että tykkään kaikenlaisesta ja vaihtelusta, eikä mikään yksittäinen genre mene ylitse muiden. Mahtavia metallimatkoja teillä takana! :)

  • Markus
   |

   Ehkäpä se teema on sitten tehdä sitä mikä kulloinkin sattuu kiinnostamaan! :) Vaihtelu tosiaan virkistää ja kaikenlaisia erilaisia reissuja tulee meilläkin tehtyä, mutta onneksi edes nopealle visiitille paikalliseen rokkibaariin on (lähes) aina aikaa!

 3. Mekin metsästetään kaupunkireissuilla aina livemusakuppiloita, kun muuten eletään täällä maaseudun idyllissä. Metallikeikalla en olekaan vielä onnistunut täällä Ranskassa käymään, mutta sen sijaan löydettiin räyhäkästä skata Nizzasta ja viimeisimpänä notkuttiin vuodenvaihteessa reggaeklubilla Marseillessa.

  • Markus
   |

   Reggaeta ja skatakin on tullut käytyä katselemassa Thaimaassa ja Australiassa, toimivat myös oikein hyvin! Jotenkin noilla liveklubeilla pääsee hyvin irti arjesta ja ehkä jollakin tapaa helpommin sisään kohdemaan/kaupungin elämään. Ja tietysti kohtaa väistämättäkin samanhenkistä porukkaa :)

 4. No nyt! Olen yrittänyt etsiskellä blogeja, joissa mahdollisesti yhdistyisivät oman elämäni suurimmat intohimot, (metalli)musiikki ja matkailu, ja tässähän nyt taitaa olla semmoinen. Kivan kuuloisia reissuja teillä!

  Itse en ole vielä löytänyt sopivaa tapaa musajuttujen ilmaisuun blogissani, mutta aion ratkaista ongelman tänä vuonna, sen verran tulee kuitenkin reissattua musajuttujen takia.

  • Markus
   |

   Mukavaa jos teemat koskettaa, tervetuloa seurailemaan! Mikäli musa on lähellä sydäntä kotona, niin mihinkäs sitä tarvitsee kadottaa reissuillakaan! :)

   Olitkin näköjään käynyt tuolla 70000 of Metalilla, meillä se on ollut jo useamman vuoden suunnittelun asteella.. nyt sentään saatiin aikaiseksi järjestää reissu Slovenian Metaldays-festareille, joka sekin pitäisi olla melkoinen juhla :D

 5. Musta on ihanaa kun sulla on niin oma tyyli koko tässä touhussa. Musta tää on just siks yks parhaita matkablogeja, peukku!

  • Markus
   |

   En tiedä tuliko kommentti minulle, blogin pääarkkitehdille Annelle vai molemmille, mutta kiitos! Omanlaista meininkiä ollaan yritetty välittää ja oikein mukavaa jos siinä myös onnistuttu! :)

  • Tunnustan etten huomannut että tämä oli sun julkaisema juttu, mutta tarkoitus oli kohdistaa kommentti nimenomaan koko blogille! :D

 6. Terhi / Muru Mou
  | Vastaa

  Tuo kuva vessaohjeista! Että se voikin olla Aasiassa niin vaikea asia, että yleisissä vessoissa pitää oikein näyttää kielloilla ja kuvilla kuinka homma oikeaoppisesti hoidetaan! :D

  • Markus
   |

   Se on hyvä selkeyden vuoksi! Toisaalta Aasian suunnalla on myös niin monenmoista viritelmää käymälöissä, että pieni opastus ei ole pahitteeksi :D

 7. Samaa mietin kuin Jenna tuossa aiemmin, että minustakin olisi ihanaa, jos olisi intohimo johonkin ja sitä sitten etsisin ympäri maailmaa. Toisaalta intohimoni on matkustaa, joten siinähän se, ei sen kummempaa tarvita. :) Näissä kuvissa on muuten todellakin sitä metalliasennetta!

  • Markus
   |

   Eipä siinä välttämättä sen kummempaa tarvita, kyllä se pelkkä matkustamisen himo ajaa reissuun myös täällä :)

 8. Katja/ Fat in BKK
  | Vastaa

  Jee, musaa! Vaikka oma tyylilaji on ihan jotain muuta niin kyllä itsekin on tässä huomannut kuinka hauskaa on yhdistää matkustamiseen myös musiikki ja festarit. Vaikka musassa ja bileissä on paljon samaa kuin Suomessa niin se ulkomailla olo antaa kuitenkin sellaisen pienen ekstran siihen :)
  Ensi kesäksi onkin jo varattu festarit Alankomaista ja jännää matkasta tekee sen, että festit on pääasiassa paikallisille tarkoitetut. Hauskaa mennä vilkuileen miltä näyttää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.