Ihana kesä

Julkaistu #suomiretki, Helsinki, Kotimaa | 12

Kesähelteet saapuivat vihdoin ja viimein. Viimeksi näin lämpimistä keleistä saatiin nauttia toukokuun lopulla, kun seikkailtiin Markuksen ja Luumun kanssa mm. Kruunuvuoressa. Viime viikonloppu menikin aurinkoisista säistä nauttien, suomiretkeillen.

Luumu kulki kätevästi koko viikonlopun matkassa ja pääsi tutustumaan elämänsä ensimmäistä kertaa mm. Suomenlinnaan. Pientä jännitystä taisi olla ilmassa, kun liikenteessä oli niin paljon ihmisiä ettei koira tiennyt ketä pitäisi vuorostaan tuijottaa.

Yksi omista lemppariasioista kesässä ovat katukuvaan rantautuneet kirpputorit. Niitä saisi ehdottomasti olla vaikka joka viikonloppu (melkein jo onkin), kun halukkaita myyjiä sekä ostajia tuntuu riittävän enemmän kuin sekaan tahtoisi mahtua. Lauantaina käväistiin Vaasankadulla tutkimassa tarjontaa. Olin ajatellut, että ehkä sinne voisi mennä itsekin myymään, mutta onneksi ei tullut mentyä sillä vastassa olivat pitkät jonot myyntipaikoista. Luin seuraavana päivänä lehdestä, että kaikki halukkaat eivät kuulemma olleet edes päässeet myymään.. :(

Kiinnostusta katukirppiksiin tuntuu olevan ja kaupungillakin vaikuttaisi olevan vähän hyväksyvämpi asenne nykyään asukkaiden järjestämää toimintaa kohtaan, mutta yksi iso ongelma näissä tapahtumissa taitaa olla se että vapaaehtoisia ei löydy tarpeeksi tapahtumien järjestämiseen. Kaikki haluavat kyllä tulla myymään rojunsa pois, mutta kukaan ei halua laittaa itseänsä likoon tapahtuman järjestämisen suhteen.

Vaasankadun kirpparista ja muista kirppisjutuista kirjoittelinkin aiemmin englanninkieliseen blogiini, sitä voi käydä kurkkaamassa täällä!

Sunnuntaina pakattiin eväät ja koira autoon ja suunnattiin kohti Espoossa sijaitsevaa Nuuksion kansallispuistoa. Hävettää myöntää, mutta en ollut koskaan aiemmin käynyt siellä samoilemassa. Mukana matkassa oli myös Kaukokaipuu-blogin Nella. Päivä oli myös siinä mielessä tärkeä, että Luumulla oli synttärit – griffoni on nyt iso 2-vuotias!

Reitiksi valikoitui noin 8 km pituinen Korpinkierros, joka oli aika kiva, kun reitti kulki hyvin vaihtelevan maaston kautta. Oli vettä, ”erämaata”, kunnon metsäpöheikköä, pitkospuita. Luumu oli aivan tohkeissaan luonnossa liikkumisesta, varsinkin kun päästin sen vapaaksi (tiedän, koirat pitäisi ola kytkettynä, mutta kun maisemissa ei näkynyt muita niin annoin sen kulkea ilman hihnaa). Oltiin liikenteessä melko aikaiseen – onneksi, koska aurinko porotti lämpimästi heti aamusta ja iltapäivään mennessä kun me oltiin jo lopettelemassa metsässä käpyttelyä vastaan alkoi tulla lähes laumoittain muita luonnossa liikkujia.

Toivottavasti lämpimät säät jatkuvat sillä ensi viikonloppuna ajateltiin jatkaa suomiretkeilyä ja lähteä kohti Raumaa ja sen maailmanperintökohteita. Muutaman viikon päästä edessä onkin sitten hartaasti odotettu USA & Kanada-reissu, jota ei kyllä kesäkiireiden myötä ole edes hirveästi kerennyt miettiä. Pientä reissustressiä on ilmassa mutta yritän olla repimättä pelihousuja ja ajatella, että kaikki järjestyy aikanaan.

12 Responses

 1. Teillä on ollutkin hauskoja kesäaktiviteetteja. Kun kirppistelystä tykkäät, niin olethan tietoinen Vermon konttikirpputorista? Siellä on joka sunnuntai kirppari ja paljon myyjiä.

  • Anne
   |

   Hei kiitos vinkistä! Musta tuntuu, että olen joskus kuullut tosta, mutta ei sitten ilmeisesti ollut jäänyt sen kummemmin mieleen. Pitääkin pistää ylös ja käydä joku sunnuntai tarkastamassa.

 2. Kat
  | Vastaa

  Vitsii noi kirpparit näyttää hyviltä! Täällä käytiin yksi kesäviikonloppu kiertämässä konttikirppari ja sen yhteydessä pari lähellä olevaa kierrätystoria niiin apuaa, myytiin niin hirveetä shaibaa ja kauheeseen hintaan! Pisti vihaksi oikein moinen köyhien huijaaminen kun kaupasta saa tyyliin samalla hintaa roinaa. Näyttä Hesan toiminta kuvista päätellen vähän laadukkaammalta :P

  Ja tsemppejä matkajärjestelyihin! Tuttu fiilis tuo, että vaikka matkaa on odotettu niin yhtäkkiä se onkin ihan oven takana eikä kaikesta ole vielä otettu selvää :P

  • Anne
   |

   Toi Vaasankadun kirppis oli kyllä tosi hyvä ja siellä oli aika hyvä tarjonta, kohtuulliset hinnatkin jopa – mikä on kyllä aika eri verrattuna kirppiksiin yleensä. Jengi pyytää välillä ihan käsittämättömiä hintoja jostain repaleisista rievuista ja myy vaikka mitä skeidaa joka joutaisi jo ennemmin kaatopaikalle. Vähän aikaa sitten käytiin yhdellä itsepalvelukirppiksellä ja se oli täynnä niin hirveetä tavaraa, ettei niihin edes uskaltanut koskea.. :D

 3. Kaukokaipuun Nella
  | Vastaa

  Ihania kesäkuvia! Ja ihana Luumu :D Se poseeraa sylissä oikein nätisti. :) Oli kiva sunnuntai!

  • Anne
   |

   Ens kerralla laitetaan se sun syliin!

 4. Teea
  | Vastaa

  Ah näitä ihania ilmoja!! Hienoja kuvia! Ja oottelen innolla postauksia tulevistakin reissuistasi, kuulostavat niin kiehtovilta. Itselläkin on ehkä kesällä edessä Rauma!

  • Anne
   |

   Ilmat on nyt hellineet – harmittaa kyllä istua päivisin kasista neljään töissä! Mä en ole koskaan käynyt aiemmin Raumallakaan, joten sekin on ihan uusi kokemus :D

 5. //aNNiKa
  | Vastaa

  Ihania kesäkuvia! Toivottavasti säät jatkuu tuollaisina kunnon kesäisinä kun suuntaan Suomen suveen ensi viikolla. En ole käynyt Nuuksiossa vuosi kausiin, vaikka nuorena partiolaisena tuli samoiltua siellä monta vkonloppua vuodessa :)

  • Anne
   |

   Toivotaan tosiaan että helteet jatkuu! Toistaiseksi ainakin näyttää hyvältä.. :)

 6. Hanna
  | Vastaa

  Onpas hyvä kuva susta ja Luumusta toi toinen ylhäältä :)

  Olispa ollut kivaa käydä tuolla kirppistapahtumassa. Tuntuu että ennen kävin jatkuvasti kaikilla kirppiksillä varsinkin viikonloppuisin, mutta nykyään ei oo jotenkaan tarpeeksi aikaa… Pitäisi ainakin Hietsun kirppiksellä päästä käymään joku viikonloppu!

  • Anne
   |

   Kiitos :)

   Mä oon yrittänyt viime aikoina aktivoitua kirppiksien suhteen mutta silti tuntuu että ei meinaa keretä. Varsinkin näin kesällä kun on viikonloput niin täyteen buukattuna kaikkea ohjelmaa. Sitten jos ei ole mitään muuta, niin just sinä viikonloppuna ei oo mitään kirppareitakaan! :( Mutta onneksi on noita ympäri vuoden auki olevia kirppiksiä myös. Ajattelin ottaa ensi talven ohjelmaksi lähteä kiertämään niitä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.