Kawaguchi-järvellä

Julkaistu Aasia, Japani, Videoblogi 2

Kawaguchikoon tultiin oikeastaan kolmesta syystä: se sijaitsee Fuji-vuoren juurella (valokuvausmahdollisuudet), sen lähellä on eräs temppeli, jonka olin monesti netissä surffatessa kuvissa nähnyt Fuji-vuorta vasten valokuvattuna sekä se sijaitsee melko kätevästi matkan varrella Nagoyasta Tokioon. Ei oltu kamalasti perehdytty Kawaguchikoon sen tarkemmin ennen paikkaan saapumista, vaan mentiin aikalailla mututuntumalla.

Kawaguchikoon pääseminen oli oma shownsa. Nagoyasta sinne kulkee bussi vain kahdesti päivässä, yksi aamulla, toinen vaihtoehto on taas yöbussi. Halusimme lähteä matkaan aamulla, mutta koska siirtymä Nagoyasta Kawaguchikoon tapahtuisi jo päivää Japaniin saapumisen jälkeen, oli liput jollain keinolla hankittava etukäteen. No, meikäläinen näppäränä tyttönä onnistui ostamaan liput netistä (kiitos Google translator) reippaasti ajoissa, jotta ne varmasti saataisiin. Maksu meni läpi ja kaikki oli hyvin, kunnes muutamaa päivää ennen lähtöä huomasin, ettei luottokorttimaksu ollut ikinä lähtenyt katevarauksen jälkeen. Apua! Onko meillä vielä lippuja? Mitään ilmoitusta ei kyllä tullut, ettäkö liput olisi peruutettu..

Kaiken teknologian ja kehityksen maana en kuitenkaan voi ihmetellä kuin yhtä asiaa Japanissa – sähköpostitse asioiden hoitaminen tuntuu olevan lähes mahdotonta. Tutkin bussifirman sivuja ja ainoat yhteystiedot jotka löysin, olivat asiakaspalvelun puhelinnumero ja faksin numero. SIIS FAKSIN. Käyttääkö joku vielä faksia vuonna 2015? Voi hyvänen aika! Lopulta lippuasiaa panikoidessa ei auttanut muu, kuin tarttua puhelimeen ja soittaa Japaniin. Ensimmäisessä puhelussa pyysin englanninkielisen asiakaspalvelijan, mutta vaikka kuinka yritin selittää sekä englanniksi että japaniksi, ei linjan toisessa päässä ymmärretty ongelmaani lippujen hinnan veloituksesta (tai siis veloittamattomuudesta). Toisella kerralla päätin yrittää hoitaa asian täysin japaniksi ja vastauksena tuli, että maksu OK, liput OK, tervetuloa maanantaina bussipysäkille 10 minuuttia ennen lähtöä. No, siihen oli sitten vaan luotettava.

Lopulta lähdön aika koitti ja liputkin onneksi kelpasi. Viisi tuntia lukioikäisten japanilaisteinien huutoa kuunneltuamme (sama bussi ajoi Fuji Q Highlandiin, huvipuistoon Fujin juurella) olimme vihdoin perillä Kawaguchikossa. Nyt verkkopankin tarkistettuani, ei maksu bussilipuista ole edelleenkään mennyt, vaikka lippujen ostamisesta on jo kuukausi ja ne on käytettykin! No, kai ne sitten joskus veloitetaan..

Kawaguchi-järvi on toiseksi suurin Fujin juurella olevista viidestä järvestä ja se sijaitsee 800 metrin korkeudessa. Paikka on suosittu matkailijoiden keskuudessa – järveä reunustaa kasa hotelleja ja matkamuistomyymälöitä, mutta ainakin tähän aikaan vuodesta meno vaikutti vielä melko hiljaiselta. Kawaguchikon asemalta lähti erilaisia kiertoajelubusseja, joihin oli joka päivä jatkuvasti jonoa, mutta teimme sellaisen päätelmän, että suurin osa kaupungin matkailijoista on päiväkävijöitä esimerkiksi Tokiosta, jonne on vain parin tunnin matka. Iltaisin matkailijoista ei nimittäin näkynyt enää jälkeäkään.

Sinäällään Kawaguchikossa itsessään ei ole kovin paljon tongittavaa, mutta ympäröivässä alueessa kylläkin – kesällä voi tietysti kavuta Fujille ja jos on auto alla, voi kyseisen vuoren ympäristössä tutustua luontoon ja erilaisiin nähtävyyksiin. Me budjettimatkailijoina tyydyimme kävelemään lähinnä Kawaguchikossa. Toisena päivänä lähdimme kiertämään järveä (emme kuitenkaan ihan kokonaan) ja ottamassa kuvia sen toiselta puolelta, kun Fuji-vuori komeasti nousi esiin järven ja kaupungin takaa.

Ensimmäisenä päivänä sää oli harmaa, eikä enää viitsitty lähteä Chureito pagodalle, jossa oli siis tarkoitus vierailla Kawaguchikossa ollessamme. Lähdimme kävelemään ja järven rantaan päästyämme huomasimme köysiradan. Kachi Kachi-köysirata kuljettikin meidät sitten Tenjo-vuorelle – lippu ylös maksoi yhdeltä 410 jeniä, menopaluu olisi ollut 720 jeniä. Luin, että rata on saanut nimensä vuorelle sijoittuvasta tarinasta, jossa jänis kostaakseen sytyttää pesukarhun tuleen ja hukuttaa järveen. Aika karua. Vuorelta löytyikin nämä kaksi tarinan eläinhahmoa koristeena, mutta onneksi sellaisina hymyilevinä ja söpöinä, niin sopivat lapsillekin.

Tässä pieni video köysirataretkestä:

Jostain syystä tuntu että nuo videot tulevat hirveän huonolaatuisina, vaikka käytössä on kuitenkin kamera joka kuvaa hd-kuvaa. Johtunee siis ohjelmasta, jolla videot editoin – pitää seuraavien kanssa olla tarkkana, ettei videota luodessa kuva menisi niin mössöksi!

Vuoren päältä avautui hyvät näkymät sekä järvelle, kaupungin ylle että Fuji-vuorelle. Harmaa sää tietysti hieman verotti maisemaa, mutta sopi hyvin patikoimiseen – päätimme siis säästäväisinä kavuta jalan alas. Sellaisessa pienessä jet lagissa, säästä hermostuneena ja nälkäisenä tuo melkein kolmen vartin patikointi ei ollut ehkä fiksuin idea, mutta tulipahan nyt tehtyä! Ja säästettyä.. Joku kaksi euroa per nenä. Se on iso raha kuulkaa se.

Kawaguchiko oli jokseenkin.. erikoinen. Ehkä tämä johtui vain vuodenajasta, mutta paikka oli kuin aavekaupunki, ainakin ilta-aikaan. Päivisin aseman ympäristö kuhisi matkailijoita, mutta jahka päästiin pidemmälle iltaan niin ketään ei näkynyt missään ja kaikki paikat menivät kiinni. Kesällä, kun Fujille voi kiivetä, uskoisin paikan vetävän enemmän matkailijoita ja ehkä silloin elämää on muutenkin enemmän. Kawaguchiko oli myös jotenkin vähän jämähtänyt jonnekkin 80-90-luvun taitteeseen ja vaikutti siltä, ettei siellä sen jälkeen oltu paljoa paikkoja remontoitu – talot ja kyltit olivat rempallaan, rannassa lojui rikkinäisiä veneitä ja yleisfiilis oli jotenkin vähän sellainen.. hylätty!

Vaikka Kawaguchiko oli paikoittain nuhjuinen, oli sieltä kyllä kerrassaan upeat maisemat Fujille. Sen takia sitä ei kannata jättää väliin, jos lähistöllä liikkuu. Aamulla huoneen ikkunasta avautui näkymä suoraan lumihuippuiselle vuorelle ja se oli kieltämättä aika upeaa. Me olimme Kawaguchikossa 2 päivää ja 2 yötä, mutta periaatteessa 2 päivää ja yksi yö olisi riittänyt hyvin. Ja jos ei yöpymään jää, niin päiväretkellekkin sopii tulla – Tokiosta matkaa on bussilla vain pari tuntia.

2 Responses

  1. Muistaakseni tuokin oli mielessäni, kun mietin päiväretkiä Tokiosta, mutta eihän me sitten jaksetukaan lähteä yhtään mihinkään x). Mutta nuo maisemat ja erityisesti Fuji näyttävät upeilta :D!

    • Anne
      |

      Tokiosta Kawaguchikoon on kyllä tosi helppo lähteä päiväretkelle, kun bussilla matka kestää vain pari tuntia (tai alle)! Suurin osa kaupungin matkailijoista vaikuttikin olevan päiväkävijöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.