Kek Lok Si Temple & ruokajuttuja

Julkaistu Aasia, Maailman makuja, Malesia | 0

Eilen lähdettiin joskus 10 aikoihin aamulla guesthouselta liikenteeseen. Pysähdyttiin matkalla bussiasemalle aamupalalle kiinalaiseen kulmakuppilaan.


Hokkien meetä ja teetä

Markuksella oli lista ruoista joita se halusi maistella (joita oltiin netissä suositeltu Penangissa syötäviksi) ja aamulla nautittu hokkien mee oli yksi niistä.

Aamupalan jälkeen hypättiin bussiin ja ajeltiin kohti Kek Lok Si temppeliä;

Aika vaikuttava näky kaukaakin, itseasiassa toi iso patsas ja hökkeli näkyi hyvin sinne Penang Hillillekkin jossa oltiin pari päivää sitten..

Tolle pronssiselle patsaalle päästäkseen piti maksaa 40RM (menopaluu) hissistä, joka kuskasi ylös. Kukkulalle olisi päässyt kyllä kävellenkin, mutta kuulemma matka oli aika pitkä (ja sen kyllä uskon, koska ekoille temppeleillekkin piti kavuta aika monta porrasta..). Ylhäällä käytiin myös laittamassa ns. toivomusnauha semmoseen puunoksaan roikkumaan (maksoi 1RM), toivottiin hyvää ja turvallista matkaa.

Temppelin jälkeen lähdettin takaisin keskustaan, tarkoituksena ottaa toinen bussi kohti Penangin ja mantereen yhdistävää siltaa. Matka toisella bussilla kestikin odotettua pidempään ja kartasta katsomamme päätepysäkki isolla Tescolla ei ollutkaan niin sillan juuressa kuin oltiin luultu, joten kuvat sillasta jäivät sitten ottamatta. Käytiin Tescossa syömässä ja ajeltiin takaisin kaupunkiin..


Päiväunet


Ihana kauppa täynnä ihania tavaroita!

Pyörittiin sitten vielä pari tuntia eri ostoskeskuksissa mitä täältä löytyi ja ostin itselleni pienen Rilakkuma-pussukan. En siis tota isoa nallea, joka kuvassa on, vaikka olis tehny mieli :( Oltiin takaisin guesthousella vasta joskus 6 aikaan illalla, eli semmoset kevyet 8 tuntia tuli taas pyörittyä. Pikkusen oli koivet poikki! Oltiin hetki kämpillä ja lähdettiin maistelemaan mitä katukeittiöistä löytyi;

Curry mee oli myös Maken maisteltavien listalla. Se oli ihan OK, tosin kumpikaan ei kauheesti innostunut siinä olevista merenelävistä (tai niiden jäänteistä). Nuudelia ja vähän curryn makuinen liemi, hintakaan ei muistaakseni päätä huimannut..


Tiskipiste

Otettiin sitten vielä parista muusta kojusta jotain ruokia, itseasiassa allaolevaa söin jo aamulla mutta tää illalla nautittu oli paljon parempaa! Eri kokki :) Nimistä en tiedä mitään..


Tässä oli possua, katkarapumykyjä, jotain rehuja ja nuudeleita kastikkeessa


Nuudelia, katkarapua, ituja, jotain muuta. En tykännyt.

Ei kyllä vielä olla erityisemmin malesialaista ruokaa syöty (paitsi Markus söi eilen nasi lemakia päivällä) kun Penangin katuruoasta on suositeltu lähinnä kiinalaisia sapuskoita. Täällä on kuitenkin niin paljon kiinalaisia ja intialaisia että niiden ruoat tällä alueella ovat varmaan vieneet vallan :)

Tänään lähdetään iltapäivällä sitten kohti sitä Kuala Lumpuria, jee! Majoitutaan tosiaan erään paikallisen luokse ainakin viikonlopuksi, se on sen verran kiireinen viikolla että pitää sit joku muu majapaikka varata netistä viimeisiksi päiviksi. Lento Intiaanhan lähtee 23 pv, eli on tässä vielä melkein viikko aikaa.

Seuraava päivitys tulkoon sitten sieltä, nyt pitää lähteä etsimään aamupalaa ja ruveta pikkuhiljaa pakkailemaan tavaroita valmiiksi. Heippa :)

Leave a Reply