Kivoja muistoja reissun varrelta

Julkaistu Aasia, Hongkong, Intia, Macao, Malesia, Matkakuvat, Nepal, Thaimaa | 1

Päätin koota tällaisen jutun, jossa on kuva jokaisesta paikasta missä reissun aikana vierailtiin. Valitsin kuvat kivan muiston perusteella. Ajattelin myöhemmin tehdä sellaisen postauksen, jossa on sitten reissun ”parhaat palat”. :-)

Hong Kong

Tää kuva on otettu The Peakilta. Arvottiin pari päivää, viittitäänkö maksaa lipun hinta sinne ylös, mutta onneksi maksettiin, koska sieltä avautui upeat maisemat. Sää oli vähän harmaa, mutta ei se onneksi meitä haitannut.

Macau

Kuljettiin Macaussa LP kädessä kuin hullut. Valittiin jopa LP:n suosittelema kävelyreitti, ja ton raunion kohdalla onnistuttiin selkeästä kartasta huolimatta lähtemään väärään suuntaan! Tilanne oli muutenkin huvittava, koska paikalla oli noin miljoona muuta turistia, ja niiden seuraamisen sijaan päätettiin silti jääräpäisesti lukea karttaa (ja väärin..)

Thaimaa – Bangkok

Markus oluella meiän vakkaripaikassa Soi Rambuttrilla, eli ”Four Seasonissa” (oikeasti sen nimi on Four Sons, mutta lukihäiriö oli sattunut yhdelle jos toisellekkin, kun pitkään molemmat luultiin sitä Four Seasoniksi..). Tuolla tuli nautittua monet ruoat ja oluet (ja monella eri reissulla). Hinnat eivät päätä huimaa ja lisäksi siellä on halpa netti, 10 minuuttia 10 bahtia!

Thaimaa – Koh Tao

Kuva Phoenixin veneeltä. Lähdin parina kertana mukaan, kun Markus meni sukeltamaan. Oli hauskaa katsella vierestä kun muut teki sukellusjuttujaan ja hääräsi varusteiden parissa. Kannella oli kiva ottaa aurinkoa ja välillä pulahtaa mereen uimaan ja snorklaamaan.

Thaimaa – Koh Samui


Kuva Waterfall kakkoselta (muistaakseni). Patikoitiin sinne kavereiden kanssa ja onnistuttiin jotenkin ekaksi missaamaan tämä iso, virtaava vesiputous ja patikoitiin jotain kinttupolkua pitkin puoli tuntia keskelle pöpelikköä. Silloin ei naurattanut kauheesti, kun mulla oli vähän flunssa, mutta näin jälkikäteen ajatellen, ehkä se oli semmonen meitä kaikkia yhdistävä kokemus!

Thaimaa – Phuket

Käytiin temppelimarkkinoilla ja onnistuin kalastamaan voittoarvan (tosin kaikki arvat taisi kai voittaa). Voitin peltisen kupin, joka yllättäen tuli monesti tarpeeseen reissun aikana! Milloin siitä nautittiin rehydraatiojuomaa, milloin kossukolaa. Joskus kai ihan vettäkin vaan.

Malesia – Penang

Markus oli innokas maistelemaan paikallisia ruokia. Eksyttiin aamupalalle johonkin kiinalaisten pitämään kuppilaan ja mäkin uskaltauduin maistamaan jotain nuudelihässäkkää – joka osottautuikin tosi hyväksi! Vieläkin välillä tekee sitä mieli, pitänee selvittää mistä sitä Suomesta saisi..

Malesia – Kuala Lumpur

Kavuttiin katsomaan Batu Caveseja. Portaita oli miljoona ja välillä otti sydämestä. Mutta oli se sen arvoista. Ylhäällä oli mahtava luola ja hienot maisemat kaupunkiin päin. Apinatkin oli söpöjä.

Intia – Kochi

Kuuma päivä Kochin kapeilla kujilla ja vastalaitetuilla asfalteilla ajoi meiät monesti kuppilaan kokikselle. Tykättiin kävellä tuolla Jew Townin kulmilla, siellä oli paljon sympaattisia kauppoja ja muutakin värikästä nähtävää.

Intia – Goa

Holi. Tarvitseeko muuta sanoa? Kokemuksena hauska ja erilainen, vaikka jossain vaiheessa ne väripulverit alkoivat tulla korvista ulos (myös kirjaimellisesti). Kuva on hyvä ja herättää positiivisia muistoja, vaikka loppujenlopuksi Goa ei ollutkaan lempparipaikka.

Intia – Jodhpur

Kaupungin linnoitus oli kerrassaan mahtava ja muutenkin koko kaupunki aika hieno (vaikkakin likainen). Tykättiin molemmat paikasta tosi paljon.

Intia – Jaisalmer

2 kuvaa, syystä että oli pakko mainita kamelisafari erikseen!

Jaisalmerin linnoituksen kapeilla kujilla tuli käveltyä monta kertaa. Kuvassa olin juuri ostanut uudet aurinkolasit, kun edelliset putosivat raitelle ja katosivat, kun jouduttiin hyppäämään väärästä junasta ulos siellä Goalla.. Olin iloinen, ettei aurinko enää kirvellyt silmiin :D

Kamelisafari oli ehkä parhain juttu koko Intian reissulla. Vaikka sieltä tulikin punkinpurema kainaloon, naama ja kämmenet paloivat inhottavasti ja olin reissun ajan vähän kipeä, niin silti. Kamelit oli hassuja, ruoka hyvää ja tähtitaivaan alla nukkuminen unohtumaton kokemus!

Intia – Jaipur

Tämä kuva ei pahemmin selittelyjä kaipaa. Kameraukkelin tapaaminen oli ehdottomasti paras juttu Jaipurissa. Ja saatiin tosi kivat kuvat muistoksi siitä!

Intia – Agra

Taj Mahalin näkemistä odotin kovasti ja kerrankin meistä saatiin hyvä yhteiskuva!

Intia – Varanasi

Veneilemässä auringonlaskun aikaan. Varanasi oli muutenkin aika hieno paikka, tykkäsin, vaikka tuputtajia olikin aika paljon. Ja olihan siellä myös likaista. Mutta jotenkin se huokui sitä spirituaalista voimaa (tai jotain vastaavaa) niin, että tunnelma oli jotenkin.. erityinen!

Nepal – Lumbini

Vuokrattiin fillarit ja ajeltiin katsomaan Lumbinin nähtävyyksiä. Peace Pagoda jäi erityisesti mieleen, koska siellä oli niin ihanan rauhallista! Hektisen Intian jälkeen oli ihanaa, kun oltiin Pagodalla melkein kaksistaan, ja kuunneltiin vaan lintujen sirputusta ja ihailtiin istutuksia!

Nepal – Pokhara

Aikainen aamuherätys auringonnousun näkemisen takia Sarangotilla oli sen arvoista. Kuvassa ollaan matkalla alas, joka sekin oli hieman kivinen tie, mutta maisemat kerrassaan upeita. Ja ehdottomasti unohtumattomia. Kerrankin verkkokalvoille paloi miellyttäviä kuvia.. :) Huomatkaa kauempana näkyvä Pokharan kaupunki!

Nepal – Bandipur

Sadekuuro viilensi ilman mutta päästiin kuitenkin kävelemään eikä jouduttu jäämään kämpän uumeniin. Käytiin katselemassa Bandipurin kylää eri kohdista ja samalla tiirailtiin alas laaksoon. Matkalla takaisin kämpille yhden talon kohdalla tuoksui ihan sauna!

Nepal – Gorkha

Vaikka Gorkha ei muuten jäänyt erityisesti mieleeni kovin positiivisella tavalla, niin tämän kuvan ottohetkellä oli aika hyvä fiilis, kun oli huonosti nukutun, torakoiden kanssa vietetyn, painajaismaisen yön jälkeen jaksanut kuitenkin kavuta ne miljoonat portaat sinne Gorkhan linnoitukselle. Voittajafiilis. Ja tieto siitä, että retken jälkeen lähdetään kohti Kathmanduta, jaksoi lämmittää!

Nepal – Kathmandu

Pääsin yhteiskuvaan paikallisten naisten kanssa. Ensiksi otettiin kuva tyttären kanssa ja sitten äidin. Tulin hyvälle tuulelle, vaikka ihmispaljous Buddhan synttäreiden ansiosta stupalla vähän ahdistikin!

One Response

  1. Ninetsiua
    | Vastaa

    Kiva oli lukea ja katsoa kuvat.

Leave a Reply