Kohti 4. lukukautta

Julkaistu Matkailuala, Opiskelu 2

Huhhuh. Se on kuulkaas nyt tämäkin kevät Porvoon campuksella pikkuhiljaa pulkassa. Lukukauden palautetilaisuus takana, projektitodistukset hanskassa ja vielä parin tentin, tehtävän palauttamisen ja luennon jälkeen on tämä opiskelija valmis lähtemään kesälaitumille. No, kesälaitumilla kirmaaminenhan tarkoittaa siis takaisin sorvin ääreen lähtemistä, mutta on sekin tavallaan tietynlaista lomailua kun ei tarvitse raporteilla eikä projekteilla päätään juuri vaivata.

Näin kesän kynnyksellä onkin hyvä katsastaa minkälainen tämä 3. lukukausi matkailualan (myynnin ja asiakaspalvelun) opinnoissa nyt oikein olikaan. Kevään teema oli tutkimuksen tekeminen. Projektissa lähdettiin tutkimaan lentomatkustajien mobiililaitteiden käyttötottumuksia ja toimeksiantajana meillä toimi Finnair. Oli todella mukavaa lähteä tekemään sellaista duunia, josta jäisi jotain konkreettista jälkeäkin eikä kaikki työ menisi tekemisen jälkeen ”pöytälaatikkoon” . Tutkimustuloksien perusteella lähdettiin sitten vielä suunnittelemaan ja ideoimaan mobiilisovelluksia.

Kevään projekti vei meidät Berliiniin asti. Opintomatka katkaisi kivasti kylmän lopputalven ja nautittiin aurinkoisesta Berliinistä ja matkamessuista siellä useampi päivä. Tutkimustakin saatiin tehtyä sen verran kuin oli tarkoituskin. Täytyy kyllä sanoa, että on noi opintomatkat vaan yks paras juttu tässä opiskelussa. Ei malttais millään odottaa kuulla, minne sitten syksyllä suunnataan.

Muuten tutkimuksen tekeminen aiheutti aika paljon harmaita hiuksia. Useamman kerran saatiin pohtia päitämme puhki, että mitähän tässä nyt oikein pitäisi tehdä. Tulokset purettiin ekalla kerralla väärin ja jouduttiin tekemään koko homma uudestaan. Raporttiin kirjoitettiin loputtomalta tuntuva määrä teoriaa kvalitatiivisesta tutkimuksesta ja ties mistä. Mutta näin loppujenlopuksi kaikki sujui yllättävän hyvin ensikertalaisilta ja saatiin ihan jotain oikeita tuloksiakin aikaan. Tämän kevään aikana hankittu kokemus tulee kyllä auttamaan tulevaisuudessa esim. opinnäytetyötä tehdessä.

Yksi merkittävä osa tätä kevättä oli myös bloggaamiskurssi. Kurssilla oli siis tarkoitus perustaa oma blogi, jonne pitäisi kevään aikana kirjoittaa vähintään 10 postausta ja lisäksi tekstiä tuotettiin Porvoon campuksen On Campus-blogiin jonne jokaisen tuli tehdä vähintään 15 postausta etukäteen annetuista aiheista. Aiheita oli 20, joista valittiin 15 oman mielen mukaan. Koulun blogin aiheet liittyivät luonnollisesti aina jollakin tavalla Porvoon campukseen, siellä opiskeluun jne. Mun kirjoittamia postauksia voi käydä tutkimassa täällä.

Vaikka aluksi suhtauduin vähän skeptisesti aiheisiin, joista koulun blogiin piti kirjoittaa niin nyt jälkikäteen ajattelen että oikeastaan oli hyvä, että jouduin menemään vähän oman mukavuusalueeni ulkopuolelle kokeilemaan jotain uutta ja erilaista. Matkailusta kirjoittaminen on kuitenkin se ehdoton ykkönen, mutta muista asioista kirjoittaminen oli todella virkistävää ja myös hyvää harjoitusta. Olin myös alkuun vähän huolestunut, että pystynkö kirjoittamaan aiheista, koska a) en asu Porvoossa b) en juuri vietä aikaa Porvoossa, opiskelijatapahtumissa tms. edellä mainitusta syystä. Blogikurssin ansiosta jouduin vähän ”pakostakin” lähteä tutustumaan Porvooseen kamera kaulassa – ja se oli oikeestaan aika mukavaa!


Kevään projekti huipentui sovellusten esittelytilaisuuteen campuksella

Kevät ei loppujen lopuksi ollut niin kiireinen, mitä olin alkuun olettanut ja nyt kun mietin, niin olisi voinut ihan hyvin ottaa jonkun toisenkin ylimääräisen kurssin tuon blogihomman lisäksi mikäli joku sopiva olisi löytynyt! Vaikka toki tutkimuksen lisäksi piti opiskella kahta kieltä, laskentaa, harjoitella Amadeuksen käyttöä ja viestinnän kurssilla kielioppia – niin jotenkin kaikki asiat menivät vaan niin omalla painollaan ettei missään vaiheessa liian montaa hikikarpaloa kerennyt otsalle kiipeämään.

Nyt vaan jään odottelemaan opintopisteitä ja mikäli olen tehnyt laskuni oikein, pitäisi mulla olla kohta kasassa jo 100 opintopistettä. Eli melkein puolet tutkinnosta on suoritettu! Tästä on hyvä lähteä kesän viettoon lataamaan akkuja syksyä varten, jolloin aion kahmia mahdollisimman paljon tekemistä (ja opintopisteitä).

2 Responses

 1. Kuulostaa kyllä todella mielenkiintoiselta opiskelulta. Toista ne oli omat liiketalouden kurssit ;) Millaisiin töihin tuolta valmistutaan? Mikä sinun unelmaduunisi olisi?

  • Anne
   |

   Sehän on pitkälti itsestä kiinni että minkälaisiin matkailualan töihin lähtee. Joku kiinnostuu ilmailupuolesta ja työllistyy esim. lentoyhtiöön johonkin tehtäviin. Moni luulee että matkailualalta valmistuneista tulee pelkkiä matkaoppaita tai matkatoimistovirkailijoita – oppaita meistä ei kouluteta, eikä pelkkiä virkailijoitakaan, toki noihinkin töihin voi lähteä jos siltä tuntuu :) Voisin kuvitella, että matkailualalta valmistuneita lähtee esim. esimies- ja asiantuntijatehtäviin, tapahtumajärjestelyä ja elämyspalveluita jne. tuottaviin yrityksiin.

   Ja mitä tulee omaan unelmaduuniin.. No, kaikenlaisia haaveita sitä on, mutta eniten ehkä kiinnostaisi oman yrityksen perustaminen. Se, että minkälaisia palveluita tarjoaisin on vielä toistaiseksi suunnitteluasteella ;) Katsotaan, mihin tuuli kuljettaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.