Kuvia ja tunnelmia Berliinistä

Julkaistu Eurooppa, Matkakuvat, Saksa 6

Kuukausi takaperin olin opintomatkalla Berliinissä. Matkamessuilun lisäksi kerettiin onneksi myös tutustua kaupunkiin ja ensimmäisenä päivänä meillä oli mm. 3 tunnin opastettu bussikierros Berliinin nähtävyyksiin. No, kaikki nähtävyydet mitä kierroksella käytiin katsomassa, olivat mulle jo viime kesän Berliinin visiitiltä tuttuja, mutta sainpahan harjoiteltua vähän valokuvien ottamista ja luokkakaverit värväsivät mut hovikuvaajakseen, kun taisin olla lähes ainut kenellä oli joku muu kuin pelkkä älypuhelimen kamera mukana.

Holokaustimuistomerkki oli edelleen yhtä ajatuksia herättävä kuin viimeksikin. Harmi ettei keretty käydä tutustumassa museoon, joka sijaitsee muistomerkin alla.


Historiallinen Brandenburg Tor kuhisi turisteja, vaikka sää olikin harmaa, hieman sateinen sekä kolea.

Yllä oleva kuvan ottopaikkaa en nyt kuollaksenikaan muista, se oli kuitenkin mahdollisesti jossain Kottbusser Torin lähellä..? Nojoo. Ekana iltana lähdettiin luokkakaverin kanssa syömään japanilaiseen ravintolaan, jossa mun tuttu oli töissä. Söin ekaa kertaa ties kuinka moneen vuoteen oikeasti hyvää ja autenttisen makuista raamenia. Kaverille nuudelikeiton maistaminen oli ensimmäinen kerta elämässä, samoin kuin taisi puikoilla syöminenkin olla. Olipahan kokemus ja molemmilla meinasi vatsat haljeta!

Yövyttiin hostellissa Neuköllnin aseman lähellä. Viimeisenä päivänä lähdin aamulla aikaisin kiertelemään lähiympäristöä ja ottamaan valokuvia. Neuköllnin alue on vähän sellanen nuhjuinen, mutta löysin kuitenkin mm. ihanan puiston, jossa oli pieni taidegalleria. Galleria ei ollut vielä auki, mutta työntekijä päästi mut kuitenkin sisään katselemaan tauluja. Se työntekijä oli joku papparainen, jolla oli liilat hiukset..


Alexanderplatzilta (Berliinin TV-torni kuvassa)

Viimeisenä iltana koko porukka lähti Berliinin tv-torniin. Suhautettiin hissillä huipulle ja ihailtiin kaupunkia pimeän laskeutuessa. Mentiin ehkä vähän liian myöhään torniin, ettei enää saanut hyviä auringonlaskukuvia, mutta oli kuitenkin ihan kiva käydä.

Berliini on kiva kaupunkikohde ja haluan kyllä ehdottomasti mennä sinne uudestaan. Lentomatka Helsingistä on lyhyt ja kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin. Ensi kerralla haluan mennä kesällä!

6 Responses

 1. Inka
  | Vastaa

  Huh, miten siitä teidän Berliinin-reissusta voi olla jo kuukausi? Ihan hullua! Ja Berliini on kyllä aivan mahtava kaupunki, määki oon alkanu haaveilla pienestä kesäreissusta sinne, kun lennot on vaan niin käsittämättömän halvat, että jos sattuis tarjous kohalle niin vois kyllä lähtä. Kesä-Berliini on vielä kokematta! :)

  • Anne
   |

   Joo ei sinne yleensä montaa kymppiä ne lennot maksa! Kannattaa vaan kytätä, jos sattuisi tarjous kohdalle ja ostaa lennot pois kuljeksimasta :) Kesällä Berliini on varmaan ihana, kun kaupungissa sattuu ja tapahtuu niin paljon!

 2. Hanna
  | Vastaa

  Mekin ollaan vähän mietitty että mitä nähtävyyksiä mentäis Berliinissä sitten katsomaan, joten kiva että kirjoittelit aiheesta :) Varmaan mennään kattoo ainakin toi holokaustimuistomerkki ja Berliinin muurin pätkä, ja sit jossain museossakin olis kiva käydä.
  Jes, kuukauden päästä me jo ollaan Berliinissä! Tai no VASTA kuukauden päästä, tuntuu että ollaan odotettu jo ikuisuus :D

  • Anne
   |

   Käykää ainakin se East Side Gallery tsekkaamassa. Se on toki vähän sellanen ”must see”-nähtävyys, mutta mun mielestä ainakin aika vaikuttava :) Ja tosiaan tuolta Kreuzbergin alueelta löytyy tosi paljon kaikkia ravintoloita, kuppiloita ja mm. Görlitzer Park, jossa paikalliset viettää aikaa (pimeällä ja yöaikaan tosi vähän epäilyttävä mesta :D). Ihanaa Berliinin reissua teille, siellähän on jo melkein kesä kun meette, varmasti tulee tosi kiva matka!! :)

   Museoitahan tuolla riittää vaikka muille jakaa, isoimmat ja tunnetuimmat ovat kai siellä ”museosaarella”. Mä kuulin myös mm. DDR-museosta ja Ramones-museosta, vaikuttivat aika mielenkiintoisita – täytyy ensi kerralla käydä kun menee Berliiniin!

 3. Berliini on kyllä huikea! Varsinkin tuo Holocaust Memorial jotenkin pysäytti kaikessa karuudessaan.

  • Anne
   |

   Joo, se on kyllä tosi vaikuttava muistomerkki. Omasta mielestäni hyvin toteutettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.