Lisää Budapestia osa 1

Julkaistu Eurooppa, Kohdetietoa, Unkari | 2

Budapestin matkan kulusta kirjoitinkin jo aikaisemmin vähän, mutta laitetaan nyt vielä hieman kuvia ja tekstiä lisää. Kuvia on jonkun verran, joten päätin vähän jakaa näitä postauksia, ettei tule kerralla liikaa!

Budapestissa oli näin joulun alla useampi joulutori, joista itse vierailimme Vörösmarty Squaren joulutorilla. Toreilla riitti ruokaa, juomaa ja kaikennäköistä tilpehööriä ostettavaksi. Tarjonta oli luonnollisesti hieman hintavampaa, kuin muualla yleisesti, mutta ruoat kyllä saivat veden kielelle!


Tunnelmallinen pieni ravintola, jonka menusta löytyi herkkuja ympäri maailmaa


Klub Vittula

Aiemman käsitykseni mukaisesti tuo Vittula ei ollutkaan mikään rokkimesta, mutta kuulemma heillä järjestetään sitten erikseen jotain vähän rokahtavampia iltamiakin. Meidän siellä vierailessa baarissa soi jazz ja myöhemmin aloitti joku DJ. Yhdessä seinässä luki isolla ”Pieksämäki” ja vessan oviin oli raapustettu paljon suomalaisten terveisiä. Paikka oli aika rupunen, mutta just sen takia tosi viihtyisä!


Kuuluisa silta

Budan puolella Chain Bridgen läheisyydestä on mahdollista ottaa tuollainen ”hissi” (siis mä en nyt millään taas muista miksi tota sanotaan..) jos kapuaminen ylös Budan linnalle ei kiinnosta. Hissi maksoi yhteen suuntaan 1000 ft (noin 3,5 euroa) ja siihen on mahdollista ostaa myös menopaluu-lippu, joka oli muistaakseni 1700 ft. Helppo, vaikkakin ehkä vähän hintava, tapa päästä tuonne ylös ihastelemaan maisemia. Budapestissa riitti ainakin Budan puolella portaita ja muuta kavuttavaa, että onneksi on vähän heikkojalkaisemmille tämmöisiä vaihtoehtoja. Ja kulkeehan noille nyppylöille bussejakin.Tuon hissimestan ala-aseman läheisyydessä oli muuten hyvä viinikauppa, josta käytiin hakemassa tuliaisviinejä. Olisko sen nimi nyt sit ollut joku BOG, tai GOS, tai GOB, SOG.. jotain sinne päin :D Mun ehkä pitäis yrittää ottaa noita nimiä joskus muistiin!

Budapestissa on hyvä ja kattava julkinen liikenne. Lentokentällä kakkosterminaalin alakerrassa on paikallisliikenteen toimipiste, josta on mahdollista hankkia esimerkiksi yhden, kolmen tai 7 päivän lippuja julkista liikennettä varten. Lippuja saa toki ostettua asemilta, kioskeilta ja niin edelleen. Me hankittiin kentältä heti tuo 3 päivän lippu ja se riitti meille hyvin. Muistaakseni sen hinta oli jotain 4000 ft luokkaa, eli kai jotain 13 euroa. Ja sillä pääsi matkustamaan kaikissa kulkuvälineissä. Budapestin matkaajia varten on myös kehitetty Budapest Card, jolla voi matkustaa julkisissa rajattomasti sekä kortilla pääsee joihinkin museoihin yms nähtävyyksiin ilmaiseksi sisään. Budapest-kortti oli omasta mielestäni aika hintava (3 päivän kortti noin 30 euroa), ja koska meillä ei ollut tarvetta museointiin tai muuhun niin otettiin sitten vain tuollainen tavallinen matkakortti. Heh, no nyt kun mietin tuota Budapest-kortin hintaa, niin eihän se nyt niin kovin kamala ole jos meinaa tosissaan kiertää kaikki museot sun muut!

Kaverimme asui lähellä keskustaa Chain Bridgen läheisyydessä Budan puolella, joten periaatteessa kaksi tämmöistä kävelystä innostunutta olisi taittanut matkaa kämpän ja keskustan välillä jalkaisinkin, mutta kun nuo liput nyt oli hankittu niin olihan se ihan mukavaa matkustaa ne muutamat pysäkinvälit bussilla. Busseja tuntui menevän aika tiuhaan tahtiin ja samoin ne kerrat kun jouduttiin metroa käyttämään, ei kovin montaa minuuttia jouduttu kyytiä odottelemaan.

Lentokentältä pääsee ihan kätevästi julkisilla keskustaan, jos ei halua maksaa hirmuista hintaa taksista/shuttlebussista. Kentältä pitää ottaa bussi 200E Kőbánya-Kispestin metroasemalle (päätepysäkki), josta sitten metrolla pääsee jatkamaan matkaa keskustaan päin (esim. Deák Ferenc Tériin).

2 Responses

 1. Teea
  | Vastaa

  Makeita yökuvia! Oon kans luullut, että tuo Vittula on rokkibaari. On siis melkonen uutinen, että siellä soi joskus muutakin.

  Laskin tuon Budapest cardin kustannuksia ennen omaa matkaani ja tulin siihen tulokseen, ettei se omalla ENSIMMÄISELLÄ lyhyellä reissullani kannata. Mutta toisen kerran jos menisin, niin voisin jopa harkita, koska jos ne kaikki museot haluaisin ravata, niin saattais maksaa itsensä takaisin.

  Ite oon vaan sellainen matkailija, että vaikka tykkään museoista ja muista nähtävyyksistä, niin uusissa kaupungeissa haluan ensin tutustua katuihin, puistoihin ja kahviloihin. Tosin tämän kaupungin hahmottamis – tarpeeni takia aika monistakin kaupungeista on sitten jäänyt useampia mielenkiintoisia paikkoja välistä..

 2. Anne
  | Vastaa

  Teea,

  Toi kortti on tosiaan hyvä, jos on aikaa ja kiinnostusta käydä katsomassa museot yms mestat läpi ja uskon että se kyllä sitten maksaa itsensä nopeasti takaisin.

  Mutta meilläkin nyt oli niin lyhyt reissu (3 päivää), että jätettiin ihan suosiolla museoilut pois joten ei sitten otettu tuota korttia. :) Keskityttiin enemmän vaan yleiseen haahuiluun ja ihmettelyyn, syömiseen ja juomiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.