Lisää Budapestia osa 2

Julkaistu Eurooppa, Unkari 2

Kaverimme Anna asui Budan puolella, pienellä kukkulalla. Saatiin rampata portaita ylös ja alas reissun aikana useasti. Asuinalue oli kuitenkin aika lähellä jokea, joten siitä pääsi helposti keskustaan. Ihanan viihtyisiä ja mäkisiä kujia, talot ja ympäristö oli vähän ränsistyneen näköistä (kuten Keski-Eurooppalaiseen tapaan yleensäkin) mutta itse varmasti viihtyisin tuolla enemmän kuin hyvin. Koiranulkoiluttajia näkyi paljon, eiköhän meidän Luumukin sinne sopeutuisi ;)

Budapestissa oli välillä hyvin keväinen sää (erikoista meille näin joulukuussa, kun on tottunut lähinnä pimeyteen!) ja saatiin nauttia auringonpaisteesta (satunnaisten sadekuurojen lisäksi). Kun lähdettiin kävelemään kohti Gellertin kukkulaa, Budapestin ylle ilmestyi kaunis sateenkaari!


Budan linna

Kuten varmaan joskus olen maininnut, niin ulkomailla tykkään hirveästi käydä paikallisissa marketeissa sun muissa katselemassa tarjontaa. Ei jotenkin ole mitään niin mielenkiintoista, kuin tutkia että minkälaisia tuotteita jostain kaupasta voi löytyä! Vaikka meillä Helsingissäkin on kauppahalleja, niin ulkomailla jaksaa ihan eri tavalla käydä tutustumassa niihin. Budapestissa käytiin yhdessä ja mieleen jäi erityisesti kaikki herkulliset salamit, makkarat ja muut lihat, joita tiskit notkuivat loputtomiin.. Omnom!

Unkarilaiset tykkäävät myös chileistä ja paprikasta, joten kotiin viemisiksi hommattiin tietysti paprikamaustetta. Turisteja varten löytyy kangaspusseihin pakattua paprikamaustetta, mutta jos sitä meinaa ostaa, niin kannattaa vähän tehdä hintavertailua koska eri kojujen välillä oli suuriakin eroja hinnoissa. Tuolla kauppahallissa oli toisessa kerroksessa kaikenlaisia matkamuisto/krääsäkoruja, joista ei kyllä ostettu mitään. Lisäksi löytyi pari ruokapaikkaa, joista yhdestä otettiin maistiaiseksi aluksi hyvin herkullisen näköinen makkara. Vähän kyllä pisti harmittamaan, kun ruokapaikan työntekijä tyrkkäsi makkaran mikroon.. :( Jäi makkara sitten Markuksen syötäväksi.


Hősök Tere (Sankarien aukio)

M1-metrolinjalla pääsee tiirailemaan Sankarien aukiota, jonka jälkeen lähtee tie kohti Szechenyin kylpylää ja Budapestin kaupunginpuistoa. Lisäksi aukion ympäriltä löytyy museoita. Me kuljettiin aukion läpi, kun oltiin matkalla kylpylään.

Budapestista jäi mieleen massiiviset ja mahtipontiset rakennukset, eriskummallinen kieli (kieltämättä se vähän kuulostaa suomen kieleltä, mutta sellaiselta siansaksalta..), toimiva julkinen liikenne ja kylpeminen. Kuten aikaisemminkin taisin sanoa, niin omasta mielestäni kaupungissa nyt ei ole mitään niin järjettömän ihmeellistä ja mielenkiintoista nähtävää – ellei sitten ole kiinnostunut arkkitehtuurista, museoista jne. – mutta tuollaiselle muutaman päivän pikavisiitille se oli ihan mainio kohde. Olisi siellä voinut vielä pari päivää pidempääkin olla, niin olisi esim. voinut käydä tutustumassa kaupungin shoppailumahdollisuuksiin. Kesällä tuolla olisi varmaan vielä kivempaa, tosin ei meitä ajoittain hieman nihkeät sääolosuhteet paljoa hidastaneet tälläkään reissulla.

2 Responses

 1. Hanna
  | Vastaa

  Upeita nuo sateenkaarikuvat!

  Unkarinkieli on munkin mielestä tosi erikoisen kuuloista ja muistan että siellä ollessani huomasin että varsinkin laulettuna se kuulostaa aika paljon suomelta. Pari kertaa kuului joku biisi jostain ja hätkähdin, että soiko täällä joku suomenkielinen laulu :)

 2. Anne
  | Vastaa

  Hanna,

  Joo, unkarin kieli on kyllä kieltämättä aika erikoista. Jotain samankaltaisia sanoja oli, esim. keskustellessa toistelivat koko aika ”joo” joten oli pakko kysyä mitä se tarkoittaa – jotain ”hyvä” tai ”okei, hyvä”. Eli periaatteessa vähän samanlainen täytesana keskustelussa kuin meilläkin saatetaan toistella ”joo”:ta kun keskustelee. :)

  Mutta heh, silti en oikein ymmärrä tätä suomen ja unkarin kielien sukulaissuhdetta, kai se jostain tuolta menneisyydestä sitten kumpuaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.