Macau

Julkaistu Aasia, Hongkong, Macao, Videoblogi | 0

Keskiviikkona lähdettiin päiväretkelle Macauun (Macaoon?). Hong Kongista sinne pääsee kätevästi lautalla, matka kestää tunnin, hintaa suuntaansa tuli noin 15 euroa. Perillä meitä odotti kaunis ja aurinkoinen ilma (vaikkakin videolla se oli jo muuttunut vähän pilvisemmäksi ja näyttää siksi niin harmaalta!).

Terminaalista hypättiin bussiin nro 3, matka keskustaan kesti jotakuinkin 10 minuuttia ja maksoi n. 30 senttiä. Halpaa kuin saippua. Koska ollaan tyhmiä turisteja, me oltiin katottu Lonely Planetin ehdottamaa kävelyreittiä Macaon nähtävyyksille ja todettiin, että sen mukaan mennään. Kartasta ja siihen piirretystä reitistä huolimatta onnistuttiin eksymään pari kertaa, mutta saatiin kyllä nähtävyyksiä nähtyä.

Macaon arkkitehtuuri, kuten kuvista huomaa, on hyvin europpalaisvaikutteista. Välillä olikin vähän semmonen fiilis, ettei tiennyt onko Kiinassa vai Portugalissa.. Kaikki tekstit ja kyltit jne oli kiinaksi ja portugaliksi.

Kävelyreitin nähtävyyksistä suurin osa oli erilaisia raunioita ja kirkkoja. Yläpuolella olevan kuvan raunio oli aikamoinen turistimagneetti. Sen edessä oli portaat jotka oli täynnä kiinalaisia ja japanilaisia turisteja ottamassa kuvaa. Eipä sitten viittitty sinne portaille tunkea muiden sekaan, ahdasta olis ollut.

Macaon ehkä tunnetuin nähtävyys on Macau Tower, josta voi hypätä maailman pisimmän benjihypyn ja kaikkea muuta hauskaa, ja tietysti ihastella maisemia. Me ei kuitenkaan tällä kertaa jaksettu lähteä sinne, vaan tyydyttiin pelkkään alhaalta käsin katseluun. Ihan kiva paikka oli toi Macao, mutta jos kasinot ei kiinnosta, niin ei siellä hirveesti mitään nähtävää ole.. Ainakaan moneksi päiväksi. Meille päiväretki riitti ihan hyvin. :) Mutta jos on Hong Kongissa, suosittelen kuitenkin käymään, kun on niin lähellä. Kannattaa sitten varautua niihin jonoihin immigrationissa Macaon päässä. Meiltä kesti n. tunti päästä terminaalista ulos paatista ulosastumisen jälkeen. Onneks Hong Kongin suuntaan ei tarvinnut enää jonotella!

Leave a Reply