Matkailualan ammattilaista leipomassa

Julkaistu Matkailuala, Opintomatkat, Opiskelu 9

Kuukausi takaperin oli aika palata kesän jälkeen Porvoon campukselle ahkeroimaan. Odotin kovasti koulun penkille palaamista, mutta tietysti ainahan sitä vähän jännittää, että mitä uusi lukukausi tuo tullessaan. Tämän syksy on viimeinen lukukausi, kun ollaan porukassa ja paiskitaan hommia projektin parissa – ensi keväänä jokainen sitten karkaa omille teilleen, osa vaihtoon ulkomaille, harjoitteluun, opparia tekemään, kuka minnekkin. Pakollisia kursseja ei taida olla syksyn jälkeen kovin montaa enää jäljellä, joten elättelen itsekin kovasti toivoa ettei tarvitsisi hirveästi enää Porvoossa rampata ja pääsisi vähän enemmän kiinni taas työelämään.

Tämän syksyn teema on liikematkustus, mutta lukukauden toimeksianto ei ainakaan omasta mielestäni kovin vahvasti liity liikematkailuun. Kyseistä turismin muotoa onkin siis käsitelty lähinnä teoriapuolella. Toki keväällä pääsimme vähän ohimennen tutustumaan liikematkustukseen, kun käytiin Berliinissä ITB-messuilla. Teemme taas tutkimusta, tällä kertaa eräälle nähtävyydelle Helsingissä ja kieltämättä kun saimme tietää mikä syksyn toimeksianto on luokkahuoneessa oli yksi jos toinenkin pettynyt naama. No, vaikka projekti ei suoraan liity liikematkustukseen tai edes matkailuun, niin ei siitä tietenkään haittaa ole – kaikki kokemus on hyväksi, ja onhan se välillä hyvä lähteä vähän oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

Projektin lisäksi meillä on tietysti taas muitakin ”perinteisempiä” aineita, kuten viestintää, ruotsia, englantia, kirjanpitoa (apua) ja Amadeus-opintoja. Amadeusta toivottavasti tullaan hakkaamaan syksyn aikana niin paljon että se jää kunnolla päähän, mulla on omat mielipiteeni kyseisestä järjestelmästä ja sen käytettävyydestä mutta koska sitä ei jostain syystä pystytä päivittämään tälle vuosituhannelle niin pitää mennä sillä mitä on. Otin tälle lukukaudelle myös kaksi valinnaista kurssia, toinen on Tourism & Environment jonka nimestäkin voi varmasti jo päätellä mitä se pitää sisältään, ja toinen on virtuaalikurssi joka käsittelee sosiaalista mediaa ja markkinointia. Ihan mielenkiintoisia valinnaisia!Punaiset ”kopit”, joissa on parin vuoden aikana tullut vietettyä kouluhommien parissa tovi jos toinenkin

Tänä syksynä on tarkoitus myös kääntää katse jo tulevaan, eli ensi vuoteen ja sen ohjelmaan. Olen ajoittain ollut aika ahdistunut siitä, että mitä näistä opinnoista nyt oikein tulee ja mitä hittoa teen esim. opparin ja harjoittelun kanssa, mutta onneksi päivä paistaa välillä myös risukasaan ja palaset ovat alkaneet tässä syksyn mittaan loksahtamaan niidenkin osalta paikoilleen. Ehkä itselle on myös alkanut syntyä jotain ideoita, mitä sitä haluaisi sitten isona tehdä. Tavoitteena on siis saada koulu mahdollisimman nopeasti pois alta ja lähteä takaisin töihin. Vaikka en olisi koskaan uskonut sanovani tätä, niin kyllä mä kaipaan takaisin työelämään!

Syksyn pimenevät illat ja kasautuvat kouluhommat masentavat, mutta onneksi tunnelin päässä on valoa – ensi kuussa lähdetään Roomaan opintomatkalle. Enpä olekaan käynyt Roomassa aiemmin, joten olen tosi mielissäni kohteesta! Opintomatkat ovat kyllä ehdottomasti matkailualan opiskelussa niitä parhaita juttuja. Kuka sitä nyt kieltäytyisi matkasta ulkomaille, mutta on niistä oikeasti jotain hyötyäkin. Aikaa vietetään tutustumalla paikallisiin yrityksiin, joka sitten taas voi tulevaisuudessa poikia jotain. Aina kannattaa pistää jokainen käynti ja tavattu ihminen korvan taa muistiin.

Vaikka joskus HAAGA-HELIAssa opiskellessa on tullut revittyä pelihousut täysin silpuksi ja käytyä epätoivon ja vatsahaavan partaalla, niin olen kuitenkin aika tyytyväinen että lähdin opiskelemaan ja tavoittelemaan unelmiani. Uskomatonta miten nopeasti aika on vierähtänyt siitä, kun tammikuussa 2013 astelin ekana koulupäivänä kettureppu selässä Porvoon campukselle ja ajattelin, että miten tulen selviämään seuraavat kolme vuotta. No, kohta aletaan olla jo reippaasti voiton puolella!

9 Responses

 1. Hauska lukea sun ajatuksia matkailualan opinnoista ja Porvoo Campuksesta! Itse tulee ihan välillä kaivattua kaikkia niitä hyviä aikoja ja niitä hetkiä kun on ollut valmis repimään pelihousut! Värikkäät opiskeluvuodet ovat enää vain kauniiksi kiillotettu muisto <3 Tulen tosin pyörähtämään campuksella 15.10, ehkä oletkin mun luennolla tuolloin?

  • Anne
   |

   Juu, kuuntelemassa ollaan silloin :) Kiva kun tuut taas puhumaan!

 2. KAtja
  | Vastaa

  AAA!! Hahaa, tätä lukiessa oikein myhäili kun pystyi samaistumaan niin moneen juttuun :)
  Itsellä on nyt myös työharjoittelu meneillään ja vuoden lopussa olisi hyvä repäistä se opparin aihe itselleen. Pidän lippua korkealla sen suhteen, että valmistun keväällä, mulla on vielä pari turhaa kurssia vielä käymättä, mutta nyt ei vaivuta epätoivoon. Kyllä sitä saa olla ylpeä, että on päässyt näin pitkälle opinnoissaan!
  Ja ihan kivat fiilikset kyllä työelämään siirtymisestä, katsoo mitä harjottelun jälkeen tapahtuu. Jos en kauheesti mokaile niin kenties jopa jotain hienoa! :)
  Tsemppejä opintoihin ja mukavaa Rooman matkaa! Ne kadut ja talot on niin ihania!

  • Anne
   |

   Kiitos :) Tsemppiä sullekkin harjoitteluun ja tulevaan oppariin! Kyllä opintojen jälkeen on sitten mukava taas palata tienaamaan rahnua.. Vaikka tosin sulla taitaa opiskelut vielä jatkua siellä yliopistopuolella!

  • Katja
   |

   Joo siellä jatketaan sitten, mutta onneksi se onnistuu aika pitkälle etänä. Elämäni pelastus :P

 3. Silja
  | Vastaa

  Voi tässä vaiheessa kun on jo puoliks työelämässä, ja sitten pitää tehdä sitä opparia samalla joka on roikkunu taustalla jo puoli vuotta niin alkaa oleen pikkuhiljaa jo semmonen olo et tuleeko tää ikinä edes valmiiksi… Onneks mulla on sentään superkiinnostava aihe! ;) Tsemiä syksyyn :)

  • Anne
   |

   Joo se oppari kyllä kannattais hoitaa heti pois alta kuljeksimasta, sitä on kyllä ihan varmasti tosi vaikea lähteä sitten jatkamaan kun on puuhastellut muiden hommien (töiden) parissa jo jonkun aikaa! Moni tuttu pudonnut samaan ansaan :D No, ei siitä ole kuin yksi tie ulos.. Ottaa itselleen aikaa, istua alas ja tehdä se oppari loppuun :) Tsemppiä sullekkin, kyllä se siitä!

 4. Ihanaa kun teillä on noita somekursseja! Meillä JAMKilla sellaisia ei ollut ja aihetta sivuttiin vain nopeasti jollakin kurssilla. Ja Rooma! Kade! :-)

  • Anne
   |

   Joo, HAAGA-HELIAssa kyllä aika hyvin ollaan ajan hermolla. Keväällä olin blogikurssilla, ja nyt yhdellä kurssilla on sellainen twitter-tehtävä jossa tehtiin tili twitteriin ja siellä pitää seurata liikematkustuksen trendejä joista sitten raportoidaan / tehdään blogipostaus. Vähän toisenlaista oppimista! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.