Matkasuunnitelma alkaa muovautua

Kuten jo aiemmin hehkutin, lähdetään ensi kesänä vähän kruisailemaan Eurooppaan metallimusiikin perässä. Reippaana tyttönä tein meille jo ohjelman, jota pitäisi noudattaa, jos aiotaan tuo reitti 3 viikossa selvittää. Ajettavaahan ei tule kuin joku 4000-4500km, mutta ongelmaksi muodostuu ne metallifestarit jonne pitää lähteä kaljoittelemaan useammaksi päiväksi. Tulee aika monen päivän stoppi ja kotiinpaluu joudutaan varmaan vetämään vähän tuli perseen alla.

Innolla lähdin suunnittelemaan reittiä ja mietinkin monia vaihtoehtoisia tapoja palata festareilta Suomeen; Takaisin samaa reittiä (paitsi että Poznanin, Puolan kautta), tai sitten laivalla Gdanskista, tai sitten lautalla Saksasta Ruotsiin suoraan.. Mutta loppujenlopuksi tuo kartassa nähtävä reitti osottautui – ei ehkä nopeimmaksi – mutta halvemmaksi kuin muut vaihtoehdot. Esim. laivalla Puolasta Helsinkiin auto kyydissä olisi tullut maksamaan useampia satasia.

Viro, Latvia ja Liettua menee parissa päivässä – oikeastaan hurautetaan Pärnusta suoraan Kaunakseen, Liettuaan ja jätetään Latvia kokonaan väliin. Ainakin siis näillä näkymin, reissussahan nuo suunnitelmat kyllä yleensä tuppaavat muuttumaan.. Puolaan ja Tsekkeihin (Prahaan) olen sitten ajatellut jopa 2 tai 3 yön yöpymisiä per paikka, jos vaan aika antaa myöten. Hurjaa! Kotimatkalla pysähdytään Berliiniin vähäksi aikaa, josta sitten hurautetaan yhtä soittoa Köpikseen asti jos vaan takamukset kestää eikä auto hajoa matkalle. Tulee kyllä aika hikinen ajomatka, mutta täten säästetään aikaa eikä tuossa matkalla ole hirveästi mitään meitä kiinnostavia kohteita. Tukholmassa voisi myös yrittää viihtyä pari päivää, ja sitten laivalla takaisin Suomeen. Muistan kun lapsena tultiin sieltä Espanjasta takaisin Ruotsin kautta ja pääsin laivaan ekaa kertaa (?) elämässäni. Se ilta menikin sitten pallomeressä..

Osa reissua on myös tietysti sen suunnittelu. En jaksais millään odottaa ensi kesään! Kaikki on jo funtsittu niin valmiiksi, että joutuu pitkän tovin odottelemaan (ja varmaan toteamaan, ettei reissu tuukkaan onnistumaan, tai jotain).. Musta on kivaa tutkia netistä tietoa eri matkakohteista jonne aiotaan mennä ja teinkin jo sellaisen listan, missä lukee ne päivät jolloin ollaan paikassa, mitä nähtävyyksiä siellä on ja minkälaista majoitusta meidän tulisi etsiä. Ihan kuin olisin suunnittelemassa jotain ryhmämatkaa.. Huh!

Meiän autosta on otettu takapenkit helvettiin (aiotaan rekisteröidä se pakettiautona) ja Markus nikkaroi sinne sellaisen levyn, jonka päällä on sitten hyvä makoilla (väliin tietysti joku patja). Jos vaikka leirintäalueelle majoitutaan niin ei tarvitse teltassa nukkua kun autossakin mahtuu! Meillä on siis farkkumallinen auto. Markus puhui jostain mini-jääkaapistakin jonka se haluaisi sinne takakonttiin laittaa, mutta saa nyt nähdä.. :D Ensi kesään on kuitenkin vielä aika pitkä aika, joten varmaan tässä välissä pitäis joku lyhyt visiitti jonnekkin tehdä. Sen perus-Thaimaan lisäksi ollaan mietitty mm. Tel Avivia (Israelissa) ja Egyptiä. En tiedä tosin, kannattaako Egyptiin lähteä talvella? Joku äkkilähtöhomma vois olla ihan jees.. Thaimaa olisi niin helppo, mutta jos saan jonkun viikon palkattoman loman pidettyä, ei ehkä sinne asti viitsis lähteä. Ehkä me järkätään Thaimaa-tunnelma kotona, tehdään thaimaalaisia ruokia ja hörpitään viinakaapista Hong Thongia parvekkeella lämpölampun alla. :-)

Leave a Reply