Metallimatkaajan Montreal

Jos oli Montrealissa tapaamiamme tyyppejä uskomista, kaupunki on kärkijoukossa mitä tulee Kanadan metalliskeneen. Raskaasta musiikista nauttivien kannattaakin siis ehdottomasti ottaa tämä kaupunki mukaan Kanadan reissuun. Kerran vuodessa kaupunki täyttyy tummanpuhuvasta väestä kun Heavy MTL-festivaali pärähtää käyntiin, mutta musiikkihermojaan voi hoivata myös muina vuodenaikoina kaupungin erinäisissä rokki- ja metallibaareissa.

Visiitti Montrealin metalliskeneen on myös helppo yhdistää esim. New Yorkin reissuun. Isosta Ompusta suhaa noin 60 dollarilla suuntaansa yöbussilla Kanadan puolelle. Toki on myös mahdollista lentää, tai mennä junalla, mutta junassa on se mälsä juttu että se kulkee vain päiväsaikaan ja on hitaampi kuin bussi.

Mutta palataan hevarointiin Montrealissa. Valitettavasti omat kokemukseni Montrealin heavynpuoleisesta yöelämästä jäivät hieman vähäisiksi, koska kurkkua kostutettiin enimmäkseen festareilla, mutta kerettiin kuitenkin vierailemaan kahdessa paikallisessa hevikansan suosimassa juottolassa. Mad Hatter Pub Rue Crenscentillä jätti lyhyestä vierailusta huolimatta erittäin positiivisen kokemuksen. Osuttiin paikalle torstai-iltana, jolloin olutkupposen sai dollarilla, ja sehän sopi hyvin budjettimatkalaisen kukkarolle. Pubissa oli useampi kerros, terassi, erinomaista musiikkia ja sopivan rähjäinen tunnelma – juuri hyvä omaan makuun. Alkoholin lisäksi paikassa tarjoillaan myös ruokaa.

Toinen paikka missä vierailtiin, oli Foufounes Électriques (mielenkiintoinen nimi..) Rue Sainte-Catherinella – tämä paikka vaikutti enemmän klubilta kuin baarilta, vaikka musiikki ei soinut kovinkaan kovalla. Paikassa kaiketi tapahtuu paljon muutakin kuin hevimusiikkiin liittyvää toimintaa. Itse pidin enemmän Mad Hattersista.


Suomi mainittu

Offspring Heavy MTL:ssa

Kaupungin hevivetovoimaisuus perustunee suurilta osin vuosittain järjestettävään festariin, mutta mikäli olet raskaan musiikin ystävä ja vierailet kaupungissa jonain muuna aikana niin ei hätää, eiköhän omaan makuun sopivaa ohjelmaa löydy. Metal Travel Guiden Montreal-osastoon on listattu vierailemisen arvoisia mestoja, ja vaikka sivuilla on ajoittain hieman vanhentunutta tietoa, ei kannata heti heittää hanskoja tiskiin vaan lähteä tutkailemaan esim. facebookin kautta minkälainen meno missäkin on. Täytyy kuitenkin myöntää, että olin jokseenkin hämmentynyt vieraillessani mainitsemieni menomestojen nettisivuilla kun niiltä sai aivan erilaisen käsityksen paikkojen toiminnasta verrattuna omiin kokemuksiini. Kuitenkin monet paikalliset tuntuivat vannovan näiden paikkojen nimeen, jos hevikansalle pitäisi ehdottaa jotain missä nauttia huurteisia hyvän musiikin säestämänä, joten beach partyjen ja sunnuntaibrussien mainostaminen Mad Hattersin FB-sivuilla oli hieman omituista.. No, pitäähän meidän synkistelijöidenkin joskus nauttia vodka-aplaria lauantai-illan jälkeiseen olotilaan tai tanssia vapautuneesti rantabailuissa.

Meille koko Montrealin metallipainoittuneisuus tuli täytenä yllätyksenä, sillä kaupunkiin alunperin matkustettiin täysin toisen asian perässä. Kerrankin yllätys oli kuitenkin positiivinen ja uimakisoissa vietetyn rankan viikon jälkeen pääsi tekemään sitä mitä rakastaa – nauttimaan olutta hyvässä seurassa, erinomaisen musiikin parissa sekä tutustumaan paikalliseen heviskeneen. Rokki- ja metallipubien kiertämisestä maailmalla on alkanut tulla enemmän sääntö kuin poikkeus, mutta hyvä sellainen – ja pitää ehdottomasti yrittää taas seuraavastakin kohteesta löytää jotakin metallitravellereille sopivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.