Muay Thai VS Burmese Bare Knuckle Boxing at Koh Tao

Julkaistu Aasia, Thaimaa, Videoblogi | 0

Nyt tulee sitten aikamoinen kuvaoksennus mutta koittakaa kestää!Eilen tosiaan käytiin tiiraamassa tätä isompaa nyrkkeilytapahtumaa joka täällä järjestettiin. Paikalle oltiin roudattu burmalaisia nyrkkeilijöitä ja mestareita Bangkokista asti. Tunnelma oli huikea ja ilta oli kyllä jokaisen pennin (1000 bahtin eli n. 25 euron) väärti.

Illan aikana ei kuitenkaan nähtyi thainyrkkeily vs burmalainen matseja, vaan heti alkuun oli kaksi burmalainen vs burmalainen matsia joissa oteltiin siis ilman hanskoja. Oli aika raakaa menoa. Burmalaisessa nyrkkeilyssä voitto tulee vain tyrmäyksen kautta, muuten ottelu päättyy tasapeliin. Ekassa ottelussa tuli kolmannessa erässä muistaakseni tyrmäys mutta toisen ottelu päättyi tasapeliin.


En menis haastaa riitaa ton kanssa..


Hiki lentää.. Ja myöhemmin lensi myös veri

Toi burmalaisten meno oli aika brutaalia verrattuna thainyrkkeilyyn. Tai siis, jotenkin se hanskojen puuttuminen sai homman näyttämään tosi pahalta! Ei olis ite tehny mieli kavuta kehään noiden mukaan.. Mutta tulipahan nyt nähtyä mistä siinä oli kyse, oli oikein mielenkiintoista katsottavaa. Vaikka ajoittain se vähän muistuttikin jotain baaritappelua. :D

Yhdessä välissä nähtiin nuorempien poikien pitämä esitys muay chayasta joka on siis ns. vanhanmallista thainyrkkeilyä.


Siellä oli tommonen ihan pikkunenkin poika esiintymässä!

Muay Chaya (tai onko se nyt sitten Muay Boran) oli aika erilaista kuin nykypäiväinen thainyrkkeily mutta tietysti samankaltaisuuksiakin on hyvin paljon. Esityksen perusteella vanhempi thainyrkkeily oli enemmän semmosta kikkailua ja muistuttikin enemmän jotakin vanhaa taistelulajia, kuin nykypäivän Muay Thai.

Illan aikana nähtiin myös 3 ottelua, joissa oli farang (= ulkomaalainen) ottelemassa. Oli yksi sveitsiläinen (kuvassa), yksi englantilainen ja yksi ruotsalainen (jonka nähtiin ottelemassa heti kun saarelle saavuttiin).


Nuoria Lumpineelta

Illan aikana oli myös yksi naisthainyrkkeilymatsi, jossa oli muija Chumphonista (kuvassa sininen) ja Island Muay Thain edustaja (kuvassa punainen). Siinä ottelussa oli isommatkin rahat kyseessä kun voittaja sai 100 000 bahtia (jotain 2500 euroa).

Voitto meni Chumphonilaiselle. Island Muay Thain edustaja kyllä höykytti lyönneillään sinistä aika kovaa, mutta ei tarpeeksi, ettäkö olisi tullut tyrmäys. Pisteillä voitto siis meni siniselle.

Nähtiin vauhdikkaita ja vähemmän vauhdikkaita otteluita sen 5 tunnin aikana, mitä tuolla istuttiin.


Ruotsalainen Simon vs thaikku

Simonille tuli tällä(kin) kertaa voitto, pisteillä. Simon pisteli aika kovaa thaimaalaista pataan mutta thaikku jaksoi ottaa 5 erää horjumatta nyrkkiä naamariin. Onneksi Simon muisti myös kerätä pisteitä potkuilla, thainyrkkeilyssä kun lyönneistä ei saa juurikaan mitään muuta kuin ehkä sen toisen kaverin sitten pehmitettyä ja lopulta tyrmättyä. :)

Kaikenkaikkiaan oli kiva kokemus olla katsomassa tollasta isompaa tapahtumaa ns. salikisojen sijaan. Siellä oli tosi paljon porukkaa ja tunnelma oli katossa. Paikalla oli isoja kihoja ja kuvia otettiin yhdessä ja käteltiin ja moni oli varmaan iloinen, että saatiin Taollekkin tämmönen isompi tapahtuma järjestymään. Nyt oli ekaa kertaa saatu tämmönen täällä tapahtumaan, ja siellä nyt kovasti toivotaan, että pystyttäisiin tulevaisuudessakin järjestämään näitä.

Loppuun vielä lyhyt video, jossa varmaan tunnelma paikanpäällä välittyy vähän paremmin kuin kuvista!

Mutta semmosta meininkiä oli eilen! Tuli kyllä taas itelle vähän semmonen fiilis, että ei helvetti, pakko kai sitä on ruveta treenaamaan kunnolla että pääsis itekkin joskus kehään..!

..tosin se siitä treenaamisesta, kun mua tänään niin kovasti väsyttää ja laiskottaa, etten taida jaksaa raahautua salille. Oltiin tosiaan joskus 2 aikoihin aamuyöllä kotona, kun viimeinen matsi loppui joskus 1 jälkeen. Nukuin kaikenlisäksi tosi huonosti ja oon ollu vähän raatona tänään. Markus jakso lähtee kuitenkin sukeltamaan mutta musta tuntuu että haen kohta vaan jotain välipalaa naapuriravintolasta ja pistän jonkun leffan pyörimään, ehkä otan torkut.

Illalla ollaan menossa keilaamaan Maken sukelluskavereiden kanssa. Täällähän on se hieno keilarata, jonka päässä on burmalaiset kaverit nostamassa keiloja pystyyn ja pyörittämässä palloa takasin.. Ei mitään high-tech meininkiä siis :D

Palaillaan taas kun tulee asiaa. Hyvää viikonloppua kaikille, ottakaa iisisti ja muistakaa urheilla!

Leave a Reply