Muistoja Nepalista: Pokhara 21.4.2012

Julkaistu Nepal 15

Scroll down for English summary ↓↓

Löysin taannoin vanhan matkapäiväkirjan, johon olin kirjoittanut juttuja Nepalin matkaltamme 4 vuoden takaa. Matkapäiväkirjassani oli 6 kirjoitusta Nepalista, jotka jaan tänne blogiin niinä päivinä, kun olen ne matkalla päivännyt. Postaus on osa Matkoja menneisyydestä-sarjaa, jonka tarkoituksena on jakaa muistoja aiemmista omista sekä meidän yhteisistä matkoista. Lue aiempi Nepal-kirjoitus täältä: Bhairahawa 18.4.2012.

Pokhara 21.4.2012

Matka tänne oli pitkä ja hikinen, mutta maisemat upeita. Ollaan nyt oltu Pokharassa 3 yötä, ja kovasti tykätään vaikka onhan täällä tosi paljon turisteja. Kavuttiin eilen Phewa Laken toisella puolella olevalla kukkulalla olevalle Peace Pagodalle ja nyt on jalat rikki! Ei varmaan lähetä trekkaamaan, mutta onneks täällä voi tehä myös kaikenlaisia lyhyitä retkiä ja muitakin aktiviteetteja on tosi paljon (tosin monet niistä aika hintavia).

Maisemat täällä on tosiaan aika päräyttäviä, erityisesti Annapurna, jonka eri lumihuippuja on mahdollista nähdä aamuisin. Nepal on toistaiseksi ollut huomattavasti miellyttävämpi paikka kuin Intia. Ruoka on hyvää, erityisesti uppopaistetut kasvismomot! Ihmiset on ystävällisiä ja avuliaita (ilman, että ovat heti käsi ojossa). Ilma raikasta eikä paskaa joka paikassa!

Täällä järjestetään parhaillaan jotkut psykefestarit, mutta jätetään varmaan väliin kun yhden päivän lippukin on jo 50 euroa. Vähän harmi tietysti.

phewa lake, phewa tal, pokhara, annapurna

nepalese food, momo, vegetarian momo, kasvismomo

pokhara


Short summary in English

I found an old journal from our trip to Nepal 4 years ago and wanted to share six stories I had written there, in order to remember our trip across this wonderful country. I will share the stories on those dates, I had written them on the journal. Please read the previous part in here: Bhairahawa 18.4.2012.

Pokhara 21.4.2012

The trip [from Bhairahawa] to here was a long and sweaty, but the views were amazing. We have been in Pokhara for 3 days now and really like the place, even though it’s a lot of tourists here. Yesterday we hiked up on a hill by the Phewa Lake to see Peace Pagoda and now our legs hurt like hell! I don’t think we’ll go trekking, but luckily it’s possible to do some hiking and other activities in here (though some of them are quite expensive).

Views in here are spectacular, especially Annapurna, which shows it’s snowy peaks in early morning. So far Nepal has been much more enjoyable than India. Food is good, especially deep fried vegetarian momos! People are friendly (without asking for money). Air is fresh and there isn’t crap everywhere!

There is some sort of psychedelit trance festival going on right now in here, but I don’t think we are going as one day ticket is 50 euros. It’s a shame though.

15 Responses

 1. Matka Pokharaan oli tosissaan aika kuumottava ja kamala, mutta tykästyttiin mekin itse kylään. Siellä taisikin vierähtää vahingossa melkein pari viikkoa + Annapurnan trekki.

  Kävittekö lainkaan vaeltamassa?

  • Anne
   |

   Mekin oltiin melkein toista viikkoa tuolla, viihdyttiin hyvin!

   Ei lopulta menty trekkaamaan. Vietettiin Nepalissa viimeinen kuukausi meidän 6 kk reissusta, eikä jaksettu enää siinä vaiheessa mitään ylimääräistä sähläämistä.. Päätettiin sitten kuntoilupuolen sijaan keskittyä muuten vaan maisemista nautiskeluun ja paikalliseen ruokaan ja juomaan! Mutta joskus on palattava, ja joku pieni vuori käydä valloittamassa vielä!

 2. […] Löysin taannoin vanhan matkapäiväkirjan, johon olin kirjoittanut juttuja Nepalin matkaltamme 4 vuoden takaa. Matkapäiväkirjassani oli 6 kirjoitusta Nepalista, jotka jaan tänne blogiin niinä päivinä, kun olen ne matkalla päivännyt. Postaus on osa Matkoja menneisyydestä-sarjaa, jonka tarkoituksena on jakaa muistoja aiemmista omista sekä meidän yhteisistä matkoista. Lue aiempi Nepal-kirjoitus täältä: Pokhara 21.4.2012. […]

 3. Niin Nepal kuin Intiakin ovat mulla toistaiseksi kokematta, joten on aina hauska lukea juttuja niistä, jotta saa jonkilaisen kuvan paikoista. Kiva idea tämä sun juttusarjasi! Moni on sanonut, että Nepal on helpommin lähestyttävä kuin Intia (ei niin paljon ikäviä puolia), mutta kun omia kokemuksia ei ole, niin ei voi tietää mikä olisi oma mielipide.

  • Anne
   |

   Nepal oli Intiaan verrattuna paljon leppoisampi, eikä Katmandukaan tuntunut Intian kaupunkien jälkeen mitenkään erityisen hektiseltä.. Nepalilaiset ehkä haluavat vähän tehdä pesäeroa Intiaan ja osa nuorista oli hyvinkin länsimaalaistuneen oloisia (esim. pukeutuminen, musiikkimaku – metallimusa on esimerkiksi kovassa huudossa Nepalissa). Toisaalta jos ensimmäisenä pölähtää keskelle Katmandua, sielläkin varmasti odottaa aikamoinen kulttuurishokki. Suosittelen siis ensin vierailemaan Intiassa, sen jälkeen Nepal oli aivan kuin taivas :D

 4. Nepaliin oon halunnut jo kauan. Rakastan vuoria, joten täydellisempää maata niiden ihailuun ei oikein taida olla :) Oon vaan jotenkin pantannut sinne menemistä kun haluaisin olla tarpeeksi pitkään ja täydellisenä ajankohtana. Ja rahaakin olisi kiva olla enemmän kuin vähemmän, että siellä olisi varaa tehdä kaikkea. Noita paria maisemakuvaa katsellessa tuli jo kovin tyyni ja rauhallinen olo. :)

  • Anne
   |

   Nepal on onneksi todella edullinen kohde! Syöminen, juominen ja majoittuminen ei käytännössä maksa mitään (esim. kuukauden budjetiksi riitti tuolloin 4 vuotta sitten ihan hyvin noin 600 e / kahdelta). Tietysti kaikki extremeurheilut ja muut tämmöiset maksaa sitten oman osansa, mutta ei niitä ehkä joka päivä tulekaan harrastettua. Nepal on ihana paikka, suosittelen!

 5. Ihanuus mitä kuvia! Mahtava tunnelma välittyy näistä kyllä <3 PS. Saako olla mummo ja kysyä mikä on psykefestari? Kovan hintainen se kyllä Nepalin huomioonottaen on…!

  • Anne
   |

   Psykefestari on siis psykedeelisen trancen festivaali, konemusiikin festari. :D 50 euroa päivän lipusta oli jo aiak länsimaalaisissa hinnoissa. Tosin ei siellä festivaalivieraana tainutkaan muita olla, kuin turisteja! Kokemushan se olisi ollut, mutta kävimme sitten edullisemmin tutustumassa nepalilaiseen metallimusiikin skeneen Kathmandussa. :)

 6. Nepal on maa, mikä löytyy mun bucket listalta. Pakko silti myöntää etten Pokharasta ole koskaan kuullut. Nepalissa kiinnostaa erityisesti vuoret, niitä ei voi koskaan ihailla liikaa :)

 7. Kaunista! Nepal houkuttelee. Lumihuippuiset vuoret on vaan niin kauniita ja vaikuttavia. On muuten kovan hintaiset festariliput? Jotenkin kuvittelisi, että tuolla olisi festareille menokin halpaa!

  • Anne
   |

   No oli joo aika kovan hintaiset kyllä! Mutta uskon, että tapahtuma oli suunnattu lähinnä ulkomaalaisille turisteille. Ei paikallisilla olisi varaa tuollaisiin lippuihin. :/

 8. Nepaliin on joskus päästävä. Tällaisissa maisemissa olisi kyllä ihana tehdä päiväretkiä. Pitääkin katsoa noi muutkin postauksesi Nepalista.

  • Anne
   |

   Nepal on patikoijan paratiisi! Lyhyemmillekkin päiväpatikoille. HC-patikoijat tietysti lähtee valloittamaan Annapurnaa tai Everestiä. :)

 9. […] Löysin taannoin vanhan matkapäiväkirjan, johon olin kirjoittanut juttuja Nepalin matkaltamme 4 vuoden takaa. Matkapäiväkirjassani oli 6 kirjoitusta Nepalista, jotka jaan tänne blogiin niinä päivinä, kun olen ne matkalla päivännyt. Postaus on osa Matkoja menneisyydestä-sarjaa, jonka tarkoituksena on jakaa muistoja aiemmista omista sekä meidän yhteisistä matkoista. Lue aiempi Nepal-kirjoitus täältä: Pokhara 24.4.2012. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.