Nürnberg, Saksa

Julkaistu Eurooppa, Saksa | 0

Eilen ja tänään ollaan tutustuttu Nürnbergiin. Leirintäalue, jolla yövytään, sijaitsee Former Nazi Party Rally Groundseilla ja tuossa vieressä on mm. Zeppelinfield. Tätä aluetta haluttiinkin tulla katsomaan joten siinä mielessä leirintäalueen sijainti on mitä mainioin. Junalle leirinnästä kävelee vartissa ja siitä menee 10 minuutissa Nürnbergin keskustaan – ihan kätevää siis. Aika kallis oli kuitenkin junalippu, 2.50 euroa suuntaansa :/

No mutta, eilen käytiin nopeasti vilkaisemassa Zeppelinfieldiä ja siellä sijainnutta tönöä portaineen. Tästä nyt ei ole vielä kuvia blogissa mutta lupaan laittaa niitä sitten myöhemmin. Hyvin vaikuttavia ja massiivia rakennelmia on tälle alueelle rakenneltu – ja suurin osa vain kerran vuodessa pidettävää puoluekokousta (?) varten. Alue on 11 neliökilometrin kokoinen ja täältä löytyy vähän kaikennäköistä, mitä natsit aikoinaan tänne rakentivat. Käytiin myös tutustumassa Nürnbergin vanhaan kaupunkiin, jossa oli useampi upea kirkko sekä tietysti vanha linnoitus.

Kaupungilla riitti vilskettä ja maisteltiin (vaihteeksi) makkaraa; tällä kertaa Nürnbergiläisiä. Niitä tarjoiltiin 3 kappaletta sämpylän välissä ja makkarat olivat sellaisia pienehköjä, mutta hyvin maukkaita! Sämpylä makkaroineen oli 2.5 euroa, eli ei ihan halvemmasta päästä, mutta nyt ollaankin taas euroissa ja se näkyy hinnoissa.. :(


Pikkulintu kävi tervehtimässä leirintäalueella

Nürnberg ei ole mikään hirmuisen iso kaupunki, mutta se on kuitenkin täynnä nähtävää, on museoita, on vanhaa kaupunkia, ruokaa, juomaa, shoppailua, kaikennäköistä vaikuttaisi löytyvän. Ja eilen kaupungilla vietetyn ajan perusteella tulin huomanneeksi että paikka kuhisee muitakin turisteja (erityisesti jenkkejä) joten ei kai tämä mikään ihan turha pitäjä ole.

Viime yö meni melko kaaoottisissa merkeissä kaatosateesta johtuen. Meidän teltta ei ole kovin vedenpitävä, mutta onneksi mukaan sattui (vaikkakin ylisuuri) sadesuoja. No, suoja ei sitten vaan hengitä yhtään, joten kun olin aikani kierriskellyt ja yrittänyt löytää asentoa jossa raajat eivät puutuisi tuntui että teltasta loppuu happi. Ulkona sataa, ei voi pitää teltan ”luukkuja” auki, oli kylmä, rupesi suoraan sanottumaan vituttamaan kaikki, auto on niin täynnä kamaa ettei sinne mahtunut nukkumaan.. No, lopulta onneksi sade lakkasi ja saatiin sadesuojaa raotettua niin että happi alkaa taas kulkemaan. Aamulla heräsin tosi kärttyisenä ja väsyneenä uuteen päivään ja tänään onkin ollut hermot melko kiereällä kaiken suhteen.

Hitaan aamun jälkeen käytiin kuitenkin tutustumassa vielä lähialueeseen ja käytiin yhdessä museossa, joka keskittyy natsipuolueesta ja tästä alueesta (siis nazi party rally groundseista) kertomiseen. Saatiin englanninkielinen audio-opastus mukaan ja kierrettiin museota kuunnellen tietoa aina puolueen perustamisesta sen tuhoon asti. Opiskelijalle lippu maksoi 3 euroa ja tavallinen lippu oli 5 euroa, eli ihan OK hinta. Itse sain paljon uutta tietoa ja vastauksia kysymyksiin, joita olen päässäni pyöritellyt Auschwitzissa vierailun jälkeen, tuolla museokierroksella.

En nyt tänään ole tosiaan ollut parhaimmalla tuulella ja olen kironnut kaikki saksalaiset alimpaan helvettiin, viimeisenä sen takia kun varasin meille hotellin Berliinistä. Park Innillä oli joku tarjous ja ajattelin tarttua siihen, että no, 74 euroa kahdesta yöstä nyt sinne tai tänne kun se on kuitenkin 4 tähden hotelli ja festareiden jälkeen olisi varmaan ihan mukavaa pujahtaa valkoisiin lakanoihin. Piti olla kaikki muutkin herkut kaupan päälle. Äsken sitten tarkemmin varausta tuijotellessani huomasin että hotelli veloittaa 14 euroa pysäköinnistä ja 12,50 euroa vuorokauden netin käytöstä.. Mitä helvettiä! Sen nyt ymmärrän, jos joutuu muutaman euron pulittamaan netistä, mutta että melkeen 13 euroa, ihan sairasta! Onko asiakkaista pulaa vai mikä on, kun pitää tolla lailla rahastaa?!

Ja kun kyse oli jostain superhypertarjouksesta niin ei varausta voi enää peruuttaa (ainakaan ilmaiseksi). No, tehty mikä tehty. Ainiin ja aamupalakin maksaa 15 euroa per henkilö. No eipä tarvii mennä hotellin munakokkeli/pekoniaamiaiselle sitten ollenkaan. V M P. Olis ehkä voinut katsoa niitä ehtoja vähän tarkemmin ennen varauksen tekemistä..

Meillä kun on vähän rajoittava tekiä tuo auto, niin ei mihinkään tahansa cityhostelliin pysty kurvaamaan sen kanssa. Lisäksi Berliinissä on keskustan alueella joku ”green zone” jossa ei saa ajaa ilman jotain helvetin tarraa auton tuulilasissa eikä meillä nyt semmoista ole eikä varmaan viitsitä hankkia sen takia että mennään 2 päiväksi kyseiseen kaupunkiin. No, en tiedä miten tarkasti sitä ilman tarraa ajamista sitten valvotaan, ja jos valvotaan ja jää kiinni niin selviääköhän vaan sillä jos ottaa tyhmä turisti-kortin esiin.

Tuon varaamani hotellin tsekkasin nopeasti kännykällä (booking.com-applikaatiolla) ja siinä koska siinä mainostettiin wifiä ja pysäköintiä ja se ei vaikuttanut olevan ihan ydinkeskustassa nin päätin että noniin, toi on meiän paikka. Ei sitten kuitenkaan mennyt niin kuin Strömsössä. No, katsotaan..

Mutta tämmöistä tänään. Huomenna aamulla lähdetään sitten vihdoin ja viimein kohti Dinkelsbühlia ja SUMMER BREEZEÄ! Aijai, tätä on odotettu. Saattaapi olla, että huomenna riipaistaan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.