Päiväretki Wrzeszcziin

Julkaistu Eurooppa, Koira matkassa, Maailman makuja, Puola 0

Olemme viihtyneet Gdyniassa niin hyvin, että harvoin poistumme täältä. Lempiravintolaamme pääsemme kävellen, kotiovelta alkaa iso metsä lenkkeilyyn ja rannalle oikaisee vartissa. Työt ja koulu ovat sijainneet myöskin lähellä asuntoamme. Päätimme kuitenkin pitkästä aikaa tehdä poikkeuksen ja kotinurkilla pyörimisen sijaan ajelimme junalla Wrzeszcziin Gdańskin puolelle. Wrzeszcz on suosittua asuinaluetta esimerkiksi expattien keskuudessa eikä yllätys, sillä siellä sijaitsee oikeastaan kaikki mitä voi tarvita – kauppoja, ravintoloita, yöelämää – sekä sieltä on nopea pääsy muihin kiinnostaviin paikkoihin Gdańskissa.

Meidät Wrzeszcziin veti kuitenkin Wajdeloty-katu, jonka varrella sijaitsee mm. kaupungin pieni vegekeskittymä.

Lyhyt Wajdeloty-katu alkaa Wrzeszczin SKM-aseman (juna-aseman) pohjoispuolelta vanhan panimon ja pienen Kuźniczka-puiston risteyksestä. Wrzeszcz taas on helposti saavutettavissa esimerkiksi Gdańskin päärautatieasemalta junalla (3 pysäkkiä) tai vaikkapa ratikalla.

Wajdeloty-kadun varrelta löytyy useampi ravintola, kahvila ja baari sekä joitakin pieniä erikoiskauppoja (kuten esimerkiksi 2 vegaanikauppaa). Itselleni Wajdeloty tuo mieleen jonkinlaisen boheemin hipsterialueen. Katu on joitakin vuosia sitten kunnostettu enemmän jalankulkijaystävälliseksi ja tavoitteena oli myös parantaa kadun ravintoloiden toimintaa. Kesäisin ravintolat levittäytyvätkin leveälle jalkakäytävälle ja parkkiruutuihin terassien muodossa.

Ensimmäisen pysähdyksen teimme Fukafessa, joka on vegaaninen kahvila. Maistelimme kahta aivan taivaallista vegaanista kakkua ja joimme sumpit keskipäivän kunniaksi. Luumu oli tietysti myös menossa mukana. Gdyniasta ei ihan joka päivä viitsi lähteä Gdańskiin asti kahvittelemaan, mutta silloin kun lähtee, on se aina matkan arvoista!

Suut makeaksi saatuamme jatkoimme matkaa ja kävimme ihan vaan kävelemässä sekä valokuvaamassa lähiympäristössä. Wrzeszczissä ei sinäällään ole mielestäni mitään erityistä nähtävyyttä tai nähtävää, mutta joskus on kiva käydä katselemassa taloja ja kiertelemässä muuten vain. Silloin yleensä löytää sattumalta jotain mielenkiintoista!

Ennen kotiinpaluuta pysähdyimme vielä Vegan Port -ravintolaan lounaalle. Vegan Portissa oli sattumoisin meneillään ukrainalainen teemamenu, joten maistelimme borsch-keittoa ja pierogeja. Nam! Vegan Port sijaitsee Jesionowa-kadulla Wrzeszczin juna-aseman vastakkaisella puolella, Galeria Baltyckan (iso ostoskeskus) takana.

Kakkukahvien, parin tunnin kävelyn ja maittavan lounaan jälkeen hyppäsimme junaan takaisin kohti Gdyniaa. Molemmat olimme sitä mieltä, että myös ”omassa” kaupungissa on kiva välillä matkailla!


Short summary in English

We’ve gotten quite comfortable in Gdynia. Actually so comfortable that we hardly ever leave this place. Gdynia has everything we need and in most cases, whatever we need, it is within walking distance. However, this time we decided to make an exception and take SKM to Wrzeszcz in Gdańsk.

The reason for our mini-excursion was Wajdeloty street, which is located in north side of Wrzeszcz SKM station. There are few restaurants, cafes, pubs and shops (including 2 vegan shops) along the street, which makes it excellent place to visit for example for some groceries, lunch or coffee. Our first stop was at Fukafe, 100% plant based cafeteria with delicious cakes and special coffees.

After the coffee break we wandered around the neighborhood. There isn’t any specific sight in Wrzeszcz to see, but sometimes it’s nice to walk around and take some photos. Usually doing so you might find something surprising!

After walking around we headed to actual lunch in Vegan Port, vegan restaurant on Jesionowa street behind Galeria Baltycka shopping mall. They happened to have Ukraine inspired, temporary menu, so we ordered pierogis and borsch soup. Tasty!

Once our bellies were full, it was time to head home in Gdynia. Sometimes it’s nice to be like a tourist in our ”home” city.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.