Phuketin markkinoilla

Julkaistu Aasia, Thaimaa | 0

Lauantai-iltana lähdettiin Phuket Towniin viikonloppumarkkinoille. Oltiin käyty siellä aikasemminkin, silloin vuosi sitten, kun viimeksi käväistiin Phuketissa. Odotin itse hirveästi kaikkia ruokia mitä sieltä sai, ja siksi kuvamateriaalia niistä onkin eniten!


Herkkua..


Suklaakuorrutettuja banaaneja.. Hmm!


Kakkuja oli vaikka muille jakaa!

En ite kuitenkaan sit loppujenlopuksi syönyt siellä oikein mitään. Vähän maistelin jotain hedelmää mitä joku papparainen antoi mulle ja jotain perunapalluroita mitä Make osti. Pettymyksekseni en löytänyt mistään friteerattuja jättikatkarapuja joita olisin kovasti kaivannut. Kaikki rasvassa paistetut kanatkin oli jotenkin ihan epämääräisen oloisia eikä yhtään niin houkuttelevia kuin viimeksi. Tai sitten aika kultasi muistot :(

Ostin yhden topin, ja yhden sellaisen valkoisen neuleen jonka mukana tuli myös pieni toppi. Jos haluaa shopata, kannattaa suunnata tonne markkinoille. Sieltä kyllä löytyy ihan mitä vaan ja kojutolkulla. Siellä sais aikaa kulumaan monta, monta tuntia, kun käy katsomassa mitä kaikkea sieltä löytyykään. Me oltiin tällä kertaa ”vain” 3 tuntia. Tosin istuskeltiin enemmän tauolla kuin kävelemässä kojujen seassa, nimittäin yhdessä vaiheessa porukkaa alkoi jo olla niin paljon, ettei siitä vaatteiden ja rojujen kattelemisesta tullut enää yhtään mitään. Mua rupee ahdistamaan, jos on ihan hirveä tungos koko aika eikä pääse sitä mihinkään pakoon, joten ostokseni tehtyä siirryin vilvoittelemaan kentän reunalle ettei pinna pala lopullisesti :)

Sunnuntaina käytiin Karonilla sijaitsevissa temppelimarkkinoilla. Niiden eka päivä oli sunnuntai ja ne kestää kuulemma 10 päivää. Temppelimarkkinat oli paljon pienemmät ja siellä jopa mahtui katselemaan rauhassa, tarjontaa oli kuitenkin myös ihan riittävästi.


Ostin laukun, 100b :)


Tikanheittopeli

Tuolta vedestä piti noukkia muovinen pieni purkki, jonka sisällä oli joku numerolappu, joka vietiin tiskille. Sieltä sai sitten lunastettua voittonsa, mulle tuli tämmönen;

Kuppi! :D No, osallistuminen maksoi 20b, eli ei paha ;) Tolle tulee kyllä varmasti vielä käyttöä tän reissun aikana, sitä ei ikinä tiedä :)

Markkinoiden jälkeen kierreltiin vielä vähän aikaa Karonilla ja Markus kävi leikkauttamassa hiukset, 200b. Nyt sillä on semmonen samanlainen tukkatyyli kuin kaikilla 12-vuotiailla pojilla täällä. :-D


Ennen operaatiota :)


Good price today.. Only for you!!


Isä ja poika

Oltiin sunnuntaina kämpillä tosiaan takaisin vasta 11 tienoilla ja piti vielä ruveta pakkaamaan ja varaamaan majoitusta Penangista yms, joten tää päivitys tuli nyt vähän jäljessä. Mutta käy se näinkin :)

Yleistunnelma Phuketista; ihan ok, oltiin onneksi aika rauhallisella alueella joten kaikki miljoonat venäläisturistit ei käyneet niin hermolle kuin viimeksi. Nähtiin kaikenlaista ja oli ihan mukavaa nähdä Maken vanhempia. Plussana tietysti oli se, kun saatiin lillua niiden allasalueella ilmatteeksi ;)

Yks ikävä juttu kuitenkin pitää mainita, ja se liittyi mopon vuokraamiseen. Oltiin siis vuokrattu mopo pariksi päivää, ja kun sunnuntaina oltiin palauttamassa sitä, niin ystävälliset ilmeet muuttuivatkin mutrunaamoiksi ja moposta alkoi yllättäen löytyä eri ”vikoja”. Siis suoraan sanottuna vittu mitä paskaa. Oltiin vuokrattu mopo semmosesta baarista (iso virhe jo alkuun..) joka oli siinä meiän naapurissa. Otettiin semmonen vähän vanhempi paska ja katottiin että siinä on jo ennestään naarmuja yms, eikä se näytä niin houkuttelevalta varkaille saatika naarmuttamiseen.

Oltiin otettu kuvia onneks niistä jo olleista naarmuista ja muutenkin vuokraushetkellä kävin koko mopon läpi ja katoin että onko siinä mitään isompaa mitä pitäis pistää merkille. Baarin työntekijä ei luonnollisesti edes täyttänyt siitä semmosta kaavaa (mikä yleensä pitäis täyttää) johon merkataan kaikki olemassaolevat naarmut jne viat. Jokatapauksessa, palautushetkellä muija rupes naama nyrpeänä kyselemään että ollaanko me kaaduttu sillä mopolla, kun tässä lampussa on tämmönen pieni naarmu. Siis haloo, ensinnäkin jos me oltais kaaduttu mopolla, ehkä me oltais molemmat aikamoiseissa asfaltti-ihottumassa ja siinä mopossa olis pikkusen isompi naarmu kuin se pieni skraadu siinä lampussa!!

Kerrottiin, että ei, ei olla kaaduttu. Se rupes jotain naputtamaan että tää muoviosakin tässä menee tällee sisään kun siihen jalalla painaa ja sen jälkeen se rupes tutkimaan mopon jotain alaosaa että tääkin kattokaa tälleen taipuu, et mitä te ootte tälle mopolle tehneet. No kai se nyt saatana taipuu jos sä tunget sitä kättäs väkisin sinne väliin! Mulla rupes palamaan pikkuhiljaa pinna, koska se selkeesti vaan yritti rahastaa meitä. Sanottiin, että tää on vanha mopo, ja tottakai se kuluu käytössä, mutta ei me sitä olla potkittu tai muutenkaan pahoinpidelty. Katso, tässä on kuvia, jotka otettiin ennen kuin mopo vuokrattiin. Meillä oli kuvia niistä kaikenlaisista naarmuista mitä siinä mopossa oli jo ennestään ja sen jälkeen se ämmä lopetti valittamisen ja rupes puhumaan keskenään muiden baarimuijien kanssa. Ilmeisesti niille meni jakeluun, ettei olla mitään perustyhmiä farangeja, joilta voi noin vaan pyytää ylimääräistä.. Moni valitettavasti menee siihen halpaan.

Mitä tästä opimme – älkää vuokratko tyttöbaarista mopoa, toiseksi, muistakaa aina ottaa joka ikisestä pienestäkin naarmusta kuvia kameralla ennen kuin mopoa vuokraatte!! Ainakin näin Phuketissa. Jotta palautushetkellä ne ei voi ruveta väittämään mitään, että ootte rikkoneet mopon tai jotain.

Taolla kun vuokrattiin mopoa, niin ravintolan ukkeli otti sen melkein loukkauksena, kun otettiin jotain kuvia niistä naarmuista mitä mopossa oli. Ikäänkuin epäiltäisiin sen rehellisyyttä, mutta valitettavasti kaikissa paikoissa ei enää olla rehellisiä :( Nojoo, mutta Taolla meille aina sanottiinkin, että small scratch OK, big scratch BIG PROBLEM. Eli pikkunaarmuilla ei niin väliä, mutta jos ajat mopon alas rotkoon niin sit saattaa joutua maksumieheksi..

Loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta muistutan kaikille vielä kerran jotka mopoa Thaimaassa ollessa vuokraa (tai missä tahansa); muistakaa tsekata ne näkyvät naarmut sun muut ja ottaa vaikka niitä kuvia ja pyytää sitä vuokraamoa kirjaamaan ne paperille niin, että itsekin sen näät. Niin eipähän tuu sitten mitään yllätyksiä. Mutta tietysti jos menet ajamaan kännissä ja kaadut, niin sittenpähän maksat, se on oma mokasi :)

Sellasta!

Leave a Reply