Pintaraapaisu Pariisiin

Julkaistu Eurooppa, Ranska 27

Päätin tutkailla erilaisia reittivaihtoehtoja toukokuiselle Lontoon-matkalleni, josko kohdille osuisi edullinen vaihtoehto nähdä myös kuuluisa rakkauden kaupunki samalla laukkujen pakkauksella, kuitenkin kuluttamatta liikaa aikaa, rahaa tai voimia.

Huomasin lentoyhtiöiden pisteiden keräämisestä olevan ensimmäistä kertaa konkreettista hyötyä, kun sain hankittua erittäin sopuhintaisen paluulennon Heathrow'lta Helsinkiin. Finnairin kesäkampanjanjasta puolestaan löytyi mukavan hintainen menolento Pariisiin, joten jäljelle jäi vain hankkia paikka kaupungit yhdistävään junaan ja - tadaa! - minikokoinen roadtrippini oli valmis.

Lähdin reissun alkupätkälle yksin, joten jätin kohdekaupunkiin tutustumisen itselleni ominaiseen tapaan hieman ohueksi (lue: en tiennyt käytännössä ollenkaan mihin olin matkalla). Sen verran tiesin, että Pariisista löytyvät Eiffel-torni, Louvre, Riemukaari ja se yksi kuuluisa joki. Nämä kohteet otinkin pikavisiittini ohjelmaan.

pariisi, pariisin metro, paris, paris metro

Ensimmäinen ongelma kohdekaupunkiin saavuttuani oli löytää oikeaan kaupunginosaan. Onneksi Pariisin metrosysteemi on toimiva ja suhteellisen selkeä, joten pääsin perille jopa yllättävän nopeasti. Kaupunginosakin lopulta paljastui boheemista elämänmenosta ja opiskelijakuppiloista tunnetuksi Latin Quarteriksi. Hurjista repureissuajoista on jo tovi aikaa, joten majoittauduin nostalgiamielessä nuorisohotellin dormiin. Maksamani murto-osa yhden hengen hotellihuoneen hinnasta kaupungin keskustassa saattoi myös vaikuttaa valintaan. Yksin matkustettaessa on hostelli oiva vaihtoehto juttu- (tai juoma)seuran löytämiseen ja reissutarinoiden vaihtamiseen, sekä muutaman yön nukkuu lähes missä tahansa. Pidemmiksi ajoiksi suosin edelleenkin omaa rauhaa tarjoavia ratkaisuja.

pariisin hostellit, hostels in paris, young and happy hostel

pariisin hostellit, hostels in paris, young and happy hostel

paris, pariisi, fountain

Pariisi on tunnettu hienosta ruokakulttuuristaan. En erityisemmin pidä etanoista, joten suunnistin ensimmäiseen döner-putiikkiin. Tämä osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä yhtä maittavaa ja autenttista shawarmaa olen syönyt viimeksi Jordaniassa. Matkaa edeltäneet kaksi päivää metallifestareilla sekä yön ja aamupäivän pituinen matkustus saivat kehoni suorastaan huutamaan roskaruokaa.

Rakkauden kaupunki ei päässyt näyttämään parhaita puoliaan ainakaan kelien puitteissa, sillä vettä tuli enemmän tai vähemmän koko kaksi päivää putkeen. Otin tästä huolimatta kameran käteeni ja lähdin tekemään sitä, mitä olin reissultani halunnut - tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja heittäytyä sen rytmiin kaikessa rauhassa kävellen ja valokuvaten. Oli heikoissa keleissä jotakin positiivistakin, sillä nähtävyyksien läheisyydessä mahtui kävelemään ilman suurempia tungoksia.

sights in paris, pariisin nähtävyydet, seine

louvre, paris, sights in paris, pariisin nähtävyydet

 sights in paris, pariisin nähtävyydet, louvre

 sights in paris, pariisin nähtävyydet, seine, eiffeltorni, eiffel tower

sights in paris, pariisin nähtävyydet, eiffeltorni, eiffel tower

Tiesin ranskalaisten olevan verrattain ylpeätä sakkia sekä Pariisin olevan jokseenkin suureellisesti rakennettu, mutta hallintorakennusten, teiden, monumenttien ja museoiden pröystäilevä tyyli jopa ylätti hieman. Itä-Vantaan kasvatti saattoi vain ihmetellä suu auki tätä sanalla sanoen suuren maailman meininkiä.

Kulutin koko sateisen illan koluten kaupungin nähtävyyksiä, annoin sen viedä minut mukanaan. Paluumatkallani hotellille kuljin ohi lukemattomien toinen toistaan hienompien bistrojen ja ravintoloiden, joissa ihmiset polttivat savukkeita ja siemailivat punaviiniä. Mieleni olisi tehnyt istahtaa iltapalalle ja kenties lasilliselle, mutta katsoin parhaimmaksi raahautua lävitse märkien lenkkitossujeni kanssa siihen tuttuun dönermestaan.

Pariisi kietoi pikkurillinsä ympärille, mutta ei vielä vienyt täysin mukanaan, eikä totisesti paljastanut kaikkia korttejaan. Aion vielä palata.

Lisää kuvia kuvagalleriassa alla - klikkaa kuvat suuremmaksi!


Short summary in English

On my way to London, I decided to visit Paris as well. As usual, I didn't do much planning before arriving, but I wanted to see the - Eiffel Tower, Louvre, Arc the Triomphe and that famous river (Seine).

Even it was my first time in Paris, I soon figured out how to use the local metro and found my way to hostel I had booked from Latin Quarter, a vibrant district with pubs and restaurants popular among young, easily. Sadly the whole two days I spent in Paris were overshadowed by rain, but I decided to do what I came here to do despite the weather - shoot some great photos. Good thing about the bad weather was, that tourists crowds were nonexistent. I walked past inviting, cozy restaurants, with people smoking cigarettes and drinking red wine in the terrace, and saw many magnificent, grandiose architectural master pieces as a contrast, while exploring the city and sights in the rain.

My visit was short but Paris had me wrapped around its little finger - I will come back, sooner or later.

 

27 Responses

 1. Heli
  | Vastaa

  Wau, hienoja, tunnelmallisia kuvia sait sateisesta säästä huolimatta!

  • Markus
   |

   Kiitokset! Pariisi on kuvausharrastelijalle oikein mukava paikka, mielenkiintoista ikuistettavaa löytyy säästä huolimatta :)

 2. Minä en ole vielä saanut minkäänlaista otetta Pariisista. Tosin minulla ei ole ollut siellä aikaa olla ja fiilistellä, mikä on minusta ihan parasta kaupunkilomista. Minunkin täytynee palata sinne joskus.

  • Markus
   |

   Tuo yleinen fiilistely tosiaan on kaupunkilomien suola. Turhan usein tulee itsekin sorruttua tarkasti aikataulutettuun ”lomaan”, jossa jokainen edes etäisesti kiinnostava kohde täytyy ympätä kahteen päivään :D

 3. Anna / 270 Degrees
  | Vastaa

  Vau, huikeita kuvia! Tuo pilvinen sää luo näihin kyllä ihan oman tunnelmansa :)

  • Markus
   |

   Kiitokset! Ehkäpä tuo hieman synkempi sää sopii omaan ”tyyliin” :)

 4. IKILOMALLA
  | Vastaa

  Todella huikeet kuvat sait napattua tällä visiitillä. Ihan erilainen matkakohde synkältä sateisella säällä! Onneksi otit silti kaiken irti tuossa ajassa.

  Sun reittisuunnittelu kuulostaa just niin yksityiskohtaiselta kuin omanikin. Ainakin jää aikaa extempore jutuille ja kohde pääsee usein yllättämään.

  • Markus
   |

   Kiitokset! Itselläkin oli mielessä kaunis ja keväinen Pariisi mutta toisin kävi :D Liian tiukkaa aikataulua on tosiaan turha tehdä, yleensä ne extempore-jutut ovat niitä ikimuistoisimpia!

 5. Samaa mieltä siitä, että yksin matkustavalla hostellit ja dormit toimii loistavasti. Pariskuntana reissatessa on ihan kiva mennä johonkin astetta parempaan paikkaan, vaikka me ollaan kyllä usein oltu hostelleissakin, tosin yksityishuoneissa.

  Pariisi voi tarvita pari käyntikertaa, ennen kuin siihen ihastuu kunnolla. Mulla taitaa nyt olla kolme tai neljä vierailukertaa takana, ja kyllä, tykkään kaupungista. Ihmisetkin on olleet mulle siellä mukavia, vaikka aika inhottavia tarinoita kuulin pariisilaisista parilta siellä opiskelleelta kaverilta.

  • Markus
   |

   Mä olin jopa yllättynyt pariisilaisten ystävällisyydestä, jotenkin mielikuvissa oli sellaiset tympeät baskeripäät, jotka eivät kuollakseenkaan suostu puhumaan englantia :D Mutta ei! Joka paikassa palvelu pelasi ja vieläpä hymyn kera. Aina välillä kun käy dormissa vierailulla niin osaa taas arvostaa oman hotellihuoneen rauhaa, molemmissa on puolensa!

 6. Veera
  | Vastaa

  Aika hyviä kuvia, moneen toi harmaus sopii tosi hyvin. Itse en oikein innostunut Pariisista kohteena, mutta kai siellä tosiaan pitäisi käydä useampi kerta, että tajuaisin sen hienouden.

  • Markus
   |

   Varmasti avautuu pikkuhiljaa tuo kaupunki. Itsellä oli ihan hyvät ensifiilikset, vaikka yleensä suhtaudun näihin maailmankuuluihin kaupunkeihin melkoisella varauksella.

 7. Pariisissa on vaan sitä jotain! Vasemmalta rannalta löytyvät omat lempparini, juuri tuolta latinalaisista kortteleista ja Saint-Germainista. Ja lempparihotelli ihan kivenheiton päässä Eiffelistä, jonka ikkunasta saa illalla valonäytöstä katsella <3
  Aivan mahtavia kuvia, joihin olet saanut poimittua tuon upean kaupungin tunnelmaa!

  • Markus
   |

   Kiitokset! Kävi hyvä tuuri tuon hotellivalinnan kanssa, sillä tuo latinalainen kortteli oli juuri meikäläisen paikka edullisine baareineen ja etnisine pikaruokapaikkoineen. Eiffeliä ei sentään näkynyt ikkunasta :D

 8. joo, hienot kuvat olet kyllä sanaut aikaiseksi ilmasta huolimatta. Tuo Eiffel-tornin alta otettu <3 Sydän suli!

  • Markus
   |

   Kiitos! Useampi tunti siinä kului ihmetellessä ja valokuvatessa, mutta mikäpä sen mukavampaa etenkin kun yksin on reissussa!

 9. Täydet pisteet täältäkin kuville! Ja uskomattoman kattavan pintaraapaisun onnistuit noin lyhyessä ajassa saamaan!

  • Markus
   |

   Kiitos! Saattoi käydä niinsanotusti alottelijan tuuri noiden kohteiden kanssa, kaikki mielenkiintoinen löytyi kävelemällä ja ilmaisen turistikartan avulla :)

 10. salaine
  | Vastaa

  Kiva pikavisiitti. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Pariisissa on helppo kulkea metrolla kun vertaa esim Lontoon metroreitteihin, joiden tutustumiseen menee aikaa. Enpä ole maistanut ikinä tuota swarmia, mitä siinä on?

  • Markus
   |

   Järkytys oli tosiaan melkoinen kun siirryin tuolta Lontooseen.. se metroverkko olikin sitten jo jotain aivan muuta! Shawarma on tuollaista maustettua lihaa, jota leikataan täkäläisen kebab-pötkylän näköisestä tekeleestä ja tarjotaan leivän välissä. Erona vaan tosiaan että tuossa käytetään usein täyslihaa, ainakin tuolla Lähi-Idän alueella. Kannattaa kokeillan mikäli eteen sattuu! :)

 11. Hyvä, että olet saanut jo muutaman ”pakollisen” Pariisin nähtävyyden hoidettua alta pois.
  Kyllä se kaupunki alkaa sitten tulla tutuksi seuraavilla parilla, kolmella … kymmenellä :-) vierailulla.

  • Markus
   |

   Eiköhän! Nähtävää ja koettavaa riittää varmasti. Ruokapuoli kiinnostaa myös, joten ehkäpä seuraavalla kerralla paneudun siihen :)

 12. Liza in London
  | Vastaa

  Aivan upeita kuvia – voiko tosiaan olla, että noi on kaikki otettu samana päivänä? :o Sun pikavisiitti Pariisiin paitsi näyttää, myös kuulostaa oikein kivalta ja tehokkaalta. Mutta kannattaa ehdottomasti palata – mun kokemuksen mukaan Pariisi kun vain paranee sitä mukaa mitä paremmin sen oppii tuntemaan!

  • Markus
   |

   Kiitokset! Suurin osa on mun ”pieneltä” photowalkilta, muutama on edelliseltä päivältä :) Tekisi kyllä mieli palata, vaikkapa muutama museo ja jokunen kiva ruokapaikka ei olisi ollenkaan huono ohjelma!

 13. Hienoja kuvia! Itse haluaisin palata Pariisiin usean vuoden jälkeen. Olen käynyt siellä kahdesti, mutta noista reissuista on jo reippaasti yli 10 vuotta aikaa

  • Markus
   |

   Kiitos! Minulla oli tosiaan ensimmäinen kerta, mutta en pistäisi pahakseen ottaa toisenkin reissun!

 14. […] Markus vieraili Pariisissa jo 2016. Markuksen jutun voi lukea täältä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.