Prague, Czech Republic

Julkaistu Eurooppa, Festarireissut, Metallia matkassa, Tsekki 0

Perjantaina siirryttiin Krakovasta Prahaan, Tshekkeihin. Ennakoitiin Puolan surkeita teitä ja äkkiarvaamattomia liikenneruuhkia ja lähdettiin liikenteeseen jo kuudelta aamulla. Se kannatti, koska perillä Prahassa oltiin noin kahden aikaan iltapäivästä. Reilu 500 km sujui melko reippaasti koska matka oli lähinnä motaria. Tshekin puolella motari oli suurimmaksi osaksi ihmeellistä kuoppaa, mikä vähän hankaloitti ajamista, mutta ei onneksi liiaksi. Prahaa lähestyessä oli pari liikenneonnettomuutta jotka ruuhkauttivat teitä mutta onneksi ei kuitenkaan pahasti. Koko aamupäivä oli vähän sateinen ja Prahaan saavuttuamme sade vaan yltyi. Luojan kiitos olin varannut meille hotellin sen sijaan, että oltaisiin menty jonnekkin leirintäalueelle. Muutenkin kaipasin jo vähän sänkyä teltassa nukkumisen sijaan. Meiän hotelli oli vähän kauempana keskustasta, valittiin se lähinnä sen takia että sinne olisi parempi mennä autolla (kuin keskustaan), eikä hintakaan onneksi ollut kovin paha (27e yö). Oli kuitenkin ihan siisti huone omalla kylppärillä, telkka, hotellin vieressä oli iso supermarketti ja aulassa nopea netti.

Ekana päivänä lähdettiin sadetta uhmaten kaupungille, mutta olihan siellä oleminen vähän mälsää kun vesisade yltyi yltymistään. Käytiin kuitenkin kiertelemässä ja mentiin erääseen ravintolaan jossa juomat tulivat pöytään junan kyydissä – ravintolassa oli siis pienoisrautatie, jonka raiteet menivät ympäri ravintolaa ja kuljettivat juomat asiakkaiden pöytiin junan kyydissä, tai sitten ne piti napata ohi liikkuvasta junasta. Markus oli nähnyt telkassa jossain ohjelmassa sen ravintolan ja pakkohan sinne oli päästä.. Käytiin siellä muuten vielä toisenakin päivänä.

Mutta joo, koska ekana iltana keli oli niin surkea niin jätettiin nähtävyyksien tuijottelut seuraavaan päivään, nautittiin kaupungilla vain muutamat oluet ja suunnattiin ajoissa takasin hotellille.

Lauantaina lähdettiin sitten katsomaan niitä nähtävyyksiä, kuten mm. St. Vituksen katedraali, ja lukemattomia muita paikkoja joiden nimiä en edes muista.. Mutta lähinnä tuolla Prahan vanhassa kaupungissa pyörittiin. Välillä otettiin hiukopalaksi makkaraa ja olutta. Tshekkiläinen olut on muuten melkoisen hyvää, ei ollenkaan sellaisen kitkerän makuista kuin suomalaiset peruskaljat.


St. Vitus


Joki, jonka mukaan eräs helsinkiläinen ravintolakin on nimetty (Vltava)

Oltiin kaupungilla käytännössä koko päivä ja iltaa kohden alkoi voimat olla aika lopussa ja jalat puhki. Onneksi väsynyttä kroppaa pystyi hyvin virkistämään paikallisilla nautintoaineilla (oluella). Oltiin katottu netistä etukäteen pari paikallista rokkipubia jotka ajateltiin käydä tsekkaamassa. Törmättiin myös yhteen suomalaiseen pariskuntaan, joiden seurassa menikin sitten koko ilta. Metallimatkaajille tiedoksi että Prahassa on Hell’s Bells Pub (tms) jossa tuoppi maksoi hurjat 1 euroa ja tunnelma oli melkoisen hyvä. Ainut miinus paikassa oli se, ettei naisten vessan ovessa ollut lukkoa. Mutta se nyt on kai aika normaalia tollasissa vähän rähjääntyneimmissä paikoissa :D


Hell’s Bells

Praha jäi mieleen positiivisena kokemuksena ja siellä (tai Tshekeissä ylipäätänsä) olisi mieluusti viettänyt pidempääkin. No, onneksi voi aina palata. Olut oli halpaa, joka paikasta sai makkaraa, röökiä sai vetää ravintoloissa – eli aika täydellinen mesta. Julkisilla oli myös helppoa liikkua (meidän piti käyttää bussia ja metroa saavuttaaksemme keskustan) ja muutenkin kaikki oli kivaa. Ja tshekkiläiset ajelee hienolla autolla – eli Skodalla – pääsi meidänkin ajopeli tutustumaan kotimaahansa! Mulla on paljon enemmänkin kuvia Prahasta (ja muistakin paikoista), mutta tällä miniläppärillä kuvien editoiminen on niin raskasta että ajattelin julkaista aina vaan muutaman kuvan per postaus. Sitten kun päästään kotiin, niin rupean tarkemmin käymään kuvia läpi ja laittelemaan niitä tänne. :) Tällä hetkellä ollaan jo Saksassa, Nürnbergissä. Tultiin tänne aamupäivällä Prahasta ja ylihuomenna matka jatkuu sitten sinne festareille, jotka ovat noin tunnin ajomatkan päässä täältä. Nürnbergistäkin yritän kirjoitella tänne ennen kuin lähdetään festaroimaan. Pysykäähän kuulolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.