Praha, Tšekki 10.8.2013

Julkaistu Eurooppa, Metallia matkassa, Tsekki 0

Loppukesäinen sade huuhtoo öistä kaupunkia. Keli on yllättävän viileä, tai ainakin tuntuu siltä viimeviikkoisten helteiden jälkeen. Onneksi ruoan kanssa nautittu pehmeä paikallinen olut lämmittää mukavasti vatsassa. Etsimme erästä rock-henkistä baaria. Täällä jossain sen pitäisi olla.. Tutkailemme karttoja ja vertaamme niitä netistä poimittuihin tietoihin. Keski-Eurooppa on pullollaan hienoja heavy/rock-baareja, mutta monet niistä vaativat hieman etsimistä, sillä ne harvemmin ovat kaupunkien keskustoissa paraatipaikoilla. Useimmiten nämä kuppilat ovat hieman rähjäisiä kellareita, joiden sisustukseen ei ole kajottu vuosikausiin. Ja miksi pitäisikään, tärkeintähän on teeskentelemätön meininki, hyvä musiikki, edullinen juomatarjonta ja iloinen seura.

Astelemme pimeään porttikonkiin, jonka pielessä lukee koruttomasti ”Hell’s Bells Rockin’ Pub”. Tämäkö se on? Eipä näytä kummoiselta mutta katsastetaan nyt. Portaissa vastaan kävelee mukavassa nousuhumalassa oleva mies; ”Moro! Sisään vaan!”. Olemme tulleet oikeaan paikkaan. Missä rockia ja halpaa olutta, siellä myös suomalaisia. Perillä portaiden alapäässä avautuu oikein kutsuvan näköinen heviluola. Ei muuta kuin tiskille olutta tilaamaan.

Otetaanko vielä yhdet? Sitten lähdetään? Hotellimme on laitakaupungilla, joten emme haluaisi myöhästyä viimeisestä bussista. Pöytiin tarjoiltu tsekkiläinen olut saa ajantajun hämärtymään, joten täytyy olla tarkkana. Laskuna toimii paperinpala, johon tarjoilija vetää tukkimiehen kirjanpidolla viivoja sitä mukaa kun kantaa tuoppeja janoisille asiakkaille. Seuraamme on lyöttäytynyt mukava joukkio muitakin turisteja. Kaikki ovat ilmeisesti löytäneet tänne hyväksi havaitun Metal Travel Guide– sivuston suosiollisella myötävaikutuksella.

Nyt on viimeinen hetki lähteä, muutoin myöhästyisimme illan viimeisistä kulkuneuvoista. Käyn maksamassa laskun. Kymmenen viivaa lapussa; kymmenen olutta. Tarjoilija ilmoittaa hinnaksi 270 korunaa. Hetken aikaa hämmästeltyäni tarkistan vielä hinnan. Kymmenen isoa tsekkiläistä olutta pöytiin tarjoiltuna noin 9,9 euroa. Luulin että Kaakkois-Aasia on edullinen, mutta kuinka väärässä olinkaan! Jätän baarimikolle mukavan tipin ja lähdemme suunnistamaan kohti hotelliamme. Suunnitelmissa oli käydä läpi muitakin Prahan kuppiloita, mutta jumituimme klassisesti heti ensimmäiseen. Pakkohan tänne on tulla uudestaan.

Postaus on osa Matkoja menneisyydestä-sarjaa, jonka tarkoituksena on jakaa muistoja aiemmista omista sekä meidän yhteisistä matkoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.