Sohvasurffausta – vai seksisurffausta?

Julkaistu Sohvasurffaus 30

Tässä netissä pyöriessäni eteeni pöllähti jälleen sohvasurffausta käsittelevä artikkeli parin vuoden takaa, Couchsurfing’s Sex Secret: It’s The Greatest Hook-Up App Ever Devised. Juttu kertoo ”Riccardosta”, joka käyttää CouchSurfing.orgia lähinnä petikumppaneiden etsimiseen. Koko artikkeli rupesi jotenkin puistattamaan, vaikka olen kyllä ollut tietoinen sohvasurffauksen toisesta puolesta jo pitkään. Netistä löytyy muun muassa ohjeita, kuinka käyttää CouchSurfing.orgia petikaverin löytämiseen, sekä erilaisia artikkeleita jossa sivustoa promotaan deittisaittina. Surullista tässä on se, että kumppaneiden etsiminen vie elintilaa sivuston alkuperäiseltä tarkoitukselta, eli hyvässä hengessä muihin matkailijoihin tutustumiselta ja kanssareissaajien auttamiselta.

Sohvasurffauksen muuttuminen seksisurffaamiseksi voi tehdä sivuston kautta majoituksen etsimisen kiusalliseksi tai hankalaksi. Olen sitä mieltä, että aikuiset saavat tehdä mitä lystäävät, mutta olen kuitenkin myös sitä mieltä, että CouchSurfing ei ole oikea paikka pariutumiseen. Ongelma tässä on se, että jos sohvasurffausta aletaan pitämään suoraan seksisurffaamisena, se saattaa vaikeuttaa palvelun alkuperäistä tarkoitusta hyödyntävien matkailijoiden sohvan etsimistä tai majoituksen tarjoamista.

CouchSurfingin ohjenuorassa sanotaan seuraavaa:

Don’t Go Looking for a Date
Our members join Couchsurfing to create friendships. Don’t contact other members for dating – we will consider this harassment.

Viime kesänä kun etsin meille New Yorkista sohvaa, laitoin muun muassa avoimen sohvapyynnön (sivustolle julkaistava ilmoitus, että kaipaa sohvaa tietylle ajanjaksolle) sekä kyselin kaupungin sohvasurffausryhmässä paikallisesta metalliskenestä. Kyllähän tuolta sivuston kautta tulee välillä vähän kaikenlaista viestiä enkä kaikkeen jaksa sen kummemmin reagoida, mutta tuo ”Lisalta” saamani viesti kyllä kieltämättä hieman särähti korvaan ja ehkä kertoo jotain siitä, mihin suuntaan sohvasurffaus on viimeiset vuodet ollut menossa. Meillä on Markuksen kanssa yhteinen profiili CouchSurfing.orgissa, joten onko se oletus, että olemme kiinnostuneet tapaamaan muita pariskuntia sillä silmällä matkoillamme? Omasta mielestäni sivuston ei todellakaan pitäisi mennä siihen, että he jotka eivät ole kiinnostuneita kumppaneiden etsimisestä, joutuvat laittamaan siitä tiedon profiiliinsa!

Olen Facebookissa seurannut eräässä matkailijoiden ryhmässä useammankin kerran keskustelua tästä aiheesta ja taannoin eräs matkabloggaajakollegani kummasteli ensimmäistä ja erikoista sohvasurffauskokemustaan, jossa isäntä oli pyytänyt häntä nukkumaan samassa sängyssä kanssaan. Jos kaksi ihmistä löytävät toisensa palvelun kautta ja se on molemmille OK, niin mikäs siinä, mutta se, että nainen majoittuu miehen luona tai toistepäin ei automaattisesti tarkoita sitä että haluaa päästä lakanoiden väliin. Joskus tilanteet ovat menneet niin pitkälle, että sohvasurffausisäntä on raiskannut luonansa yöpyneitä naisia. Seksikumppani- ja raiskausjutut eivät ainakaan paranna sohvasurffauksen mainetta ja kyseenalaistavat tietysti jollain tapaa sivuston turvallisuuden.

Jos matkustaisin yksin, en tiedä olisiko tilanne erilainen – saisinko ehdotteluviestejä enemmän. Viime vuonna minua haastateltiin Me Naisiin sohvasurffauksen tiimoilta ja jutussa mainitsin, että jos reissaisin itsekseni, majoittuisin todennäköisesti vain naisten luona välttääkseni epämiellyttävät tilanteet. Eihän tämä tietenkään tarkoita, etteikö nainen voisi koskaan yöpyä yksin miehen luona tai toistepäin, mutta muilta matkailijoita ja palstoilta juttuja kuulleena ja uutisia lukeneena pelaisin vain varman päälle. Esimerkiksi tämä blogikirjoitus (parin vuoden takaa) myös valitettavasti osoittaa, että yksin matkaava nainen voi joutua kieltäytymään ehdotuksista useampaankin otteeseen.

New Yorkissa sohvasurffattiin Manhattanilla, Hell’s Kitchenissä – unohtumaton kokemus!

No, vaikka joku käyttääkin palvelua eri tarpeisiin kuin me, se ei tarkoita sitä ettäkö oltaisiin heittämässä hanskat tiskiin lopullisesti sohvasurffauksen suhteen. Sivusto on edelleenkin hyvä kanava etsiä majoitusta tutustuen samalla uusiin ihmisiin, ihan vain kaverimielessäkin. Kun pari vuotta sitten muutettiin pienempään asuntoon ja perhe kasvoi yhdellä koiralla, on surffaajien majoittaminen hankaloitunut (aiemmin meillä oli erillinen huone, jossa matkailijat pystyivät majoittumaan), mutta aina silloin tällöin tänne joku tulee ja se on aina yhtä mukavaa. Porukkaa on vieraillut ympäri maailmaa, aina yhdestä yöstä pariin viikkoon. Sohvasurffauksen kautta ollaan saatu tosi hyviä kavereita ja monen surffaajan kanssa pidetään vielä edelleenkin vuosien jälkeen yhteyttä. Kerrassaan mainio konsepti, joka vain valitettavasti on nyt viime aikoina ruvennut saamaan kuraa niskaansa.

Ajatuksia? Onko sohvasurffaamisesta tullut seksisurffaamista?

30 Responses

 1. Mulla meni usko tähän palveluun silloin, kun suomalainen (nais)ystäväni majoittui Japanissa miehen luona ja tämä mies oletti saavansa vastapalveluita. Ystäväni oli vaihdettava majoitusta ahdistelun vuoksi. Toki olen kuullut myös hyviä kokemuksia, mutta itse olen jättänyt palvelun testaamatta, sillä selkeästi monilla on vähän jotakin muuta mielessä kuin vain reppureissaajan majoittaminen. AirBnB:n otan kokeiluun tulevalla Japanin matkallani, sillä siellä saa koko asunnon itselleen (joskin tästä joutuu maksamaan, niin näitä ei nyt siinä mielessä ihan voi verrata). Syynäsin pitkään kommentteja tässäkin asiassa, ennen kuin päädyin niihin vaihtoehtoihin mihin päädyin.

  • Anne
   |

   Todella ikävää että sun kaverille kävi noin. Voihan palvelun kautta raportoida ja ilmoittaa ylläpidolle huonosta kokemuksesta, jättää negatiivisen palautteen käyttäjän profiiliin jonka muutkin näkevät, mutta eivät ne silti poista sitä ikävää kokemusta. Yksin matkustavan naisen kannattaakin varmaan olla aika tarkkana, kenen luona majoittuu – esim. etsii sohvaa vain pariskuntien tai toisten naisten luota ja syynää profiilit tarkkaan. Tietysti, eihän sekään voi taata 100 % varmuudella mitään, vaikka olisi kuinka hyviä arvosteluja tyypillä profiilissa.

   Sohvasurffauksen saaman, ajoittain negatiivisen kuvan, perusteella jengi onkin ruvennut siirtymään muiden palveluiden (kuten maksullisen Airbnb) käyttöön. Onneksi suurin osa käyttäjistä on kuitenkin liikkeellä rehellisillä mielin, mutta ei siellä tarvitse olla kuin yksi mätämuna joka mustaa maineen kaikkien muidenkin edestä.

 2. Oho! Multa on mennyt tämä homma kokonaan ohi. En ole koskaan sohvasurffannut, eikä se ole ollut suunnitelmissakaan. Toki olen siitä jonkin verran lueskellut, mutten ole ikinä liittänyt siihen mukaan tälläistä aspektia. Onpa kurjaa ja vähän pelottavaakin. Seksisurffaukselle voisi perustaa oman sivuston, jotta sohvasurffaus pysyisi ihan vaan kaverillisena toimintana.

  • Anne
   |

   Mun käsittääkseni tuollaiseen parin etsimiseen soveltuvia sivuja on jo kehitetty, joten sen takia ihmettelen, että miksi seuraa pitää silti hakea CouchSurfing.orgin kautta. En tiedä, ehkä löytääkseen helpommin seuraa? Sohvasurffauksessa kun päädytään valmiiksi jo toisen luo. Aika hirveetä kyllä, nyt kun miettii!

 3. Anni
  | Vastaa

  missähän ämpärissä mä oon elelly kun en oo tämmösestä kuullukaan, vaikka CS:a paljon käytän! Toki oon joskus saanu joitain vähän arveluttavia viestejä, mut oon aatellu niitten olevan ”poikkeuksia”. Oon kyllä aina yöpyny vaan naisten luona…

  • Anne
   |

   Ehkä se on ihan hyvä, ettet oo tullut kohdanneeksi tämmöistä puolta CS:sta!

   Mutta siis joo, ainakin mitä mä olen kuullut ja seuraillut, niin välillä ilmeisesti aika avointakin tuo seuran etsiminen on. Ja juuri noita kiusallisia ja ahdistavia tilanteita on tullut, joissa hosti on yrittänyt ehdotella ja surffaaja ei ole ollut samalla linjalla. Siis ei meilläkään onneksi ole koskaan ollut mitään, ehkä se hieman rajoittaa kun matkustetaan kuitenkin yhdessä. Joskus jotain hosteja etsiessä on kyllä pistänyt silmään, kun joillain miehillä on ollut profiilissa että hostaavat vain naisia. Ei oo lähtenyt sohvapyyntöä sitten..

 4. Mä en ole vielä koskaan surffannut yksinäni eikä mitään epäilyttävää ole surffatessani eteen tullut (siis niitä igoorattuja viestejä lukuunottamatta), mutta Tukholmasta majapaikkaa hakiessani sain myös tuohon avoimeen pyyntöön vastauksen joltain tosi erikoisen oloiselta sinkkunaiselta, joka ei sinänsä ehdotellut mitään, mutta kertoi hengaavansa aina kotona ilkosillaan. Jätettiin sitten se yökyläily väliin. :D Oon valitettavasti myös kuullut yksin surffanneelta tyttökaveriltani inhottavia juttuja ahdistelusta.
  Luulen kyllä, että suurimman osan noista raiskaukseen tai lähelle menneistä tapauksista voisi välttää olemalla varovaisempi sen suhteen, kenen luo menee yöpymään. Kyllä siitä profiilista aika paljon luotettavuudesta kertovaa tietoa repii irti, etenkin jos mitään tietoa ei ole. Eihän sen noin tietty pitäisi olla että joutuu pohtimaan tällaista, mutta minkäs teet. Ite just hylkäsin pyynnön joltain sinänsä harmittoman oloiselta opiskelijatytöltä, jonka profiili oli ihan tyhjä ja kuvastakaan ei näkynyt kunnolla naamaa. Olisikohan mahtanut itse ottaa kotiinsa tyyppiä, joka ei kerro juuri mitään itsestään? Oon ottanut oikein tavaksi ohjeistaa noita, jotka ei näe yhtään vaivaa pyyntöjensä eteen :D

  Yksi vaihtoehto olis myös laittaa sinne CS:sään ihan rehellisesti nappula, jolla voi lähettää normi surffauspyynnön sijasta deittisurffipyynnön, kun tätä kuitenkin saitilla esiintyy ja sitä on aika mahdotonta estää. Ja ne jotka ei sitä halua voisivat laittaa jonkun eston.

  • Anne
   |

   Aiemmin hostattiin tyyppejä, kenellä ei ollut juuri mitään infoa profiilissa, koska oltiin itsekin vasta aloitettu ja jostainhan sitä jokaisen pitää aloittaa. Nykyään syynään profiilit tarkemmin ja jos on joku, kenellä on vajaa profiili mutta päätetään siitä huolimatta hostata, pyydän esim. ottamaan yhteyttä Facebookin kautta jotta voi tutustua etukäteen vähän lisää. Kuitenkin, se profiili on kaikki, mitä siitä ihmisestä tietää ennen tapaamista. Jos ei ole mitään referenssejä, on tosi tärkeää, että panostaa siihen profiiliin ja laittaa kuvia – ja mieluiten liian paljon, kuin liian vähän!

   Tietysti tuollaiset ahdistelutapauksetkin voi olla sellaisia, että on joku tyyppi kenellä on paljon referenssejä, hyvä profiili jne. vaikuttaa luotettavalta tyypiltä, mutta sitten vasta paikan päällä paljastuukin tämmöinen puoli. Siinä tapauksessa ei kuitenkaan voi kuin vaan ihmetellä, että eikö kukaan muu ole kokenut samaa tai eikö vain ole uskaltanut jättää negatiivista palautetta (sekin tuntuu olevan yksi ongelma tuossa järjestelmässä, että kynnys sen jättämiseen on korkea, koska pelätään että vastapuoli antaa myös itselle huonon palautteen).

   Tuo deittinappula voisi tietysti toimia, jos se olisi vain sellaisilla käytössä ketkä sitä haluavat käyttää. Mun mielestä deittailusivuja on kuitenkin netti täynnä, joten seuraa kaipaavat voisivat siirtyä kuitenkin mieluummin niille..

 5. Toivottavasti ei nyt ainakaan vielä ole tullut muuta kuin sohvasurffaamista. Mulla ei ole hostauskokemuksia enkä ole itse surffaillut, lähinnä tähän asti olen vain tavannut ihmisiä noin muuten CS:n tapaamisten kautta (itse asiassa mieheni myös :)). En välttämättä uskaltaisi yksin matkustaessa yöpyä missä tahansa ja varmasti suosisin naisia sohvaa etsiessä. Mun pari miespuolista kaveria sai Barcelonassa asuessaan ihan älyttömän määrän viestejä ja yllättävän usein joidenkin nuorten naisten sohvapyynnöt piti sisällään lauseita kuten ”olemme todella liberaaleja ja avoimia” yms. viittauksia. Rehellisesti sanottuna olen saanut koko viisivuotisen CS elämäni aikana tasan kaksi ”hengailu”viestiä naispuolisilta henkilöiltä ja kymmeniä viestejä miespuolisilta, joista osa tyyliin ”you look nice, can we go out for coffee?” tms.

  • Anne
   |

   Eihän se tietysti ole väärin kokeilla kepillä jäätä.. Noita kahvittelupyyntöjä on mullekin (meille) tullut joskus, mikä on mun mielestä aika erikoista, kun profiilissa selkeästi mainitaan parisuhteesta ja profiilikuvassakin ollaan me molemmat. No, eipä ne tyypit taida pahemmin profiilin tietoja lukea.

 6. Anu Haapala
  | Vastaa

  Nauroin ääneen tuolle teidän saamalle ehdotukselle, vaikka sinällään asia onkin kaikkea muuta kuin hauska. Jotenkin vaan huvittaa, että miten kukaan ottaa tuolla tavalla tuntemattomaan ihmiseen yhteyttä – paitsi tietty deittipalstan viestiin vastatessaan.

  Mä en ole ikinä sohvasurffannut. Oon myös lukenut ikävistä kokemuksista palveluun liittyen, ja onhan se vaan niin, että maailmaan mahtuu hyvin monennäköisiä tyyppejä.

  Harmi, että sohvasurffauksen maine on osittain lokaantunut huonojen kokemusten vuoksi. Onnistunut sohvasurffaus olisi niin mahtava tapa tutustua paikallisiin ihmisiin ja saada uusia kavereita ja siksi haluaisin sitä kokeilla.

  • Anne
   |

   Joo, kieltämättä aika erikoinen tapa lähestyä ensimmäistä kertaa. Tai ehkä se oli vaan näitä kulttuurieroja..? :D

   Multa on monesti kyselty, että miten uskallatte päästää tuntemattomia kotiinne jne. ja että ei itse voisi ikinä. Hommahan perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, mutta sitten kun se luottamus kerran rikotaan, niin siinä on tosi hankalaa enää luottaa keheenkään. Yksi ikävä kokemus voi pilata potentiaalisesti hyvän systeemin täysin. :( Ja ymmärrän sen kyllä itsekin, jos on kerran tullut lääpityksi jossain, ei varmaan ihan hirveästi halua lähteä koittamaan uudestaan vaan menee seuraavalla kerralla suoraan hotelliin. Toki kaikki eivät ole välttämättä moksiskaan ja vaan jatkossa katsovat tarkemmin, kenen luona majoittuvat (tai kenet majoittavat).

 7. Mulla on jo pitkään ollut profiilissa seuraava teksti:
  ”The only negative experience of Couchsurfing is that some men seem to use it to pick up women. If you’re one of those men, I’m not interested.”

  Sen jälkeen kun taannoin tämän tekstin laitoin profiiliin, epämääräisten viestien määrä on tippunut noin puoleen (eikä niitä niin paljoa alunperinkään tullut), eli sen suhteen en ole nähnyt suurta ongelmaa.

  Se kuitenkin on musta ongelma, että kun olen laittanut profiiliini maininnan, että hostaan sitten vain naisia, niin silti harva se päivä tippuu miehiltä surffauspyyntöjä, ja kun ystävällisesti vastaan että profiilissani muuten lukee näin, niin välillä vastapuoli vetää herneen vetään ja heittää loukkauksia takaisin. Syy siihen, että olen tällaisen rajan vetänyt, on että pienessä yksiössäni hostattava nukkuisi jos ei nyt samassa sängyssä kanssani niin ihan sängyn viereisellä sohvalla, ja olen kuullut liian monta varoittavaa tarinaa sohvasurffaavilta kavereilta, kuinka heidän hostaamansa miessurffaaja on saattanut yllättäen keskellä yötä vaihtaa sänkyä hostinsa sänkyyn ja alkanut lääppimään, tai puolialaston miespuolinen host on tullut halimaan naispuolista surffaajaa keskellä yötä. Ikävää rajata kokonainen sukupuoli tämän perusteella ulos, koska valtaosa miehistä käyttäytyisi varmasti vastaavassa tilanteessa ihan kunnollisesti, mutta toisaalta mulla ei kyllä ole mitään velvollisuutta hostata yhtään ketään jos ei tunnu hyvältä.

  • Anne
   |

   Juu, tuo profiilin lukemattomuus ärsyttää mua myös aivan sairaasti. Välillä tuntuu, että olen jo ihan liian hysteerinen kun olen laittanut jo heti profiilitekstin alkuun että meillä on tämmöinen ja tämmöinen juttu, mutta kun tuntuu ettei sitäkään vähää lueta.

   Hyvä, että tuon tekstin laittaminen on rajoittanut epämääräisiä viestejä, mutta vähän ikävää kuitenkin että olet sellaisen kuitenkin joutunut laittamaan. :(

   Jokainen saa kuitenkin viime kädessä päättää, kenet hostaa – ja kieltäytymiseen negatiivisesti reagoivia en ymmärrä. Jos ei syystä tai toisesta halua vaikka hostata naisia tai miehiä, niin sitten asia on niin ja sillä sipuli ja siitä on kenenkään turha loukkaantua.

  • Mä olin ihan aargh tässä just viikko sitten, kun yksi miessurffaaja vastasi munkieltäytymiseen: (suora copypaste)

   ”Hey, man. No problem. Sorry, I’m traveling and busy everyday. It’s hard to read people’s full profile. Plus I do not want to have to judge where I’m gonna stay by the person’s personality because I’m willing to meet all kinds of people. :) ”

   Siis sinänsä kiva, että viesti oli tosi positiiviseen sävyyn kirjoitettu ja ystävällinen, ei siinä mitään… mutta ihan oikeasti, jos aikoo pyytää joltakulta majoitusta, niin vähin mitä voi tehdä on lukea ne profiilit!

  • Anne
   |

   Eli toisinsanoen toi tyyppi ei ollut varmaan vilkaissutkaan, mitä sun profiilissa lukee. :D Jotkuthan laittaa sinne tekstin sekaan jotain sanoja, jotka pitää laittaa viestiin pyyntöä lähettäessä, että hostit tietää että on lukenut profiilin kunnolla. Mäkin oon joskus miettinyt, että pitäiskö tuollaista kokeilla, mutta toisaalta ei se poista ollenkaan sitä että paljon tulee niitä hello can u host me 2nite-tyylisiä pyyntöjä silti.

 8. Mäkin luin noita uutisjuttuja tuosta italialaisesta poliisimiehestä (!) ja se oli oikeastaan eka kerta kun havahduin tätä asiaa miettimään. Surffasin vuosia sitten enemmän ja nyt on ollut tosi kauan, ettei ole tullut surffailtua, joten onneksi on nuo negatiiviset kokemuksetkin jäänyt minimiin. Vähän on kyllä näiden ikävien juttujen mukana lähtenyt maku tästä hommasta, vaikka se varmasti vähemmistö ihmisistä onkin, jotka näitä ehdottelee. Mun hostit on aina ollut ihania, tosin kerran olin Tel Avivissa ihan vain kahvilla toisen siellä olevan surffaajan kanssa (siis sovittiin ihan vaan ’treffit’ kun molemmat reissattiin yksin) ja jossain vaiheessa tää tyyppi sitten yhtäkkiä alko kieltä tunkeen kurkuun – en ole eläessäni ollut yhtä yllättynyt :D Tää tyyppi oli siis aika paljon vanhempi jne ja oltiin ihan julkisella paikalla tietty. Oli hieman awkward juu…! Ja sitten olikin nolo kun se kysyi olinko menossa yhelle torille seuraavana päivänä ja sanoin että en oo, vaikka tarkotus oli tietty mennä, en vaan halunnut enää nähdä tätä tyyppiä- Ja kukas se siellä torilla seuraavana päivänä alko perään huuteleen…!!

  • Anne
   |

   Mun mielestä noita raiskausjuttuja on vielä ollut tässä vuosien mittaan useampia.. Että tuo poliisi ei todellakaan ollut ainut joka tuollaista toimintaa CS:n avulla on harjoittanut :( Vaikka kyseessä onkin vähemmistö, niin kuten tuolla aiemmin jo kommentoin, niin ei tarvita kuin se yksi mätämuna joka pilaa sitten kaikkien maineen.

   Voi ei mikä tapaus, ette varmaan enää tuon jälkeen hirveästi pidelleet yhteyksiä..? :D

 9. Olen käyttänyt sohvasurffausta jonkin verran – aiemmin enemmän, viime vuosina vähemmän – mutta omakohtaisia kokemuksia tällaisesta ei ole. Vain mukavia tapaamisia mielenkiintoisten ihmisten kanssa majoituksen merkeissä. Tavattuamme muutama vuosi sitten Kreetalla yhtä sohvasurffaajaa illanistujaisissa tuli puhe tästä aiheesta, ja porukka siellä oli sitä mieltä, että CS on nykyisin lähinnä ainoastaan deittipalvelu. Itse en ollut tuota ennen kuullutkaan moisesta. Yksin matkustaessani en varmastikaan uskaltaisi kysyä sohvaa muilta kuin naisilta, ainakaan tämän jälkeen! Onhan siellä toki niitä profiileja joissa näkee jo kuvasta millä mielellä ollaan liikkeellä. Saisivat tosiaankin perustaa oman sivun seksisurffaukselle, jotta mahtava vanha sohvasurffaustoiminta voisi jatkua ja ihmiset uskaltavat osallistua siihen.

  • Anne
   |

   Meilläkin on ollut pitkälti vain mukavia kokemuksia. Kerran yksi surffaaja teki oharit, mutta ei mitään sen kummempaa ole sattunut, vaikka sekin toki oli todella ärsyttävää.

   CS on vuosien mittaan laajentunut niin paljon käyttäjämäärältään, että varmaan on hankala puuttua seuranhakuprofiileihin, koska käyttäjien pitäisi raportoida niistä.

 10. Me ei olla koskaan sohvasurffattu ja kieltämättä näiden juttujen myötä yhä enemmän tulee sellainen fiilis ettei varmaan koskaan tullakaan kokeilemaan sitä. Sen verran pitää olla aina rahaa reissussa, että pystytään majoittumaan vähintään hostelliin tai campervaniin. Mulla oli jossain vaiheessa profiili tuolla ja muistan katelleeni yhtenä epätoivon hetkenä sieltä majoitusta, kun kaikki muut paikat vaikuttivat olevan varattuja, mutta kun niin monessa profiilissa ensinnäkin ilmaistiin, että ei pariskuntia, ja miehet haki vain naisia majoitettavakseen, niin meni vähän maku. Tosi harmi sinänsä, koska homman alkuperäisajatus on hyvä, niin kuin kirjoittelitkin.

  • Anne
   |

   Joo, ei toi sohvasurffaaminen kaikille sovi. Mekin kyllä mieluummin usein majoitutaan hostellissa, kuin toisten nurkissa, koska ollaan matkoilla sen verran menevää sorttia etten halua olla ”riippuvainen” kenestäkään. Porukkaa on kyllä kiva majoittaa. Mutta aina silloin tällöin on kiva käydä surffaamassa, vaikka pari päivää vaan, siitä syystä että halutaan tutustua paikallisiin eikä pelkän ilmaisen majapaikan toivossa. Pariskuntana voi kyllä olla hankalampaa etsiä majoitusta, sen olen myös huomannut – varsinkin isoissa kaupungeissa, joissa asunnot on pieniä. Toisaalta jotkut majoittavat pelkästään pariskuntia, koska se tuntuu jotenkin luotettavammalta (?).

 11. säppä
  | Vastaa

  Argh, toi on kyllä niin rasittava ilmiö. Mulle ei oo sattunu koskaan livenä mitään ikävää, kun surffaan ja hostaan aina vaan yhdessä Pertun kanssa, mutta kaikenlaista viestiä sitä on vuosien varrella tullu.. Ja vaikka jaksan edelleen liputtaa palvelun puolesta, oon mäkin vähän kyynistyny ja tullu samalla todella valikoivaksi – ehkä vähän liiankin. En koskaan esimerkiks hyväksy vieraaksi ketään, joka hostaa vaan naisia tai mukamas ketä vaan, mutta referenssejä on vaan näteiltä, blondeilta tytöiltä… Eihän sekään välttämättä tarkota sitä, miltä se vaikuttaa, mutta silti – se antaa ikävän mielikuvan. Harmi, että tuollaiset seuranhakijat pilaavat koko palvelun maineen! Se kun on parhaimmillaan niin hyvä ja helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin ja mekin ollaan saatu solmittua vähän pinnallisempien kaverisuhteiden lisäks ihan oikeita, jo vuosia kestäneitä ystävyyssuhteita.

  • Anne
   |

   Mä olen aika tarkka siitä ketä me hostataan ja syynään profiilit tarkkaan. Aika nopeasti kyllä huomaan, jos tyypistä tulee sellanen fiilis, että sitä ei halua kotiinsa pyörimään. On se sitten jotain mitä profiilissa lukee tai jotain muuta. Uskon, että meilläkin rajoittaa jonkun verran kun surffataan ja hostataan pariskuntana, vaikka aina silloin tällöin joku profiilia sen pidemmälle lukematon laittaakin viestiä kohdennettuna vain minulle – ja joudun huomauttamaan, että niin tosiaan, meitä on täällä kaksi :)

 12. En ole surffaillut, mutta jospa puumaksi rupeaisin. No juu, ei ole naurun asia, jos ja kun oikeasti tapahtuu epämiellyttäviä ja jopa kamalia asioita.

  • Anne
   |

   Eiköhän puumille löydy kysyntää, sitten vaan profiilia kyhäämään.. :D

 13. Annika | travelloverblogi mainitsi tästä postauksestasi (ehti ensin!) tänään Maailmanmatkaajien kokouksessa, jossa sohvasurffaajien Suomen yhteyshenkilö kertoi tuosta meille 23 paikalla olleelle jäsenelle. Olen kirjoittamassa siitä meidän (Maailmanmatkaajat.org) sivulle kokousmuistiota ja varmaan siinä linkkaan tähänkin juttuun, jos se tuolle yhteyshenkilölle on ok (teksti on hänellä tarkistettavana). Mutta ainakin tiedoksesi, että juttusi mainittiin :-)

 14. […] ja ehkä löytyy yhteisiä intressejäkin. Annika mainitsi myös äskettäin matkablogissa Metallia matkassa julkaistun jutun sohvasurffauksen lieveilmiöstä, jossa palvelun kautta haetaan treffiseuraa, mutta tähänkin […]

 15. Surffailija
  | Vastaa

  Jännä juttu, en oo koskaan aatellu CS:ää deittimielessä. Tosin sen ainoan kerran kun hostasin miestä yksiössäni niin kyllähän se seksiin johti. Ei se mua haitannut, olin sinkku, meillä synkkasi hyvin ja se oli ihan kivaa. Ei todellakaan ollut mun tavoite hankkia seksiseuraa sitä kautta mut niin siinä vaan kävi eikä kumpikaan mitenkään hyökännyt päälle tai painostanut. Tilanne olis voinut olla tietty ahdistava jos itse ei olis ollut kiinnostunut yhtään ja toinen ois yhtäkkiä ihan puskista ruvennu lähentelemään. Aina kun oon ite sohvasurffaillut (myös miesten) luona niin ei oo kyl ollut mitään lähempää kontaktia vaan ihan mukavan kaverillista. Pääasia et kunnioittaa toista ja tosi varovaisesti pitää kyl tunnustella jos haluaa lähempää kontaktia et onko se tunne molemminpuolinen ettei tule ikäviä tilanteita. Oon samaa mieltä et lähtökohtaisesti majoitetaan ihan kaveripohjalta, mut eihän sitä voi tietää, jos joskus kolahtaa. Aattelin kirjoittaa tämmösen erilaisen näkökulman :)

  • Anne
   |

   Joo, olinhan tuohon postaukseenkin kirjoittanut, että ”Jos kaksi ihmistä löytävät toisensa palvelun kautta ja se on molemmille OK, niin mikäs siinä”. Jos synkkaa ja menee petipuuhiksi ja siihen on molemmat suostuvaisia, en näe siinä mitään ongelmaa – mutta jos lähtökohtaisesti mies majoittaa naisia vain haarovälin perässä tai nainen miehiä, niin mennään omasta mielestäni vähän sivuraiteelle.

   Mutta CS nyt on ollut niin täyttä kuraa tässä jo oikeastaan viimeisen vuoden ihan ylipäätänsä, että olen jo alkanut menettää uskoni koko juttuun. :( Voisikin siitä kirjoittaa tässä joku kerta taas lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.