Stockholm

Julkaistu Ruotsi | 0

Ruotsin reissu meni kivasti.


Skumpat laivan lähdettyä liikenteeseen

Ihan alkuun käytiin välipalalla ja sitten mentiin 12. kannelle kylpylään! Lilluttiin altaassa ja käytiin saunassa. Ihanan rentouttavaa! Meidän oli tarkotus lähteä humpalle vasta paluumatkalla, mutta jotenkin sitä kaljahammasta taas nyt kolotti siihen malliin että pitihän sitä jo torstai-iltana vähän käydä yöjalassa. Käytiin kuuntelemassa elävää musiikkia ja sitten mentiin humppaamaan laivan yökerhoon kaikkien muiden 17-vuotiaiden sekaan. Perjantaiaamuna meinasin jo vähän harmitella edellisenä iltana nautittuja siidereitä, mutta runsas aamupala ja aurinkoinen ilma piristivät oloa ja jaksettiin tallustella maissa kuitenkin useampi tunti.


Yhteiskuva Ruotsin tunnetuimman pariskunnan kanssa

Ostettiin muuten kotiin vietäväksi jääkaappimagneetti, jota koristaa myös kyseinen pariskunta. Magneetti pääsi nyt jääkaapin oveen meidän kahden Putin-magneetin läheisyyteen!

Käveltiin Sergelstorgin ympäristössä ja käytiin kiertämässä vanhaa kaupunkia. Aluksi tarkoitus oli mennä Södermalmiin jonnekkin Slussenin lähettyville katsomaan second hand-liikkeitä, mutta ei sitten jaksettu enää lähteä sinne asti.

Palattiin laivaan takaisin joskus 3 aikoihin, ja oltiin aamulla lähdetty laivasta jo ennen kymmentä, joten jalat oli aika puuduksissa. Ennen laivaan nousua nautittiin vähän sushia yhdessä pienessä ravintolassa Gärdetissä – hinta-laatusuhde oli ihan hyvä ja misokeitto lämmitti kivasti ulkona vietetyn päivän jälkeen. Tukholmassa oli ihanan aurinkoinen ja lämmin kevätsää, tai siis, ei siellä nyt kamalan lämmin ollut mutta aurinko lämmitti mukavasti :-) Vaikka oltiin Tukholmassa vietetyn päivän jälkeen otettu parin tunnin päikkärit, oltiin molemmat sen verran väsyneitä että ei jaksettu enää paluumatkalla riekkua. Käytiin vaan syömässä ja katselemassa erilaisia esityksiä joita oli ympäri laivaa.

Viime yönä herättiin neljän aikaan siihen, kun joku urpo ekaksi koputti ja sitten hakkasi meidän huoneen ovea. Se oli vissiin vähän erehtynyt hytistä kun koitti kahvaakin ja yritti omalla kortillaan tulla sisään. Lopulta kun käskettiin sen painua helvettiin, niin oven hakkaaminen loppui. Kaveri taisi tajuta ettei ollut tulossa oikeaan osoitteeseen.

Ostin Tukholmasta H&M Homesta pari rättiä keittiöön ja serviettejä, ja sitten yhdestä Scifi-kirjakaupasta Star Wars-elokuvajulisteen, joka aateltiin kehystää ja laittaa olkkarin seinälle. Tax freestä lähti mukaan 6 tornia nuuskaa.. Suurin osa niistä kyllä menee kavereille. Markus taisi ottaa itelleen vaan yhen.

Tänään ollaankin sitten ihasteltu kaunista kevätsäätä parvekkeelta käsin, jossa on tosi lämmin kun se on etelään päin suunnattu. Illalla mennään kaverille venäläiseen iltaan. Eli joutuu varmaan vähän ottamaan votkulia ja napostelemaan suolakurkkuja. Omnom! Oli kyllä kiva käydä pitkästä aikaa jossain ”matkalla”. Toki se maissa vietetty aika oli taas niin lyhyt, ettei siinä hirveästi kerennyt kaupunkiin tutustua. Tukholma oli kalliimpi mitä olin luullut! Mutta muuten ihan kiva paikka. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.