Summer Breeze ja kohta kotiin

Julkaistu Eurooppa, Festarireissut, Metallia matkassa, Saksa 0

Huhheijaa ja tällä hetkellä Riikassa, Latviassa! Vähän on jäänyt hiljaiseksi bloggailu kuluneen viikon aikana mutta siitä syytän lähinnä metallifestarointia sekä sen jälkeistä kiireistä aikataulua paikasta A paikkaan B siirtymisen suhteen. Reissua enää muutama päivä jäljellä, mutta palataan vielä vähän ajassa taaksepäin:

Tosiaan viime viikon keskiviikosta sunnuntaihin oltiin Dinkelsbühlissa Summer Breeze-festareilla ja nuo neljä, melkein viisi päivää, olivat aika ikimuistoiset ja SB ajoi suoraan omien onnistuneimpien festarikokemuksen top 1:seen! Nautittiin paljon oluesta, hyvistä telttanaapureista sekä mahtavasta musiikkitarjonnasta. Edes se, etä Benediction (joka oli ainut bändi jonka näkemistä ihan pikkulapsen innolla odotin koko kevään ja kesän..) meni ja peruutti alle viikkoa ennen festareita, ei lannistanut tunnelmaa täysin koska muitakin hyviä bändejä oli ja sitäkin parempaa seuraa.

Koko festareiden ajan nautittiin myös mahtavasta aurinkoisesta kelistä. Kivointa oli myös se, että festarialueella sai kaikessa rauhassa poltella tupakkia ja olla kalja kädessä, lavan edessä, katsomassa omia lemppareitaan. Ai että! Toista kuin Suomen nykyaikainen kieltolakia muistuttava alkoholipolitiikka. Eikä kuulkaas näkynyt yhtään järjestyshäiriötä. Välillä väsyneitä (todennäköisesti enimmäkseen nestehukasta kärsiviä) metalliukkeleita ja -muijia kärrättiin EA-telttaan, ja tietysti piteissä näkyi murtunut nilkka jos toinenkin, mutta ei ollut mitään puukotuksia, kännitappeluita tai muuta ikävää. Ekana yönä tosin teltoista oltiin systemaattisesti käyty pöllimässä lompakoita, mikä vähän latisti tunnelmaa, yhdeltä suomalaiselta kundilta oltiin hänen teltassa nukkuessaan käyty viemässä lompsa. Ikävää, mutta isot festarit ovat taskuvarkaiden paratiisi..

Meillä oli myös aivan mahtavat saksalaiset telttanaapurit joiden seurassa meillä oli erityisen mukavaa. Melkein meinasi itku tulla, kun tiemme erosivat festareiden lähestyessä loppuaan :’D

Loppun vielä pienet Summer Breeze-plussat ja miinukset:

+ Festarialueella saa kävellä kalja kädessä ja kaljakojuja oli tarpeeksi
+ Ruokakojuja oli tarpeeksi ja paljon vaihtoehtoja (ei perus kebu-riisipaskaa)
+ Leirintään ohjattiin hyvin eikä autolla tuleminen ollut ongelma (vaikka pari tuntia jouduttiinkin alueelle jonottelemaan..)
+ Grillaaminen leirintäalueella onnistuu (me ei tosin grillattu, mutta oltaisiin, jos oltais tiedetty että niin saa tehdä!)
+ KAUPPA! Josta sai pientä naposteltavaa, olutta, limua, jne.
+ Festarialue oli laaja eikä pahoja tungoksia tai pullonkauloja päässyt sen kummemmin syntymään
+ ”Euron” vessat – eli paremmat veskit, joita pääsi euron maksamalla käyttämään (loppufestareista bajamajat ei oikeen enää kiinnostanut..)

– Vesipisteitä ja suihkuja olisi voinut olla enemmän
– Bajamajoja olisi voinut olla myös enemmän (leirintäalueella), jokseenkin ketutti jonotella välillä hyvinkin pitkään kun kaljan nauttimisen sivuvaikutuksena usein tulee aika järjetön pissihätä
– Paremmat opasteet eri leirintäalueen osiin.. nimim. 2 tunnin katoamistemppu ekana iltana kun Makella oli mun kassi, missä oli puhelimet yms ja eksyttiin toisistamme festarialueella – bändien lopetettua en sitten enää oikein tahtonut löytää leirintään vaikka olin painanut alueen kirjaimen (H) mieleeni.. :D

Mutta kaikille tosiaan jotka ovat kyllästyneet Suomen festareiden ylihintaiseen kaljaan, holhoamiseen ja kalliisiin lippuhintoihin, ottakaa auto tai flygari alle ja lähtekää Saksaan! Summer Breeze oli ainakin oikein mainio kokemus enkä usko että jää viimeiseksi kerraksi lähteä ulkomaille festaroimaan. 4 päivän festariliput (sisälsivät leirinnän ja auton viemisen alueelle) maksoivat kahdelta jotain 190e luokkaa. Eli ei paha.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.