#suomiretki: Huipulla tuulee

Julkaistu #suomiretki, Helsinki, Kotimaa | 4

Yksi mielenkiintoisemmista ja omista lempipaikoista Itä-Helsingissä on Vuosaarenhuippu. Ennen kaatopaikkana tunnettu nyppylä toimii nykyään kaupunkilaisten virkistysalueena ja sieltä löytyy monipuolista kasvillisuutta ja erilaisia eläinlajeja. Kaiken lisäksi huipulta aukeaa todella upeat maisemat ympäristöön ja Vuosaaren satama-alueelle. Viime viikonloppuna kaivattiin vaihtelua Luumun iltalenkkiin, joten päätettiin hurauttaa autolla kukkulan juurelle ja nousta ylös ihastelemaan maisemia.

Vuosaari on siitä mielenkiintoinen paikka, että sieltä löytyy yllättävän paljon kaikenlaista nähtävää ja ihmeteltävää. Kivenheiton päässä Vuosaarenhuipusta sijaitsee Vuosaaren sataman näköalatasanne, joka tosin kalpenee maisemillaan helposti Vuosaarenhuipulle. Se on kuitenkin kiva, vierailemisen arvoinen paikka. Aurinkolahden vieressä sijaitsevassa Uutelan ulkoilupuistossa taasen pääsee irtautumaan hektisestä kaupunkilaiselämästä, kun pakkaa mukaan eväät ja viettää polkuja kierrellen vaikka koko päivän.

Joskus sitä Helsingissäkin liikkuessaan voi unohtaa täysin olevansa keskellä maan pääkaupunkia – kun palasimme alas Vuosaarenhuipulta, metsäpolulla meidän ohi pinkaisi kaksi isoa peuraa. Ne menivät niin vauhdilla, että olin ihan varma perässä seuraavan jonkun vieläkin isomman eläimen. No, ehkä sitä ei ihan niin korvessa kuitenkaan olla.

4 Responses

 1. Sanna Wallenius
  | Vastaa

  Tuttu paikka! Me ollaan käyty tuolla joskus kuvaamassa lehden kansiakin. :-)

  • Anne
   |

   Siellä voisin kuvitella olevan hyvät maisemat kansiin :) Monipuolinen paikka.

 2. Kaukokaipuun Nella
  | Vastaa

  Voi miten ihana paikka! Pitääkin käydä kuvailemassa siellä joku ilta. Kiitos postauksesta ja hyvästä vinkistä! :)

  • Anne
   |

   Joo, tonne kannattaa kyllä lähteä kameran kanssa. Kivoja maisemia ja muuta kasvillisuutta riittää kuvattavaksi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.