Syystober & Herkkujen Suomi Helsingissä

Julkaistu Helsinki, Kotimaa, Maailman makuja | 4

Helsinki on tulvinut erilaisista tapahtumista. Juhlaviikot tuntuvat pistävän parastaan ja viime viikolla tarjolla oli mm. Taiteiden yötä, Helsinki Night Marketia, Cheekin keikkaa (pakko mainita, koska tuntuu että puolet kavereistani menivät sinne) sekä suomalaista ruokakulttuuri- ja oluttapahtumaa. Tällä kertaa keskitytään tuohon ruoka- ja juomapuoleen eli Syystoberiin & Herkkujen Suomeen. Rautantietorille oltiin pistetty jälleen teltat pystyyn, joista löytyi vaikka mitä suomalaista ruokaa ja juomaa maisteltavaksi. Ihan kiva ainakin kerran kesässä vierailla jossain tämmöisessä tapahtumassa. Ei niitä kyllä ihan joka viikonloppu ehkä jaksaisi, koska kaiken syöpöttelyn jälkeen pitäisi olla koko aika ostamassa uusia vaatteita. Tällä kertaa rajoitettiin syöminen ja juominen kuitenkin aika minimiin, eikä tarvinnut tilata trukkikyytiä kotiin.

Maisteltiin erilaisia tomaatti/chilikastikkeita, merkkinä kotimainen T-mun.

Sipsejä kotimaisesta perunasta. Omnom.

Seitsemän chilin makkara ja Kukon nakkituoppi (hauska idea!)

Kaikenlaiset ruoka- ja juomatapahtumat ovat nostaneet paljon suosiotaan parin viime vuoden aikana. Johan se nähtiin näiden parin katuruokatapahtuman aikana, jotka Helsingissä on lähiaikoina järjestetty: Helsinki Night Market ja  Street Food Carnival jotka ainakin kuulemani mukaan olivat tosi suosittuja – ja aivan tukossa nälkäisistä hipstereistä kaupunkilaisista. Valitettavasti ei päästy tuonne iltamarkkinoille ja erinäisten työ- ja matkapakotteiden takia on vielä tuo katukarnevaalikin vierailematta. Onneksi kaupunki elää ja tapahtumia tulee koko aika uusia kuin sieniä sateella, eli eiköhän tässä vielä keretä kaikenlaista kokeilla. Pakko kuitenkin myöntää, että vaikka kovin tykkään käydä eri tapahtumissa, niissä on asioita mitä en vaan voi sietää – jatkuva jonottaminen ja tungos. Varsinkin nälkäisenä. Muutaman kerran on tullut tehtyä se virhe, että on tyhjällä vatsalla lähtenyt jonnekkin Ravintolapäivään sillä asenteella että ihanaa, nyt pääsee maistelemaan kaikkia hyviä ruokia – lopulta koko iltapäivä on mennyt siinä, että jonotti jotain hiton kallista ruokaa joka oli makunsakin puolesta lopulta täysi pettymys ja piti lähteä Kultaisille Kaarille hakemaan vatsantäytettä. Nykyään täytyy ensin tankata kotona maha täyteen, että jaksaa sitten jonottaa ja kierrellä ja säästää rahaakin kun jakaa annokset, kun ei nälkäisenä syö itse kaikkea. Hermotkaan heti pala hipstereiden takia väenpaljoudessa kun ei verensokerit huitele pohjavesissä.

Mitä mieltä olet erilaisten ruoka- ja juomatapahtumien rantautumisesta? Onko löytynyt jo jokin oma lemppari?

4 Responses

 1. Hanna
  | Vastaa

  Mekin käytiin tuolla! Kiva tapahtuma, mutta nyt kun on jo muutamana peräkkäisenä vuonna käynyt niin ehkä tuntui että se vähän toisti itseään… Mutta Night Market sen sijaan oli tosi makee tapahtuma, siitä tykkäsin tosi paljon! :)

  • Anne
   |

   Joo, noi tapahtumat tuppaa vähän toistamaan itseään – johtuu ehkä siitä, kun alue tapahtumalle on niin rajallinen joten kehittyminen eteenpäin voi olla hankalaa. Toivottavasti toi Night Market tulisi uudestaan aikaisemmin kuin vasta ensi syksynä!

 2. Katja
  | Vastaa

  Facessahan jo nurisin päivitykseesi noista jonoista, mutta aina voi nurista lisää!
  En tiedä tuleeko itselle joku älytön sniidu-kohtaus noissa tapahtumissa, mutta vaikka niihin lähteekin asenteella ”syön tilini tyhjäksi” niin kun kaikki kojut kiertää ja koittaa miettiä minkä rasvamätön nyt ottaakin, niin yhtäkkiä mikään ei vaikutakaan niin hyvältä. Kaikki on pientä, kallista ja laadultaan jotain festariruuan tasoista. Ja kun jono kiertää kojun viis kertaa ympäri niin tämä misantropisti kyllä nostaa siinä kohtaa kädet ylös ja lähtee oman lähiön kebabbilaan missä saa 2 kilon paketin viidessä minuutissa.

  Mutta oon myös siis iloinen, että näitä tapahtumia järkätään ja niissä kyllä on mukava käydä katselemassa! Ehkä pitää nyt vaan tehdä itelle selväksi ettei mitään ruokaorgioita ole tulossa niin sitten ei petykään :D

  • Anne
   |

   Hehe, meissä on kieltämättä vähän samaa vikaa! Mäkään en osaa päättää mitä ottaisi, mikä olisi mahdollisesti hinta-laatusuhteeltaan parasta – kallis ja pahan makuinen tai pieni annos on huono yhdistelmä ja usein riskin ottaminen kostautuu. Jonottaminen on ihan hirveetä ja vaikka viime aikoina olen yrittänyt psyykata itseäni että kyllä se kannattaa, niin harvoin se annos on ollut pitkän jonon arvoinen.

   Tapahtumat on hyvästä, mutta en kyllä tiedä saako niistä ikinä vihaan jonoja ja väenpaljoutta-tyyppisille ihmisille sopivia. Pitäis itse yrittää vaan sopeutua :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.