Videopostaus tekstin muodossa

Julkaistu Aasia, Malesia | 0

Mun piti laittaa videopäiväkirjaa, mutta se jää nyt kuvaamatta, kun kamerasta olikin akku loppu eikä keretä nyt lataamaan sitä kunnolla (huoneessa vain yksi toimiva pistorasia..).Laitetaampa nyt asiat sitten teksin muodossa tulemaan.

No, kuten oon jo aikaisemminkin sanonut, niin ei tää Malesia (tai lähinnä KL) ehkä ollut mun lempparikohde. Penangista tykkäsin enemmän, täällä on jo aika paljon hektisempää ja jotenkin kaaoottisempaa. Paikalliset on kuitenkin täälläkin olleet ystävällisiä ja avuliaita aina kun ollaan hikipäissään pyöritty kartan kanssa etsimässä jotain mestaa. Thaimaahan verrattuna se on iso plussa, koska siellä ei tahdo neuvoa tai apua saada millään.. Ketään ei kiinnosta auttaa tyhmiä farangeja.

Mitä voin nyt tämän lyhyen kokemuksen perusteella hintatasosta sanoa, niin Penangissa oli majoitus ja ruoka vähän halvempaa kuin täällä, mutta ei täälläkään mitään ihan järkyttäviä summia joutunut maksamaan. Aika samaa tasoa kuin Thaimaan kanssa (mielestäni), ruokaa saa kadulta eurolla tai parilla helposti ja majoitusta löytyy 25-60RM hintaan. Halvimmat huoneet ovat dormeja, joten yksin matkustavalle hyvä vaihtoehto. Me maksettiin 60RM/yö Petaling Street Hotelissa ja se oli ihan OK huone. Omalla vessalla, lämmin suihku, ilmastointi jne. Netti tosin toimii vain kahvilassa.

Tupakka on kalliimpaa kuin Thaimaassa (8-10RM aski) ja alkoholin hinta vähän riippuu, mistä sitä ostaa. Penangissa meiän guesthousella maksoi pieni tölkki (0,33) Skolia 4,5RM (reilu euro) mutta täällä ravintolassa saat pulittaa jo enemmän (näin jonkun mainoksen jossa olut maksoi 10RM.. en tosin tiedä oliko kyseessä 0,33 vaiko enemmän). Malesia on myös muslimivaltio joten kuvittelisin että alkoholia ei ihan joka paikassa ole saatavillakaan (?).

Julkisella liikenteellä pääsee kulkemaan pitkälle jo 2-3RM (50-80snt) hintaan. Taksit ovat vähän kalliimpia, myös hitaita jos on ruuhkaa (ja sitä täällä yleensä riittää), mutta jos ei ole pennin päälle niin kyllä niilläkin on varaa matkustella. Me kyllä yleensä suositaan julkista liikennettä jos se on vaan mahdollista ja inhimmillistä käyttää. Hong Kong oli oiva esimerkki, ei kertaakaan käytetty taksia.. Täälläkin vain kerran, ja se oli kun mentiin Bukit Jalilin asemalta takaisin Josephinen luo. Matka kesti 10min ja maksoi 7,10RM.

Alkuperäisen suunnitelman mukaanhan meiän ei edes pitänyt tulla Malesiaan sen kummemmin kuin että oltaisiin joko lennetty tai suhattu junalla suoraan KL:iin, josta oltaisiin heti hypätty Intian lennolle. Ajan kuluessa päätettiin sit kuitenkin ottaa ajan kanssa ja pysähtyä siellä Penangissakin. Ihan hyvä päätös, tuli sitten vähän tähän Malesiaankin tutustuttua.

Ei nyt nähty muuta kuin Penang ja Kuala Lumpur, joten muuta nähtäväähän täällä vielä riittäisi yllin kyllin (mm. cameron highlands, perhentian islands) mutta ehkä joskus toiste sitten. Kyllä tänne voisi uudestaan tulla, vaikka ei ehkä ihan heti. Ja paremman matkasuunnitelman kanssa. Täältä pääsee hyvin Borneoon jossa olisi myös kiva joskus käydä.

Kaikista erikoisinta mun mielestä oli niin vahva kiinalainen edustus täällä. Intialaisiakin tuntuu olevan melko paljon. Jokapaikasta saa kiinalaista tai intialaista ruokaa. Onpa sitten tullut maisteltua kiinalaisen keittiön antimia, mutta en ole vielä täysin vakuuttunut.. Varsinainen malesialainen ruoka jäi nyt maistamatta (mun osalta), mutta paikalliseen ruokakulttuuriin kuuluu juuri tuo kiinalainen ruoka vahvasti, joten sitä nyt tuli maisteltua ihan tarpeeksi.

Mitään tän diipimpää settiä en jaksa/osaa Malesiasta kirjoittaa, kun ei niin kummosia täällä puuhasteltu. Ihan kivaa oli kuitenkin nähdä taas uusia paikkoja ja kulttuureja.

Iltapäivällä koittaa lähtö kohti Intiaa ja mua vähän jännittää. Näin viimeyönä jotain unia Intiasta, en tosin muista enää kunnolla että mitä. Markus varasi meille äsken majoituksen sieltä Kochista, jostain home stay mestasta. Ne on vissiin aika suosittuja siellä. Moni paikallinen avaa kotinsa ovet matkustajille ja vuokraa huoneita. Oiskohan tää majoitus ollut jotain 10e/yö, halvemmallakin pitäisi varmaan saada, mutta netistä oli tosi hankala löytää mitään. Pitää sitten siellä paikanpäällä käydä katselemassa muita majoitusvaihtoehtoja. Viimeinen asia mitä haluan, on saapua maahan ilman minkäänlaista majoitusta, pimeällä, tajuamatta mistään mitään, joutuu vielä taksikuskin kusettamaksi ja sitä rataa.. Joten parempi näin kuin ei mitään.

Pitäisi käydä vaihtamassa vielä vähän rahaa rupioiksi, pakata rinkka ja katsoa se bussi sinne kentälle. Kone on perillä (tai pitäisi olla) Kochissa joskus 17 aikaan, ja se kenttä on aika kaukana kaupungista (joku 30km päässä) joten matka sieltä kaupunkiin kestää kuulemma 1-2 tuntia riippuen ruuhkasta. Joten saa nähdä että mihin aikaan sitten lopulta saavutaan perille. Meillä on vuoden 2009 Intia LP, jota ajattelin koneessa tutkia. Jospa sieltä löytyisi jotain hyödyllistä informaatiota Kochiin liittyen. Mä en oikein taas tiedä siitä paikasta muuta kuin että sekin on ilmeisesti ollut joku portugalilaisten paikka joskus vuonna kivi ja keppi, siellä on vanhoja kiinalaisia kalastusverkkoja ja vanhoja historiallisia rakennuksia..

Päivittelen taas, kun ollaan asettauduttu sinne Kochiin. Toivottakaa onnea! Nyt lähden pakkaamaan..

Leave a Reply