Viikkoni NBE-bloggaajana

Julkaistu Blogiyhteistyö 14

Viime lokakuussa ollessani opintomatkalla Roomassa, sähköpostiini kilahti viesti: ”Kiitos valtavasta kiinnostuksesta Nordic Bloggers’ Experiencen isännöimistä kohtaan, kaikkiaan 19 suomalaista bloggaajaa ja sisällön tuottajaa haki isänniksi ohjelmaan. Olemme nyt NBE tiimin kanssa tehneet valinnat ja isänniksi kutsutaan vuodelle 2015 seuraavat blogit..” Kiireisen syksyn takia olin jo melkein unohtanut edes hakeneeni mukaan, joten olin kuin puulla päähän lyöty, kun tajusin että minut oli valittu NBE-isäntäbloggaajaksi! En kuitenkaan osannut arvata, että yksi elämäni hienoimmista seikkailuista ja tilaisuuksista olisi edessä.

Viikkoni NBE-bloggaajana alkoi matkamessuja edeltävänä viikonloppuna laivamatkalla Tukholmaan. Kolmen suomalaisen isäntäbloggaajan (minun, Veeran ja Lauran) lisäksi mukaan lähti kuusi kv-bloggaajaa: Tawny ja Christopher (Captain and Clark), Andre ja Dani (Viagem Criativa), Lucie (Voyages et Vagabondanges) ja toinen Dani (Globetrotter Girls). Porukkaa oli Brasiliasta, Saksasta, Jenkeistä, Ranskasta ja Suomesta – aika kansainvälinen meininki siis. Päämäärässä meitä odotti kaikenlaista VisitStockholmin järjestämää ohjelmaa – kaikkea paikalliseen ruokakultturiin tutustumisesta Tukholman katoilla kävelyyn.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun otin osaa blogi/pressimatkalle, joten en oikein tiennyt, mitä odottaa. Kaksi päivää ja yksi yö Tukholmassa olivat täytetty ohjelmalla, joka sisälsi paljon ulkona liikkumista – harmi, etteivät sääjumalat olleet kovin suotuisia ja räntää satoi koko reissun aika pitkälti vaakatasossa. Onneksi se ei kuitenkaan vaivannut liiaksi ja esimerkiksi harvemmin lumeen törmäävät brasilialaiset bloggaajat Andre ja Dani jaksoivat ainakin innostua säästä kerta toisensa jälkeen.

Kelistä huolimatta Tukholma oli yhtä mukava kuin aina ja vielä kivempaa vierailusta teki seura – sitä ei ikinä ymmärräkkään, miten hyvin tulee juttuun sellaisten tyyppien kanssa, joilla on sama kiinnostuksen kohde kuin itsellä. Kaikista parasta oli tietysti, että yllä mainituilla brasilialaisilla oli bloggaamisen lisäksi toinen sama intohimo kuin mulla – metallimusiikki. Ei mennyt kauaa, että me tatuoidut synkkämielisen musiikin fanittajat olimme löytäneet yhteisen sävelen.

Bloggajat lounaalla – äkkiä kuva Instaan

Kun Tukholman pre-tourilta palauduttiin Helsinkiin tiistaina, oli aika ladata patterit alkavia matkamessuja varten. Meillä bloggaajilla oli mahdollisuus ottaa osaa keskiviikon workshop-päivään, jolloin tiedossa olisi erilaisia bloggaajille suunnattuja workshoppeja ja tapaamisia alan toimijoiden kanssa. Lähdin NBE:en mukaan avoimin mielin ja sillä asenteella, että katsotaan, mitä se eteen tuo – tärkeimpämä päämääränäni pitää hauskaa ja varmistaa, että paikalle kutsutuilla bloggaajilla on myös mukavaa. Workshop-päivän tuomat tapaamiset matkailualan ihmisten kanssa olivat kuitenkin todella positiivinen lisä ja upea mahdollisuus verkostoitua. KV-bloggaajista suurin osa tuntui ottaneen kaiken irti workshop-päivästä ja sellaiselle, joka tekee blogillaan tosissaan bisnestä, kyseinen päivä onkin hyvä mahdollisuus luoda uusia suhteita ja kuvioita.

Otin osaa workshoppiin, jossa puhuttiin blogilla tienaamisesta – on monia muitakin tapoja, kuin mainokset!


Sebastian Canaves, Shane Dallas ja Andrew Chow someaiheisen keynotin jälkeen

Finnairin ständillä välipalalla

Vaikka itse matkamessuilla oli mahtia, kivointa viikossa (Tukholman-reissun lisäksi) olivat varmaan erilaiset iltaohjelmat. Oli saunailtaa, TweetUp partya, 3 ruokalajin illallista.. Mieleenpainuvin tapahtuma viikon aikana oli varmaankin tuo meidän isäntäbloggaajien ja muiden suomalaisten matkabloggaajien järkkäämät iltabileet Radisson Blu Plazassa Helsingin keskustassa. Saimme aika lailla vapaat kädet tilaisuuden järjestämiseen ja onnistuimme lopulta järkkäämään tosi onnistuneen illan, jonka aikana esiteltiin suomalaista kulttuuria ruoan, juoman ja musiikin kautta.

Vaikka olenkin henkeen ja vereen metallimuija, niin pakko kyllä myöntää että siinä vaiheessa kun bileiden ensimmäinen esiintyjä – Ruma, Mäkki ja Adi L Hasla – laittoivat juhlat käyntiin niin mullakin alkoi pyörimään sukat jalassa. Loppuviikosta meillä ei sitten kotona mitään muuta kuunneltukkaan, kuin Rumaa & kumppaneita. Ja kyllähän toi Mäkki nyt vaan on niin ihana ja mitä seurasin eturivissä tanssivia kv-bloggajatyttöjä, en tainnut olla ainut keneltä se veti jalat alta!

Andren ja Danin duetto

Koko viikko huipentui tietysti perinteiseen suomalaiseen karaokeiltaan, koska eihän viikon aikana oltu vielä bailattu tarpeeksi. Ilta Best Western Rantapuistoon Vuosaaressa hujahti nopeasti, kun ensiksi napa paukkui pitkän kaavan mukaisesta illallisesta ja sen jälkeen jorattiin karaoken tahtiin hotellin kellarikerroksessa.

Mitä tästä hommasta jäi sitten käteen? Säkillinen uusia ystäviä, mahtavia muistoja, hetkiä ja lämmin tunne sydämessä, kun viikon tapahtumiin palaa. Sain tarjota oman osani Suomen laittamisessa maailmankartalle ja uskon, että onnistuin roolissani isäntäbloggaajana sen verran että ainakin jokuinen sana siitä metalliklubista Helsingin keskustassa kaikuu vielä jonkun korviin jossain tuolla maapallon toisella puolella. Viikossa tapahtui todella paljon ja on hankalaa edes pukea sanoiksi kaikkia niitä tuntemuksia ja asioita mitä tuli käytyä läpi, tehtyä ja kohdattua.

Iso käsi meille kaikille NBE:en osallistuneille! Ilman meitä tämä ei olisi onnistunut, ilman meitä näitä kuvia ja muistoja ei nyt jaettaisi. Kiitos kaikille yrityksille, toimijoille, bloggaajille, ihan kaikille, jotka tekivät tästä mahdollista. Tätä muistellaan pitkään – ja ensi vuonna sitten uudestaan!

14 Responses

 1. Katja
  | Vastaa

  Vauu, tuli jotenkin niin hyvä fiilis kun tätä luki, niin paljon kaikkea mukavaa ja vielä niin lyhyessä ajassa! Varmasti ollut vauhdikas viikko :))

 2. Katja
  | Vastaa

  Niin ja harmi kun me ei törmätty matkamessuilla!! Mutta ehkä vielä joskus jossakin:)

  • Anne
   |

   Joo, harmi kyllä ettei keretty törmätä :( No, kyllä tässä vielä näitä tapahtumia ja tapaamisia tulee, eiköhän keretä vielä joku kerta samaan paikkaan samaan aikaan :)

 3. Ihana kirjoitus, upea viikko takana! Toivottavasti törmätään taas vuoden kuluttua samoissa merkeissä. Ja mielellään ennen sitäkin! :-D

  • Anne
   |

   Joo, jos nyt tähdätään siihen ettei menis seitsemää vuotta seuraavaan tapaamiseen.. :D

 4. andre
  | Vastaa

  hahaha love the singing picture of dani and I!

  we are missing you and everything around there, anne! <3

  • Anne
   |

   <3

 5. Vau, toi oli varmasti ihan mieletön kokemus! :)

  • Anne
   |

   Oli kyllä tosi hauskaa, vaikka aika rankkaa! Päivät venyivät pitkiksi eikä kotona tullut käytyä kuin vaan nukkumassa, mutta oli se kyllä sen arvoista :)

 6. Oon harkinnut isäntäbloggaajaksi hakemista jo viime matkamessuista asti, kun sain kuunnella teidän kaikkien hienoja kertomuksia ja kokemuksia, joten tästä on todella paljon apua :). Tällä hetkellä tuntuu vaan vaikealta suunnitella aikatauluja jo noin pitkälle, mutta kyllähän tämä homma houkuttelisi ihan valtavasti.

  • Anne
   |

   Kiva Jerry, että tästä oli hyötyä! Tsemppiä hakuun! :)

 7. […] vuonna vietin matkamessut hyvin tiiviisti #nbeFinlandin parissa isäntäbloggaajana. Aiempina vuosina olen ollut messuilla ihan tavan asiakkaana ja tänä vuonna on aika kokeilla […]

 8. […] vuonna olin mukana Nordic Bloggers’ Experiencessä isäntäbloggaajana. Se oli hauska, opettavainen ja upea kokemus – jo sen puolesta, että pääsi verkostoitumaan […]

 9. […] innolla. Olin innokas myös siitä syystä, sillä samaan aikaan kaupungissa olivat vierailemassa NBE:ssä tammikuussa 2015 tapaamani brasilialaiset – Marcela ja Felipe Fotostrasse-blogista, sekä Andre ja Dani Viagem […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.