Ympäri Karonia + Big Buddha

Julkaistu Aasia, Thaimaa | 0

Muutama kuva eiliseltä ja tältä päivältä Big Buddhalle tehdyltä retkeltä. :)


Karonin aurinkotuolimeri..


TV:stä tuttu, tosin tää ei oo se alkuperänen baari joka on Patong Beachilla


Syömässä kalaa Maken vanhempien kanssa, hyvää oli!


Maken mielestä näytin moottoripyöräpoliisilta..


Saatiin tuliaisia :)

Pyysin tosiaan ”pienen pullon kossua” (jolla luonnollisesti tarkoitin tota normaalia puolen litran pulloa). Markuksen isä sitten antoi mulle ensiksi ton pikkupullon ”kun pyysit pientä”. Meinasi itku tulla, mutta olihan siellä se isompikin pullo :D Nämä säästetään Intiaan :)

Saatiin myös turkkareita, ruisleipää ja meetvurstia. Omnomnom. Salmiakkia oli 4 tommosta pientä askia, syötiin eilen illalla yksi ja äsken avattiin toinen.. Ja näiden pitäis vielä riittää tuliaisiksikin Malesiaan ja Intiaan. En tosin oikeesti edes ole mikään hirmuinen salmiakin ystävä, mutta kun sitä ei ole päässyt syömään, niin jotenkin sitä vaan tekee mieli. Suomessa karkkiostoksille mennessä en oikeastaan ikinä edes osta salmiakkia. Kummallista.

Syötiin tänään sitten aamupalaksi ruisleipää ja meetvurstia, tosin eilen illalla piti jo muutamat makkarat vetästä naamariin :) Vielä kun olis ollu suolakurkkua, kaikki olisi ollut täydellistä.. En itse ymmärrä sitä, että viikon lomamatkalle pitää raahata omat ruoat mukana, mutta oikeasti toi ruisleipä tuli kyllä niin tarpeeseen kun on 3 kuukautta syönyt sellasta pullaa että oksat pois. Ei tätä paikallista leipää voi leiväksi kutsua. Samaa voi myös sanoa kaikesta ”kinkusta” mitä jonkun sandwichin väliin tulee. Okei, isommissa paikoissa ja kaupungeissa saa ihan kunnon tavaraa, mutta Taolla kaikki oli taas vähän niin ja näin :D

Jokatapauksessa, tänään herättiin ajoissa ja lähdettiin ajelemaan jo vähän ysin jälkeen kohti Big Buddhaa. Oltiin eilen illalla vuokrattu mopo valmiiksi. Matkaa meiltä Buddhalle (tai sinne juurelle) oli jotain 7-8km, ja sitten vielä se nyppylä ylös muutaman kilsan verran. Mopolla pääsi sinne ihan mainiosti eli ei kannata uskoa taksikuskeja tai muita jotka väittää ettei mopolla muka pääsisi. Siellä oli muutama vähän jyrkempi mäki mutta ei mitään mahdotonta. Tiekin oli ihan hyvässä kunnossa.

Sisäänpääsy oli ilmainen. Sieltä löytyi kuitenkin kojuja, jotka myi jotain matkamuistoja ja sitten oli niitä marmorilaattoja, joihin sai kirjoittaa toivomuksen, tervehdyksen, mitä nyt sitten haluaa. Pieni laatta oli 100b ja iso 300b, me ei kuitenkaan ostettu kumpaakaan eikä mitään muutakaan. Toi Buddhan rakentaminenhan on vielä vähän vaiheessa, ainakin ton ”jalustan”, ja sitä rakennetaan sitä myöten mitä saadaan rahaa lahjoituksina. Niin ja tietysti oli bokseja sun muita, joihin sai lahjoittaa rahaa jos halusi. :)

Buddhalle mennessä pistin haaremihousut shortsien päälle ja huivin olalle, että on vähän siveellisempi asu. Yleensä temppelialueilla tai muissa uskonnollisissa paikoissa on hyvä vähän peittää itseään, hartiat ja polvet ainakin piiloon. Bangkokissa sinne kuninkaan temppelimestaan ei edes päästetty sisään, ellei ollut nilkkoihin asti housut ja pitkähihainen paita päällä. Muutenkin se on paikallisen kulttuurin ja uskonnon kunnioittamista, eli ei pelkät bikinit päällä noihin mestoihin!

Buddhan patsasta ei saa koskettaa päähän eikä muutenkaan kiipeillä sen sylissä tai jollain tavalla ”häpäistä” sitä. Mun mielestä semmonen saa katsoa – muttei koskea – mentaliteetti on aika hyvä monissa paikoissa, varsinkaan jos ei ole varma että saako koskea tai tehdä jotain. Toi Big Buddha nyt ei ollut mikään niin ”pyhä” mesta tai vastaavaa, mutta tuli vaan mieleen yleisesti.

Otettiin siellä muutamat valokuvat ja ihmeteltiin maisemia – tuolta kukkulalta näkee siis 360 astetta Phuketia.

Matkanvarrella alas oli Elephant Trekking-mesta, jossa pysähdyttiin vaan ihastelemaan ronsuja ja ottamaan kuvia. Sääliksi kyllä taas vähän kävi tuota kuvassakin esiintyvää pikkunorsua, joka oli kahlittu semmosella 50cm mittaisella kettingillä maahan. Siinä se kovasti yritti päästä suuntaan tai toiseen ja vaappui vaan eestaas. :(

Ajeltiin norsufarmin jälkeen takaisin kohti Karon Beachia, käytiin lounaalla ja mentiin Maken vanhempien hotellin altaalle vähän ottamaan aurinkoa ja uimaan. Ihan kiva tapa viettää helmikuista lauantai-iltapäivää ;)


Ihanku oltais kasvettu kiinni keskivartalosta tai jotain..

Nyt ollaan taas kämpillä ja kellokin on vasta 3, tosin tunnin päästä pitäis taas lähteä syömään. Eli kohta suihkuun ja sitten mopon kyytiin. Ruokailun jälkeen lähetään Phuket Towniin markkinoille. Siellä toivottavasti pääsisi myös taas maistelemaan kaikkia ihania friteerattuja juttuja :)

Käytiin myös muuten kotimatkalla tsekkaamassa se Jomhodin sali Katalla, sessio olisi maksanut 400b tai sitten 200b jos tulee vaan omin päin hakkaamaan säkkiä. Siellä oli treeniaika kuitenkin vain 16-18 ja huomenna sali on kiinni, joten ei sitten mennä kun huomenna oli tarkoitus. No, joku toinen kerta sitten. Olis kyllä ollu kiva vielä vetää yhet treenit Thaimaassa.

Noniin mutta tämmöstä tällä kertaa. Päivittelen niistä iltamarkkinoista sit varmaan huomenna :) Heippati o/

Leave a Reply