Aamut vähenee

Julkaistu Aasia, Nepal, Videoblogi 0

Eilen piti lähteä katselemaan nähtävyyksiä, mm. se Monkey Temple josta koko aika jaksan pulista. Sitten alkoi satamaan ja ukkostamaan, joka jatkuikin oikeastaan seuraavaan aamuun asti. No, yritettiin sitten tänään lähteä katselemaan nähtävyyksiä. Eiköhän täällä ole sitten lakko! Eli taksit yms ei kulje. Lähdettiin kyllä kävellen yhden joen rantaan, mutta sitten iltapäivällä taas alkoi satamaan ja tultiin takaisin kämpille. Joku suurempi voima yrittää selkeästi viestittää, ettei meidän kannata lähteä nähtävyyksille. No, on tässä vielä muutama päivä aikaa, jos kerettäis nyt ne pari ”pakollista” käydä kunnolla tsiigaamassa. Huoh.

Eilen ennen rankkasateita kerkesin tehdä kuitenkin muutamat tuliaisostokset, itselle ja muille. Mitään sen kummempaa en kuitenkaan jaksa raahata kotiin. Ei oikeastaan ole tarvetta millekkään. Täällä ei kauheasti ole kivoja vaatteita, tai sitten tuntuu, että jo kaikki tarvitsemani hippikledjut löytyy jo rinkan pohjalta. Intiastakin tuli osteltua jo vaikka ties mitä, en edes muista mitä kaikkea ostettiin, kun olen pakannut ne niin hyviin pikku muovipussipaketteihin ettei niistä ulkoapäin näe, mitä on sisällä.

Säiden lisäksi ollaan oltu sähkö- ja vesiongelmien armoilla taas. Sähkökatkoset on ärsyttäviä silloin, jos ei ole muuta tekemistä kuin roikkua kämpillä netissä tai muuten vaan tekemässä koneella juttuja – kuten esim. eilen, jolloin satoi vettä melkein koko päivän. Tosin, eilen oli netti poikki kuten parina aikaisempanakin päivänä, joten kämpiltä käsin ei voinut edes surffailla internetin ihmeellisessä maailmassa.. Veden kanssa on taas ollut vähän ärsyttävää, kun suihkusta ei tule kuin joko jääkylmää tai sitten tulikuumaa vettä. Yritä siinä nyt sitten pestä hiuksia.. Sattuneesta syystä suihkussa käymiset ovat jääneet vähän vähemmälle. Eilen hotellin työntekijä kävi hiplaamassa jotain vipuja että saatiin sellaista viileää vettä, jolla pystyi just ja just pesemään hiukset.

Mä en tiedä oirehdinko taas jostain katupölystä ja saasteista, mutta on taas ollut pari päivää sellanen inhottava fiilis nenässä ja nielussa. Kurkku vähän karhea ja sitä rataa. Makekin on valittanut samoja oireita. Voi toisaalta olla, että ollaan molemmat saatu vähän ”kylmää”, kun iltaisin ja yöllä täällä on aika viileää ja kun ikkunoista ja ovista tuulee sisään, niin helposti saattaa päästä vilustumaan. Mutta veikkaan kyllä osittain kaikkea paskaa mitä tuolla ilmassa leijuu, vaikka pari sateista päivää onkin pikkasen ilmaa raikastaneet. Mutta kurjaa silti, kun on semmonen vähän nihkeä fiilis :( Voi kumpa olisin vain muistanut ottaa reissuun mukaan sen nenäkannun, jolla aina flunssasena huuhtelen röörejäni.. Se helpottais oloa nyt huomattavasti!

Yks asia mikä mua täällä Kathmandussa ollessa on myös ärsyttänyt, on nimittäin hyvien momojen puute. Mistään ei tunnu saavan oikeasti hyviä (tai siis, minun mielestäni hyviä) momoja. Argh! Käytiin eilen testaamassa jotain ravintelia jonka momoja oli erityisesti kehuttu ja mun mielestä ne oli ihan pahoja. :-( Pitää vissiin luovuttaa paikallisten ruokien suhteen ja syödä pelkkää länsimaalaista sapuskaa, tai muuten tulee paha mieli. Vaikkei se länkkärisafkakaan yleensä siis mitään ihmeellistä ole eikä sitä voi joka ravintolassa edes syödä (kun valmistusmetodit voivat olla vähän kyseenalaisia) mutta on tossa pari raflaa, joista saa ihan kohtuullisen syötävää länkkärisafkaa.

Tähän loppuun vähän videota, joka käsittelee mielipidettäni rahan antamisesta kerjäläisille. Oon nyt muutaman päivän pyöritellyt tätä aihetta mielessäni. Vaikka aika saman toistamiseen toi video meni, niin ehkä sieltä joku pieni pointtikin löytyy :D

Tilittäminen ei lopu tähän, vaan tämä videosarja saa jatkoa Ympäristöruudulla jossa avaudun hieman eräästä saastuneesta purosta.. Sen laitan blogiin seuraavaksi jahka saan sen ladattua. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.