Eurooppalaista tunnelmaa Kanadassa

Julkaistu Kanada, Matkakuvat, Pohjois-Amerikka 2

Kuukausi takaperin vietettiin viikko Montrealissa. Täytyy kyllä myöntää, että koska suurin osa ajasta tuli vietettyä uintikisoissa kannustamassa Markusta ja kavereita, ei kaupungilla tullut ihan hirveästi pyörittyä kamera kädessä. Muistikortilta löytyy siis enemmän kuvia puolialastomista uimarimiehistä kuin nähtävyyksistä ja vaikka moni lukija niitä uimareita varmaan haluaisikin nähdä, niin tyydytään nyt kuitenkin näihin muutamiin matkakuviin, jotka onnistuttiin reissun aikana nappaamaan.

Vieux Montreal (vanha kaupunki)

Montreal oli mielestäni hyvin eriskummallinen kaupunki, kuin pieni Eurooppa keskellä Kanadaa. Uskon että illuusioon vaikuttaa eniten se, että Montrealissa puhutaan ranskaa. Olin yllättynyt, että englantia ei näkynyt juuri missään – siis kaikki, aivan kaikki, oli ranskaksi. Toki paikalliset puhuvat myös englantia, eli tämmöiset ranskaa osaamattomat, sivistymättömät juntit pärjäsimme kaupungissa aivan mainiosti. Luin kyllä aikoinaan lukiossa 4 kurssia ranskaa, mutta ei niistä enää kamalasti apua ollut..

Mielenkiintoinen teos MACissa (Musée d’art contemporain)

Keskustan alue oli yllättävän pieni ja monet mielenkiintoiset jutut sijaitsivat melko lähellä toisiaan. Periaatteessa – jos on kova kävelemään – kaikkialle olisi päässyt jalkaisin. Saatiin kuitenkin kisoihin akkreditoituamme (hirveän vaikea sana) metrokortit joilla pystyi rajattomasti matkustamaan julkisissa, joten kuumuudessa kävelemisen sijaan valitsimme yleensä metron.

Montrealin metroverkosto on aika pieni ja symppis, vaikka ei kuitenkaan ihan niin pieni kuin meillä Helsingissä. Kiinnitin kovasti huomiota metrojuniin, jotka näyttivät kulkevan renkailla! Metrolla oli helppo liikkua ja asemilla hyvät opasteet eri linjojen löytämiseksi.

Yksi Montrealin erikoisuus on maan alla luikertelevat tunnelit, joiden varrelta löytyy milloin mitäkin ravintolaa ja ostoskeskusta. Näin kesällä viihdyttiin enemmän ulkona, mutta voisin kuvitella noiden tunneleiden täyttyvän talviaikana työmatkalaisista, shoppailijoista ja muuten vain ulkoa lämmittelemään tulleista tyypeistä. Tunneleita on yli 30 kilometrin pituudelta ja ne levittäytyvät 12 neliökilometrin alueelle tehden itsestään yhden maailman suurimmista maanalaisista komplekseista.

Biosphere Parc Jean Drapeaussa

Tätä tuli tuijotettua

Masters-kisat järjestettiin Parc Jean-Drapeaussa, joka jakaantuu kahdelle pienelle saarelle. Ensin vietettiin viikko uimakisoja katsellen ja sen jälkeen viikonloppu metallifestareilla samassa osoitteessa. Paikassa vaikutti riittävän nähtävää kaiken ikäisille ja kokoisille. Oli uimastadikkaa, luonnontieteellistä museota, formularataa ja ties mitä. Ei keretty paljon tutkia, mutta tehtiin kisapaikalla ja festareilla notkuessa huomio, että tavallisenakin aikana kun puistossa ei järjestettäisi jotain tapahtumaa, siellä riittäisi puuhattavaa.

Näkymä kaupunkiin Chalet du Mont Royalilta

Montreal oli hyvä ensikosketus Kanadaan, vaikka paikka onkin hyvin omanlaisensa. Ilman uintikisoja sinne ei varmaan olisi tullut lähdettyä, joten olen mielissäni että Markus päätti yli 10 vuoden tauon jälkeen lähteä uudestaan uimaradoille. Vaikka alkuun olin vähän skeptinen koko Montrealin suhteen, kyllähän sitä sitten lopulta harmitti lähteä sieltä pois. Koko viikon oli aurinkoinen ja lämmin sää, paria sadekuuroa ja pilvistä hetkeä lukuunottamatta. Ennen lähtöä stressasin sitä, että kaupungissa hengaillaan isolla porukalla ja mitä siitä tulee, mutta onneksi kaikki sujui hyvin eikä pelihousuja tarvinnut pahemmin repiä. Kiireisen kisa- ja festariviikon aikana ei kuitenkaan keretty haukata kaupungista kuin pieni palanen, mutta ehkä joskus myöhemmin tulevaisuudessa päätetään vielä palata pureskelemaan loputkin.

2 Responses

 1. Hah :D Olisit nyt vähän voinut vilauttaa niitä uimareitakin ;) Mulla on melkein identtinen kuva tuon viimeisen kanssa. Käytiin Montrealissa reilut kolmisen vuotta sitten, mutta mun kokemus kaupungista on varmasti vielä pintapuolisempi kuin sulla. Käytiin siellä roadtripin yhteydessä ja oltiin siellä vain yksi yö ja päivä. Ihan kivat tunnelmat jäi kuitenkin mieleen!

  • Anne
   |

   Pidän silmänruoat itselläni ;)

   Joo, ihan yhdessä päivässä ei varmaan kauheasti kerennyt syventyä kaupunkiin. Mutta onhan se yksi päivä kuitenkin parempi kuin ei mitään :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.