Festarikesä 2016 – menovinkit ja suunnitelmat

Julkaistu Festarireissut, Metallia matkassa | 12

Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, kyllä sitä vaan talven jälkeen on taas kovaa vauhtia tulossa kesä. Ja mikä olisikaan mukavampi tapa viettää tuota sateista, grillimakkaran ja hyttysten täyttämää vuodenaikaa, kuin vierailemalla erilaisilla festivaaleilla ja kansantanhuissa!

Meidän kesään on luonnollisesti kuulunut erilaisilla hevifestivaaleilla ramppaaminen, niin Suomessa kuin ulkomailla. Tänä kesänä hevikansaa hemmotellaan kotimaan kamaralla reippaasti, sillä rankempaa saundia on tiedossa vähän joka pitäjässä, melkein joka viikonlopulle. Isot ja tunnetut festivaalit ovat saamassa uusia haastajia pienemmistä tapahtumista ja tarjonta alkaa olla sen verran laajaa, ettei kaikkiin edes ehdi mukaan, vaikka haluaisi. Mielenkiintoisia pienempiä festareita tulee olemaan mm. SaariHelvetti Tampereella ja Dark River Festival Kotkassa. Heinäkuussa Tuskan tienoilla riittää menoa ja meininkiä, kun Black Sabbath tulee Helsinkiin ja Iron Maiden Hämeenlinnaan – kaikki viikon sisällä. Kyllä saa taas pää kolmantena maiharina juosta ympäri tapahtumia! Sittenhän sitä olisi mm. Nummirockit, Jalometallit, South Parkit ja heavympaa menoa pääsee kuuntelemaan ihan perusfesteilläkin, kun esimerkiksi Rammstein nousee Provinssin lavalle. Valinnanvaraa siis löytyy.

No, ei ruveta tarkasti luettelemaan mitä tapahtuu milloinkin, vaan tehdään pieni katsaus meidän kesän festarisuunnitelmiin. Tänä kesänä metallimusiikki kuljettaa meidät festaroimaan myös kotimaan ulkopuolelle pitkästä aikaa – viime visiitistä ulkomaan festareille onkin jo pari vuotta, kun oltiin Heavy Montrealissa.


SteelFest Open Air, Hyvinkää

20.-21.5.2016

Hyvinkäällä järjestettävä, musiikillisesti synkemmänpuoleista heviä tarjoileva festarikesän avaaja SteelFest kasaa kirkonpolttajat saman katon alle. Markus on vanhan liiton bläkymies, vaikka ei koskaan ole pitkää mustaa tukkaa kasvattanutkaan, meikäläiselle uppoaa enemmän sitten vähän kevyempi örinä. Siitä huolimatta olen sitä mieltä, että SteelFestille on kiinnitetty aikamoinen kattaus tälle(kin) vuodelle, jonka luulisin houkuttelevan hevikansaa pidemmänkin matkan takaa. Batushka ainakin on tänä keväänä ollut kaikkien huulilla, siinä ei käy kiistäminen. Hyvinkää nyt ei ehkä kaikessa käytännöllisyydessään ole paras festarikaupunki, sillä esim. majoituskapasiteettia on sangen vähän ja tähän aikaan vuodesta ei vielä oikein leiriytymäänkään hirveän mielellään rupea, mutta onneksi se sijaitsee kuitenkin kohtuullisen juna- tai automatkan esimerkiksi Helsingistä.

Mielenkiinnolla lähden katsomaan ensimmäistä kertaa, minkälaisen kokemuksen SteelFest tarjoilee metallimatkaajalle. Pienet festarit ovat yleensä edelläkävijöitä toimivuudessa, kun massoja ei ole liikaa kontrolloitavaksi ja meininki muutenkin mukavan intiimiä verrattuna isompiin festeihin – tosin hevifestareilla hikiset ukot kaulailevat toisiaan huolimatta siitä, onko paikalla 10 vai 1000 pitkätukkaa. SteelFestin viime vuoden menosta voi lukea raportin mm. Metalliluolan sivuilta täältä.

steelfest open air 2015, finnish metal festival, black metal festival, metalliluola

Kuva: Metalliluola

steelfest open air, finnish metal festivals, finnish metal events, taake, norwegian black metal


METALDAYS, Slovenia

24.-30.7.2016

7 päivää, 10 000 hevaria ja 75+ bändiä – METALDAYS ei voi olla mitään muuta kuin onnistunut reissu! Se on ollut meillä vähän samassa kategoriassa kuin tons of metal -risteilyt, eli ainakin kerran elämässään on päästävä. Viime syksynä Markus pääsi yllättämään, kun oli hankkinut ensimmäisen hääpäivän lahjaksi meille liput kyseiselle festivaalille. METALDAYS on siinä mielessä erikoinen, että se järjestetään Tolminin kansallispuistossa kauneimman luonnon keskellä ja kestää peräti 7 päivää (!!). Bändejä esiintymässä on viitenä. Hyvää musaa, auringonpaistetta (toivottavasti), kristallinkirkkaissa luonnonvesissä pulikointia, lämmintä kaljaa ja unettomia öitä teltassa – ai että! En tiedä, tulenko takaisin hengissä.

Ulkomaille festareille lähtemisessä on se hyvä puoli, että samalla reissulla tulee yleensä lätkäistyä useampi kärpänen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti lentää Ljubljanaan, mutta valitettavasti lomapäivät sattuivat lentoaikataulujen kanssa sillä tavoin ristiin, että päätettiin lopulta lentää Italian puolelle Venetsiaan. Pala romanttista Italiaa tähänkin reissuun mukaan siis.

Venetsiasta liikuttaudumme todennäköisesti festaribussilla pelipaikoille ja takaisin. Festarikansaa tulee paikalle ympäri Eurooppaa ja maailmaa, joten kuljetuksia on järjestetty vähän joka paikasta. Viikon festareilla ryydittäytymisen jälkeen ei välttämättä olla hirveän kultturellilla tuulella, mutta tuleepahan se Venetsiakin sitten nähtyä. Ainakin sieltä saa hyvää ruokaa ja tasoittavat viinit festarin jälkimaininkeihin.

Hevifestarit luonnon keskellä ei ehkä kuulosta heti alkuun kovin vastuulliselta, mutta METALDAYSissa kuitenkin kiinnitetään huomiota kestävään kehitykseen ja vastuulliseen matkailuun. Alueen rakentamiseen käytetään biohajoavia materiaaleja, roskat lajitellaan ja esimerkiksi viime vuonna ihan muutama päivä festivaalin päättymisestä koko alue oli putipuhdas kaikesta scheissestä. Festivaalikävijöitäkin tietysti kannustetaan vastuulliseen toimintaan ja toisaalta keskellä luontoa ei roskaaminen tai muu sotkeminen (oletettavasti) tule monelle edes mieleen. METALDAYS on myös ottanut askeleen kohti ekologisempaa festivaalia päästyään YOUROPE:n ja Eko inicitativan jäseneksi. Kasveja puputtava ituhippihevari approves!

Tutustu METALDAYSin kuvagalleriaan viime vuoden festarimenosta täällä.

Kuva: Allert Aalders


Devilstone, Liettua

14.-17.7.2016

Liettuan luonnonrauha järkkyy, kun alternative- ja hevikansan festivaali Devilstone pärähtää käyntiin Dainuvan laaksossa, lähellä Liettuan Anyksciaita heinäkuussa. Olenkin kirjoitellut tapahtumasta jo aiemmin (lue juttu täältä!), sillä Metallia Matkassa on mukana toteuttamassa reissua festareille yhdessä Wannabe Toursin kanssa. Matkalle pääsee edullisesti messiin ja niinkin pieneksi festivaaliksi olen todella yllättynyt, kuinka hyvä kattaus siellä on luvassa! Puolalaisen extreme- ja black metal-musiikin faneja hemmotellaan Behemothilla ja uudella tulokkaalla Batushkalla ja jos ihan niin raskas saundi ei miellytä, tiedossa on myös kevyempää rokkenrollia. Grindcore-pioneeri Napalm Death oli myös itselle erittäin positiivinen yllätys. Hyvää stoner metalliakin ollaan saatu mukaan! Tietysti lavoille nousee paljon kaikenlaisia hyviä ja mielenkiintoisia bändejä + liettualainen hintataso ei varmasti hevimuijan lompakkoa liiaksi rääkkää. \m/

Devilstone-festarireissulle pääset kätevästi lähtemään Wannabe Toursin valmiilla paketilla. Matkan hinta alk. 279 € / hlö sisältäen kaiken oleellisen. Lisätiedot matkasta ja varaaminen Wannabe Toursin sivuilta täältä! Nyt kipin kapin kesälomareissua varailemaan sitten vaan!


Kuva: Devilstone


Kuva: Devilstone


Tuska-viikonloppu ja Monsters of Rock, Helsinki

1.-3.7.2016, 7.7.2016

Tuskasta on meille muodostunut jo aikamoinen perinne. Muistaakseni ensimmäinen kertani Tuskassa oli 2007, Markuksella aiemmin. ”Tapasimme” myös Tuskassa vuonna 2009, josta yhteinen taival sitten alkoi. Se oli muuten koskenkorvan huuruinen ilta se! Vain yhtenä vuotena on taidettu jättää kyseinen festivaali kokonaan väliin, johtuen todennäköisesti huonosta hinta-kattaus -suhteesta. Liput tämän kesän Tuskaan on tietysti hankittu jo viime syksynä hyvissä ajoin – lineuppihan nyt taas on kovalle kritisoijalle mitä on, mutta eihän sinne pelkkiä bändejä katsomaan muutenkaan mennä! Viime vuonna festarialueella pääsi mm. saunaan ja festarialueen viihtyvyyttä oli muutenkin parannettu. Innolla odotan, mitä kaikkea sinne on tälle vuodelle keksitty. Tuska tietysti on tätä nykyä jo paljon muutakin, kuin pelkkä festivaali ja toimii organisaationa koko Helsingin (vai kenties koko Suomen) metalliskenen kehittäjänä ja ylläpitäjänä. Lue myös meidän viime vuoden raportti Tuska-viikonlopusta!

Tuskasta juuri ja juuri selvinneenä pitääkin sitten taas valmistautua seuraavaan koitokseen, eli Kaisaniemessä esiintyvään metallimusiikin pioneeriin ja esi-isään – Black Sabbathiin! Voi pojat, sitä olen vuosia odottanut. Aiemmin on liput menneet sivu suun tai ollut muita esteitä keikoille pääsemiseen, mutta nyt vihdoin ja viimein pääsen (tässä välissä koputan puuta) katsomaan maailman parasta heavy-musiikin orkesteria. Monsters of Rock -konseptilla Kaisaniemeen saapuva ”minifesti” on kiva piristys keskelle työviikkoa. Black Sabbathia lämppäämässä ovat Amorphis, Opeth ja Rival Sons. Sormet ristissä nyt sitten vaan, ettei Ozzylla ala tulla mitään muuta sekoilua, ettei keikka peruunnu!

tuska open air metal festival, finnish metal festival, tuska

tuska open air metal festival, in flames in helsinki, tuska metal festival, tuska, finnish metal festival


Festari-bonus: PING Helsinki

13.5.2015

Joskus pitää mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja pingahtaa jonnekkin muualle, kuin hevifesteille. Olen menossa tällä viikolla PINGiin, sisältömarkkinoinnin tapahtumaan 13.5. Långvikiin, sillä Metallia Matkassa valittiin mukaan tapahtumaan ”content guruksi”. Olen mukana PINGissä ensimmäistä kertaa ja tapahtuma kantaa tänä vuonna festari-teemaa. En todellakaan tiedä mitä odottaa, mutta festariasustus on jo selvä – maiharit jalkaan, rässiliivi selkään, Cradle of Filth -lippis päähän ja niiteillä varustettu vyölaukku lanteille.

PINGissä ei ehkä juoda teltassa lämmennyttä kaljaa, mutta mielenkiintoinen tapahtuma tulee olemaan siitä huolimatta. Päivän aikana on ohjelmassa workshoppeja, verkostoitumista, ruokaa ja juomaa ja paljon bloggaajia, tubettajia, instagrammaajia sekä muita sisällöntuotannon ammattilaisia. Business-osaajat pääsevät myös mukaan hankkimalla oman lipun. PINGiin hakemusta kirjoittaessani taisin laittaa, että ei ole tapahtuma eikä mikään jos ei yhtä hevaria ole messissä! \m/

Noniin! Miltäs teidän festarikesä näyttää? Joko on lippuja takataskussa?

Kommentoi alle ja jaa omat festarivinkkisi tai -suunnitelmasi kesää varten!


Short summary in English

Summer is here. So are the festivals – especially metal \m/ festivals. Finland being the promised land of metal music, we have a wide range of different festivals to attend to – sometimes it’s even hard to decide, where to go (can’t be everywhere, even if I wanted). You can choose from smaller, more intimate festivals such Saarihelvetti (Tampere) and Dark River Festival (Kotka), or go for the bigger such as Nummirock (Kauhajoki) or Tuska (Helsinki) – even the ”basic” summer festivals usually have few metal bands playing, so basically – metal is everywhere.

Anyway, this summer we’ll be attending festivals both Finland and abroad – SteelFest Open Air in Hyvinkää and Tuska Open Air in Helsinki, we’ll be seeing Monsters of Rock -tour with Black Sabbath as well – definitely a dream coming true. We’ll travel to Slovenia for METALDAYS with our friends from England – awesome week ahead, can’t wait! There might be a trip coming to Lithuania and Devilstone festival as well, keeping fingers crossed!

Even though being a full time metalhead is awesome, every now and then it’s nice to attend something different – this time it’s PING Helsinki, a content marketing event gathering digital influencers and companies and brands working with them together for one entire day. Metallia Matkassa was chosen to be one of the ”content gurus” – exciting, yet I don’t really know what to expect! The theme for the event will be festivals, and as a true (metal) festival-goer, I’m sure I already know what to wear.

12 Responses

 1. Woop woop, kesä, keikat ja festarit! Itsellä ei oo (PINGiä lukuunottamatta, jee, pian nähdään!!) vielä yhtäkään lukkoon lyötyä festaria tai yksittäistä keikkaakaan kesälle suunniteltuna, mutta aina sitä johonkin eksyy. Vaikka tuo metallimusiikki ei ole niin kovin lähellä omaa sydäntä, niin teidän kesän suunnitelmat on kyllä melkoisen kohdillaan! Tulee takuulla upea kesä näillä festareilla :)

  • Anne
   |

   Jee, kivaa, nähdään sitten PINGissä! :)

   Kyllähän noita festareita olis muitakin! Ainakin tuolla konemusajumputuspuolella tuntuu, että uusia tapahtumia tulee kuin sieniä sateella.. Taitaa nuorempaa sukupolvea enemmän houkutella tuo EDM. Tietysti kaikki perinteiset Ilosaaret, Provinssit, Ruissit jne. on aina hyviä valintoja kesän viettoon. Eiköhän sieltä sullekkin joku sopiva löydy :)

 2. Tonne Metaldayseille pitää kyllä joskus päästä! Jo noiden maisemien takia. En välttämättä koko viikoksi lähtisi, pari kertaa 70 000 tonsin seilanneena oon huomannut, että joskus enemmän ei oo enemmän vaan liikaa :D Oma festarikesä on vielä aika monen kysymysmerkin takana. Provinssiin nyt varmaan menen Rammsteinin takia, sitten Tampere metal meetingiin ihan koska kotikaupunki. Tuskaan ehkä Swallow the Sunin spessukeikkojen vuoksi. Tai varmasti vaan yhden, jos ollekaan. Onneksi kesään on vielä muka paljon aikaa :)

  • Anne
   |

   Voi olla, että tulee aika HC suoritus, kun meinataan tuo koko viikko siellä olla :D Meikäläinen on vielä niin kova teltassa nukkuja ja festarielämän fani, että.. En tiedä, joutuuko kesken viikon lähteä naapurikaupunkiin hotelliin, jos alkaa vituttaa liikaa :D

   Tampereella kyllä nyt tapahtuu tänä kesänä ihan tosi paljon. Toivottavasti tulis vähän kesäviikonloppuja vapaaksi, että pääsis ekstemporee Tampereellakin pyörähtämään jossain tapahtumassa!

 3. Oijjoi miltä toi Metaldays kuulostaa, vaikken itse ihan noin raskasta musiikkia kuuntelekaan! Tän kesän festaritarjonta on rokin osalta vähän kökkö, mistä johtuen festarisuunnitelma sisältää varmuudella ainoastaan WaterXfestin ja Kuopio RockCockin, joista jälkimmäiseen mennään juhlistamaan meidän kyseisellä festarilla 5 vuotta sitten alkanutta suhdetta. Lisäks South Park houkuttelee ainakin päivän verran ja pitää Porisperekin pitää varasuunnitelmana, koska siellä ois sentäs Twisted Sister.

  • Anne
   |

   En ollut kuullutkaan tuollaisesta kuin WaterXfest aiemmin! Piti käydä ihan googlettamassa. Hyviä esiintyjiä sielläkin vaikka aika pieni festi taitaa olla.

   Oi, ihanaa, vuosipäiväfestarointia! :D Meilläkin on yhteinen taival alkanut festareilta. Se kyllä taitaa olla aika tyypillinen tarina!

   Kyllähän noita festareita riittäis koluttavaksi. Pitäis vaan saada töistä koko kesä vapaaksi, että pääsis kaikkialle, minne haluaa. En usko, että pomo olis hirveän myöntyväinen!

 4. Mikko
  | Vastaa

  Jaaha joskus tuskajuttuja tänne kommentoidessa tuli löpistyä tosta metaldaysistä, nyt näemmä teillä edessä :) on se vaan huikee festari, ei voi muuta sanoa, toivottavasti kelit on kohdillaan. Viime vuonna tasisi olla neljääkymppiä koko viikko, ehkä siinä oli jo jokunen aste liikaa :D

  Me ollaan molemmat kaks vuotta kun käyty niin asuttu kermaperseinä viereisessä Most na Socin kylässä – se paikka sai meidät ihan tosissaan miettimään muuttamista Sloveniaan :) Kybällä pääsi taksilla festareille ja suihku ja ilmastointi oli ns. ihan jees :D Most na Socista myös lähtee sellanen siipiratasalus, jossa saa safkat ja ”risteilyn” ~10€ hintaan, paatti ajelee sitä purppuraa jokea parin tunnin reissun ja kapteeni kertoilee historiikkia. Voin suositella, jos haluaa breikkiä festaroinnista :) Toki kannattaa käydä siellä viereisessä luonnonpuistossa Tolminska Koritassa hikoilemassa joku aamu, on nimittäin komee paikka.

  Meillä keskitytään tämä kesä jälkikasvun kasvatteluun ja jotenkin epähuomiossa bookkasin dolomiittien reissun tuskan päälle. Eli ehkä tämä vuosi ilman festarointia, saas nähdä! Metaldaysista olen kyllä kateellinen, mutta sinne palataan varmasti heti, kun poitsu jaksaa olla hoidossa vähän pidempään.

  Viikko Tolminissa menee ihan kivutta, ei huolta!

  • Anne
   |

   Joo hei muistankin nuo meidän aiemmat keskustelut aiheesta. Nyt vaan kaikki vinkit jakoon – tässä tulikin jo paljon! Viikon aikana kyllä kerkeää varmasti muutakin touhuta kuin maata teltassa ja kiskoa kaljaa, ainakin tarkoitus olisi käydä tutustumassa ympäristöön. Itse olen kyllä sellaista tyyppiä, etten jaksa viikkoa vain toistaa samaa kaavaa. Tuota hotelliasiaa rupesin tässä itsekin vähän kermaperseenä miettimään, että jaksaakohan sitä oikeasti nukkua viikon teltassa. Toisaalta, elämys sekin – kerran sen voi kokeilla, seuraavalla kerralla sitten menee kunnon majoitukseen. :D Kyllä sellanen teltassa ryönääminen alkaa pikkuhiljaa olla jo nuorempien hommia, vaikka ei tässä mitään ikäloppuja ollakkaan. Mutta mukavuus on alkanut hivuttautua matkoille mukaan askel kerrallaan!

 5. Mikko
  | Vastaa

  Mä yritin joskus kirjottaa myös blogia, mutta huonolla menestyksellä (mistä aikaa?!?). Tässä kuitenkin muutama räpsy tosta Metaldaysin kulmalta ja vähän tunnelmia. Hitto että noiden kuvien katselu pistää haikailemaan tonne aika pahasti :)

  http://ordinarydaysblog.blogspot.fi/2014/08/slovenia-18-2672014.html

  Mä en osaa kommentoida tuota leirinnän puolta, eikä oikeastaan sieltä festariltakaan nyt sen isompia tipsejä ole antaa – kaikki siellä on aina sujunut ihan ilman kommelluksia. Tosta roskien keräämisestä sen verran, että siellä oli ainakin viimeksi leirintään pakko ottaa jätesäkki deposittia vastaan jonka sitten jätesäkin täytenä palauttaessaan sai takas. Näin varmistivat, ettei romut jää nurkkiin. Siistiähän tuolla on aina ollut ja järjestäjäkin tuntuu olevan aidosti kiinnostunut pitämään paikat siistinä – voi olla että loppuis festarointi tuolla lyhyeen, jos paikat jäisi huonoon kuntoon.

  Ruokapuoli tuolla on aina ollut tosi jees ja jälkimmäisenä vuonna 2014 varsinkin kasvissafkapuoli oli parantunut entisestään – tais olla joka kiskalla vähintään 1 vegaaninen annos tarjolla. Halvimmat bisset tais olla jossain kojuissa siellä syrjemmässä jotain kakkos-kuraa, beware!

  Ehkä mä suosittelisin käymään siinä Most Na Socissa ja ottamaan sen siipiratasajelun (http://www.ladja-lucija.si/?lang=en) safkan kera, oli varsin mukava kokemus (myös olut laivalla halpaa, kapteenilla oli myös jotain pontikkaa tarjolla :D). Taksilla pitäs päästä tuohon varsin edukkaasti. Pension Sterkistä saa huikeen hyvät kalasafkat (http://www.penzion-sterk.si/en/), olipa siinä kasvisruokaa vaimolle tuollakin. Kylän pikkupubi ja sen terassi oli meidän suosikki – asuttiin siinä nurkan takana viimeksi. Jokivarsia on ihan kiva kävellä tuolla ja siitä kylän sillalta jengi hyppi jokeen, itellä ei rahkeet riittäny. Tossa on varsin mukavia uimapaikkoja muutenkin ja näkymät Tolminiin päin on vähintäänkin ok-tasoa :)

  Sitten tuo Tolminska Korita on aika ehdoton, sinnekin taksilla lähtöpisteelle ja kävellen tulee kierreltävää jokunen kilsa omista valinnoista riippuen. Me käytiin tuolla melko korkeella jossain pikkukahvilassa nauttimassa virvokkeista ja näkymistä, tuossa blogipostauksessa on joku kuva sieltä ylhäältä.

  Tänne pitäis joskus mennä, jos olis aikaa http://www.dolina-soce.com/en/valley_of_discoveries/cultural_and_historical_sights/2012032815271702/Javorca,%20memorial%20Church%20of%20the%20Holy%20Spirit/ , vaatis auton varmaankin. Samoin tänne, eli Eco Village tuolla Tolminska Koritan yläpuolella (en lähtis kävellen, ellei kova kunto ja krapulaton olotila – ei siis festaripäivinä :D). http://alpstar-project.eu/cna-form/eco-village-cadrg/

  Huh joo olisko tuossa nyt alkuun. Kannattaa tsekkaa MD-foorumit, siellä on ollu ihan hyvin infoja yms. ja järjestäjäkin on siellä varsin aktiivinen. Samoin FB.

  • Anne
   |

   Kiitos näistä, näillä päästään jo hyvin alkuun! Kävin lukemassa tuon sun kirjoituksen ja hyviä maisemia näytti olevan. Meillä on pari kaveria Englannista tulossa autolla ja varmaan päästäisiin vähän pidemmällekkin sitten tutustumaan. Jos joku uskaltaa rattiin lähteä oluenhuuruisten iltojen jälkeen.. :D

   Pitää ajan kanssa perehtyä, mitä kaikkea ympäristössä voi touhuta ja tutkia myös noita foorumeja. Onko sulla heittää mitään liittyen paikalliseen hintatasoon ja erityisesti tuolla festareilla? Paljonko kannattais esim. päiväkassaan varata, jos meinaa syömisiä ja juomisia hoitaa alueella? Kasvisruokien saatavuus kuulostaa tosi hyvältä, sillä mekin ollaan nimittäin pitkälti kasvissyöjiä. :)

  • mikko
   |

   Meinasipa unohtua tämä. Tosiaan meidän kokemukset parin ja neljän vuoden takaa ja pieni hinnankorotus varmaan on teilläkin odotettavissa, ainakin meidän kokemus oli, että hinnat oli tullu pikkasen ylöspäin alueella kaiken suhteen ton välivuoden aikana.

   Olisko ollu niin, että alueella oli bisse 3€ (ehkä vähemmän? Ei voi muistaa tarkalleen.) ja drinksut 4€. Ei siis ihan megahalpaa ja aika huikeen määrän sitä sai hukattua massia ihan parina ekana iltana. Tuolla oli sellanen paycard-systeemi sillon viime kerralla, oletettavasti nytkin, eli lataa kortille x määrä rahaa ja maksa sillä joka paikassa.

   Safkat tais olla vitosen hujakoilla.

   Alueen ulkopuolellahan on tosi halpaa ja koska ootte leirinnässä, niin voitte nauttia omia virvokkeitakin varsin helposti :) Viimeksi siellä oli oma festarimarket leirintäalueella ja omien kamojen tuomista alueelle oli rajattu, en tiedä mikä on käytäntö nykyään – toi sai vähän ristiriitasta palautetta porukalta.

   Tolminissa on aika järjetön hulina festareiden aikaan ja baaria ja pubia löytyy myös monien takapihoilta yms. Eli safka- ja juomapuoli on sinänsä ihan kunnossa, tosin parempaa safkaa saa hakea ehkä vähän kauempaa :)

   Paljonhan se on kiinni siitä, miten sitä rahaa ite käyttää. Ei tuo halvin festari oo tosiaankaan, mutta ei tietty lähelläkään Suomen hintatasoa.

  • Anne
   |

   Okei, tämä avasi jo ihan hyvin :) Muutama euro juomasta ja ruuasta ei kuitenkaan oo ihan mahdoton. Ja jos vielä marketista voi ostaa täydennystä, niin asiathan ovat varsin hyvin! Jos Suomeen vertaa, niin onhan se vielä edullista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.