Hostellielämää Brooklynissä

Julkaistu Pohjois-Amerikka, USA 7

Oltaisiin kovasti haluttu majoittua New Yorkissa pelkästään sohvasurffaamalla, sillä majoituksen hintataso kaupungissa on melko korkea ja kaupunki oli meille täysin vieras, joten jonkun paikallisen nurkissa pyörimällä oltaisiin saatu hieman vinkkiä nähtävyyksistä, ruokapaikoista ja että missä ei kannata heilutella lompakkoa muiden näkyvillä. Valitettavasti vaikka kaupunki on täynnä köyhiä budjettimatkalaisia majoittavia tyyppejä, elokuu vaikuttaa olevan melkoista high seasonia ja hostin löytäminen osottautui niin vaikeaksi että oli pakko vain ottaa ainakin alkuun pariksi yöksi hostellista huone.

Majapaikaksi valikoitui hostelli Brooklynistä. En osaa sanoa sen tarkemmin että mistä alueelta, mutta metrolla sieltä suhasi harmaata linjaa jossain 20 minuutissa Manhattanille. Kaksi yötä punkkamajoituksessa omassa huoneessa maksoi hunajaa ja mansikoita – tarkemmin ottaen jotakuinkin 300 dollaria, mutta laitoin koko roskan luotolle eli ei tarvitse onneksi vielä murehtia sitä. Halvemmallakin olisi toki majoitusta irronnut jostain 1 tähden torakkahotelleista.

New York Loft Hostel sijaitsi kivenheiton päässä Morgan Avenuen metroasemalta erittäin – sanoisinko – hipsterimäisessä naapurustossa. Hostellin lähellä oli kaksi luomuruokaa yms. orgaanisia juttuja myyvää kauppaa, paljon trendikkäitä ravintoloita ja kadulla kuljeskelevat tyypit vahailivat viiksiään ja kampailivat polkkatukkaansa. Erikoisen alueesta teki sen, että parin sadan metrin päässä hipstereiden valloittamasta korttelista kuljeskeli jo aika tavallisen näköistä porukkaa, en nyt mitenkään halua leimata ketään, mutta ehkä hieman huono-osaisempaakin. Käytiin yhtenä iltana paikallisessa rehellisessä tavallisen tallaajan ruokamarketissa ja oltiin ainoat valkonaamat. Ei näkynyt hipstereitä fiksifillareittensa kanssa siellä ei.

Hipsteriruokakauppa

Takapiha

Keittiöstä avautui näkymä ja pääsy pihalle

Viime kerrasta kun yövyttiin hostellissa/guesthousessa onkin jo aikaa, muistaakseni yli kaksi vuotta (!!). Hotelleissa ja muiden nurkissa on tullut pyörittyä, jonka seurauksena meiltä oli päässyt hieman unohtumaan että minkälaista se hostellielämä oikein olikaan. Brooklynin hostellissa tuntui majoittuvan aika paljon parikymppisiä amerikkalaisia nuoria, joita ei paljon säännöt kiinnostaneet (esim. että omat jäljet siivotaan ja yöllä ollaan hiljaa) ja paperinohuet seinät tekivät nukkumisesta hieman hankalaa, jos naapurissa metelöitiin aamuyön tunneille asti. Aamuun asti bailaavien tyyppien kanssa majoittumisessa on tosin se hyvä puoli, kun itse tuppaa olemaan vähän aamuvirkku niin saa hoitaa aamutoimet ja -suihkut täysin rauhassa kun muut nukkuvat krapulaansa pois.

Majoituksen hintaan kuului aamupala (joka tosin ei ollut kovin kummoinen mutta ajoi kuitenkin asiansa) ja lisäksi hostelli tarjoaa asukkaille kaikennäköistä ilmaista ohjelmaa, mm. grillibileet kahtena iltana viikossa. Ne on ihan mukava lisä, mutta kyllähän tuo 300 dollaria riipaisi aika kovasti sydämestä ja vaikka hostelli oli siisti jne. niin tuntui, että ei se nyt ihan tuon rahan arvoinen ollut. Respassa työskenteleviä tuntui enemmän kiinnostavan facebookin räplääminen tai työkavereiden kanssa paskan jauhaminen kuin asiakkaiden palvelu (josta olin tosin yllättynyt, sillä ennen menoa jouduin olemaan sähköpostitse yhteydessä hostelliin ja sain tosi nopeasti todella ystävällisen vastauksen). New Yorkissa majapaikoissa kyllä tuntuu muutenkin olevan hinnoissa pikkuisen liikaa ylimääräistä. Nyki ei kuitenkaan taida olla mikään paljasjalkahippien ja muiden köyhien reppureissaajien ykköskohde, joten halpaa majoitustakaan ei ole juuri tarjolla.

Vaikka varmaan 99% hostellissa vietetystä ajasta jaksoin mäkättää jostain, niin tultiin kuitenkin siihen tulokseen että kun palataan reissun loppupäässä New Yorkiin uudestaan, mennään samaan paikkaan viimeiseksi kahdeksi yöksi.  Varauksenkin kerkesin jo netistä tehdä. Lähialueesta jäi vielä paljon tutkimatta + että satutaan paikalle sellaisena viikonpäivänä, kun hostelli tarjoaa ilmaiset grillibileet. Mitä sitä lähteä merta edemmäksi kalaan.

7 Responses

 1. Oho! Onpa Nykissä hillittömän hintaista yöpyä hostellissa! 2009-2010 vuoden vaihteessa yövyttiin uutenavuotena Times Squaren kulmalla siistissä hotellissa ja yksi yö maksoi vähän päälle 300 dollaria. Mun mielestä se oli jo hävyttömän hintaista, mutta oltiin kuitenkin loistosijainnilla ja huonekin oli iso. Hinnat on tainneet kivuta ihan uusiin ulottuviiksiin, mutta Nyki nyt on kallis ja sille ei voi mitään. Kiva, että viihdyitte kuitenkin sen verran hyvin, että haluatte palata samaan paikkaan uudelleenkin.

  • Anne
   |

   Joo, Nykiin ei kannata lähteä säästelemään. Vaikka kyllähän tuollaiset summat riipaisee ja jo vähän periaatteestakin ketuttaa maksaa. Tilanne on kuitenkin näköjään se, että voidaan pyytää kovia summia, koska tiedetään että asiakkaat maksavat! :P

 2. Katja
  | Vastaa

  Vouuu, jäätävää rahastusta! Itsellekin tekisi kyllä kipeää maksaa moisia summia majotuksesta. Toisaalta sitä pitäisi vaan päästä yli Aasian sokaisemista 10 euron hotellihinnoista ja todeta että, kaikkialla ei ole yhtä halpaa!
  Ja ihanaa tuo mökä :D Me oltiin Australiassa yhdessä hostellissa, myöskin omassa huoneessa, mutta kun ohi kävellessä katseli niitä 6-8 hengen yhteismajoitushuoneita niin pahaa teki. Ei kyllä löytyisi itsestä mitenkään sitä seikkailunhalua sisältä, että moiseen luolaan menisi ”nukkumaan”.

  • Anne
   |

   Joo, sitä kun aina miettii mitä ne majoitukset Aasiassa maksaa tuppaa unohtamaan että länsimaissa saattaa olla pikkusen eri hintataso.. Mutta kaikki kun pitäis saada halvalla, ellei ilmaiseksi :-D

 3. Apua. Mulla ei varmaan ole koskaan sitten varaa lähteä Nykiin! Varmaan aina vertaisin sitä, mitä sillä rahalla saisi esim. Aasiassa. Ehkä mä vaan pysyn tuolla idän suunnalla :)

  • Anne
   |

   Joo, tällä rahalla mitä tähän reissuun on mennyt selviäisi aika pitkään Aasian suunnalla! Aina itsekin vertaan että kuinka pitkään jollain summalla eläisi esim. Intiassa tai Nepalissa..
   Se on vähän huono, kun ei länsimaissa saa sillä rahalla oikein mitään :D

 4. […] hostellista omaa huonetta jaetulla kylpyhuoneella. Metallia matkassa -blogista löytyy New Yorkin hostellikokemus, Brooklynin puolelta (ei siis Manhattanilla) tosin ja hintaa sillekin oli tullut 300 dollaria […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.