IG Travel Thursday: Kisaturistina Montrealissa

Julkaistu #IGtravelthursday, Kanada, Pohjois-Amerikka 19

Instagram Travel Thursdayn järjestäjiä Suomessa ovat Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Wanderlust Expert. Ohjeet osallistumiseen löydät esimerkiksi täältä.

Montrealin valikoitu matkakohteeksi hieman erikoisesta syystä – täällä järjestetään tämän vuoden Masters-uinnin MM-kilpailut, joihin Markus joukkuetovereineen osallistuu. Masterseilla siis tarkoitetaan ei-ammattilaisten ”ikämiesten” uinteja, eli siis 25-vuotiaiden ja siitä ylöspäin. Vanhimmat osanottajat ovatkin sitten jotain 80-90-kymppisiä rautapappoja. Mutta niin, Markus innostui siis viime syksynä uinnista uudelleen yli 10 vuoden tauon jälkeen ja aluksi vähän puolitosissaan hommaan lähdettyä päätettiinkin tulla ihan MM-kisoihin asti. Itsehän en tietenkään voinut jättää mahdollisuutta lähteä Kanadaan käyttämättä, joten täällä sitä ollaan, vaikka en uinnista ymmärrä hölkäsen pöläystä.

Kyllähän noita miehiä uikkareissa kelpaa katella

Koska reissun pääpainona ovat uintikilpailut, ei kaupungilla ole juuri tullut nähtävyyksien perässä juostua. Toisaalta kerta on ensimmäinen itsellenikin tämmöisissä suurissa kilpailuissa, joissa osanottajia on ympäri maailmaa ja tunnelma jättimäisen urheilutapahtuman luokkaa joten ihan mielenkiinnolla on tullut kisoissa pyörittyä eikä nähtävyyksillä ravaamisen väliin jääminen ole erityisemmin harmittanut. Onneksi kisapaikalla ei kuitenkaan tarvitse olla ihan joka päivä, ja keretään kyllä käydä katsomassa ne asiat mitä halutaankin nähdä.

Karvakamu lounastauolla kisapaikalla

Kun kisoihin piti ilmottautua, ilmoitettiin samalla mukana tulevat ”tukijoukot” myös jotta heille saadaan kulkupassi alueelle. Rekisteröitymisen jälkeen kilpailijat ja tukijoukot saivat myös metrokortin, jolla pystyy suhaamaan kisojen ajan Montrealin julkisissa rajattomasti. Rekisteröityminen maksoi jotain 30 euron luokkaa, ja ottaen huomioon että yksi kertalippu Montrealin julkisissa maksaa sen pari erkkiä, niin tuo rekisteröitymisen summa oli aika hyvä diili. Varsinkin kun sitten voi kulkea rajattomasti sisään ja ulos kilpailualueellakin. Huomasin portilla, että lippuja altaalle myydään 10 dollaria/kipale. Kyllä nyt taas köyhä kiittelee.

Kilpailut tuovat kaupungille ja sen hotelleille, ravintoloille ja kaupoille varmaan aika kiitettävästi tuloja. Vaikka ei sitä tahtoisi luokitella, mutta kyllähän tässä kisaturisteja ollaan. Urheilukilpailut voivat kuitenkin tuoda yllättäviin paikkoihin – ja sellaisiin, joihin ei välttämättä muuten tulisi mentyä. Ensi vuonna mastersit järjestetään Kazanissa, Venäjällä. Olisikohan siinä potentiaalia ensi kesän matkakohteeksi?

19 Responses

 1. Laura R.
  | Vastaa

  Tsemiä kisoihin Markukselle! Ja joo ei muakaan haittais siellä altaan reunalla hengailla ;)

 2. Kaukokaipuun Nella
  | Vastaa

  Mukava lukea kuulumisista reissusta! Ja ehdottomastihan te lähdette Venäjälle!

  Ps. Ihana tuo..murmeli?

  • Anne
   |

   Finnair lentää nykyään suoraan Kazaniin joten pieni kisareissu keskellä kesää olisi kieltämättä aika helppo toteuttaa ;)

   Toi otus on kaiketi joku murmeli! Se oli niin ihana kun se pienillä kätösillään piti tosta banaanista kiinni ja rouskutti menemään!

 3. Maarit Johanna
  | Vastaa

  Kisat, mikä hieno syy lähteä mihin tahansa reissuun! Just eilen mietittiin miehen kanssa mitä lajia alettais harrastamaan, että saataisiin aina hyvä syy lähteä matkoille :D
  Uinti ei olis paha ja Kanadaan lähtökin kyllä kelpais :)

  • Anne
   |

   Urheilun siivin maailmalle lähtiessä voi myös hyvällä tuurilla saada jonkun sponsoroimaan matkaa, joten suosittelen että nyt vaan valkkaatte lajin ja yritätte saada jonkun urheiluvälinemerkin kustantamaan ”kisa”matkat :D

 4. Siis mikä ihme tuo karvakamu on? Jonkinlainen piisami?

  Olen miettinyt pitkään Masters-uintijoukkueeseen liittymistä, mutta en ole ennen tajunnut, että siitähän saisi myös hyvän tekosyyn reissata mielenkiintoisiin paikkoihin. ;)

  • Anne
   |

   Kannataa ehdottomasti lähteä uimaan masterseihin, kun niiden siivellä voi päästä vaikka minne! Markuksen joukkuetoverit ovat olleet mm. Italiassa ja Ukrainassa kisaamassa..

   Taitaa olla murmeli toi karvakamu, tosin muistoni bilsantunnilta ovat hieman hataria enkä ole täysin varma..:D

 5. Aika kunnianhimoista lähteä skabaamaan melkein toiselle puolelle maailmaa! Varmasti tuo oman lisänsä reissuun ja pääsee käymään vähän yllättävimmissäkin paikoissa, kuten Kazanissa :) Ja apua tuo karvakamu (piisami?) :D Mites se sinne pöllähti, vai osallistuiko sekin skabaan ;) Miten muutin kävi kisan kanssa?

  • Anne
   |

   Se vasta olisikin ollut näky jos toi murmeli/piisami mikä lie on olisi lähtenyt vetämään kroolia uimalakki päässä muiden perässä..:D se ilmeisesti asuu puistossa, jossa kisat järjestetään ja vaikutti niin ihmisiin tottuneelta että ei ollit moksiskaan kun istuskeli jalkakäytävällä turistien räpsiessä kuvia!

 6. Amanda
  | Vastaa

  Toihan on vaan freesiä, että tulee matkaillessa koettua muutakin kuin just ne turistirysät. Eipä ole itsekään koskaan tullut kisaturistina oltua … Kyllähän noita maisemia katselee, kaikin puolin!

  • Anne
   |

   Joo, näin on. Montreal taitaa kyllä olla muutenkin ihan suosittu matkailukaupunki, mutta veikkaan että kisat kyllä houkuttelivat vähän normaalia enemmän kävijöitä :)

 7. Mun äiti on Masters-uintien konkari. Se harrastaa intohimoisesti ja käy nyt kesäisin Kaitalammella uimassa parin kilsan lenkkejä päivittäin. Se on just sellanen seitsemänkymppinen rautamummo. Oli muuten Italiassa jossain kisoissa pari vuotta sitten. :D

  Oltiin muuten pari vuotta sitten äidin kanssa Vermontissa ja pohdittiin tuonne Montrealiin lähtöä, mutta se jäi lopulta toiseen kertaan! Hauskaa reissua teille…

  • Anne
   |

   Markus käy myös Kaitalammella uimassa! Ei tosin ihan joka päivä, mutta nyt ennen tänne lähtöä yritti käydä useasti kun se osallistuu täällä 3km avovesiuintiin.

   Oiskohan ollut samat kisat missä Maken tiimikaverit olivat myös :) Tää oli nyt Makelle (meille) eka kerta lähteä kisoihin mukaan ulkomaille asti. Onhan se noissa kisoissa Suomessa käynyt nyt muutamaan otteeseen.

 8. Kazan olisi varmasti mielenkiintoinen paikka, tai ainakin erilainen jos ei muuta! Meillä urheiluharrastukset, varsinkin melonta, ovat myös vieneet mitä erikoisempiin paikkoihin mihin ei muuten olisi tullut päädyttyä. Ei muuta kuin hyvää reissua! :)

 9. Aika kiva kyllä yhdistää Pohjois-Amerikan reissaaminen ja uintikisat! Montrealissa olisi kiva käydä joskus. :-)

 10. Toivottavasti kisat meni hyvin! :) Ihastuin ihan täysin tuohon otukseen, joka mässää banskua <3

  • Anne
   |

   Se oli aika liikkis otus, ja nähtiin sitä viikon aikana useamminkin!

 11. […] Montreal, Kanada 9.8.2014 Urheilun perässä maailmalle – sananen urheilumatkailusta IG Travel Thursday: Kisaturistina Montrealissa […]

 12. […] aktiivisesti suuntaavan ulkomaille tiirailemaan pelejä. Tuli sitä taannoin itsekin vierailtua Kanadassa asti urheilumatkailemassa, kun Markus kavereineen osallistui FINA World Masters Championships-uintikilpailuihin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.