IG Travel Thursday: Tuttu televisiosta

Julkaistu #IGtravelthursday, Pohjois-Amerikka, USA 18

Ikäni amerikkalaisia tv-sarjoja ja elokuvia katsoneena ensimmäinen kerta New Yorkissa tuntui ajoittain aika maagiselta. ”Ihan kuin siitä leffasta!” huudahtelin tuon tuosta kun kävelimme milloin minkäkin tutun näköisen paikan ohi. New Yorkin maisemat voivat olla ihmisille ympäri maailmaa hyvinkin tuttuja, vaikka ei olisi omalla jalallaan ikinä astellut kyseiseen kaupunkiin.

No, me oltiin kuitenkin tarpeeksi onnekkaita että päästiin paikan päälle – ja pakkohan sitä oli käydä katsastamassa muutamat omat lempparisarjojen ja -elokuvien kuvauspaikat. Kuinka moni teistä on nähnyt elokuvan Night at the Museum? Elokuva sijoittuu American Museum of Natural Historyyn, joka on muuten aika mainio museo.

Sukulaisia

Nyt budjettimatkaajat olkaa tarkkana – tässä tulee erinomainen vinkki jos aikoo vierailla kyseisessä museossa. Sisäänpääsylipusta ei tarvitse halutessaan maksaa kuin vaikka yhden dollarin. Nettisivuilla puhutaan pääsymaksusta, joka olisi 22 dollaria, mutta se on ”suositeltava” pääsylipun hinta. Yhdellä dollarilla pääsee siis hyvin sisälle ja tutustumaan perusnäyttelyyn, jossa kyllä saisi kulumaan kokonaisen päivän jos tarkasti perehtyy kaikkeen tarjontaan. Toki jos mielii erikoisnäyttelyihin, sitten niistä on maksettava lisää. Meidän museokäynti kuitenkin kustansi huimat 2 dollaria ja tyytyväisiä oltiin.

Kuvauspaikkoja metsästäessä huomattiin hyvin pian, ettei oltu ainoita liikenteessä. Kuka tunnistaa yllä olevan kuvan portaat? Sarja pyörii edelleenkin telkkarissa ja sitä jaksaa aina katsoa, vaikka kaikki jaksot on nähnyt varmaan kymmenen kertaa! Kyseessä siis Sinkkuelämää-sarjan Carrien kotitalon portaat. Meidän tuurilla talo oli kuitenkin jotenkin remontissa eikä kivoja kuvia oikein saanut. Ja muut ympärillä parveilevat sinkkisfanit latistivat myös hieman tunnelmaa. Portaille oltiin laitettu ketju ja lappu, jossa pyydettiin etteivät innokkaat fanit kiipeilisi talon portailla. Ei vissiin oltu ensimmäisiä, jotka tuolla kävivät..

New Yorkiin sijoittuvan Gossip Girlin kuvauspaikkoja on ympäri kaupunkia, mutta oli yksi, jonka ehdottomasti halusin nähdä – se oli Chuck Bassin omistama Hotel Empire. Ja halusin nähdä ihan vain sen takia, että saisin itseni ikuistettua kyseisen hotellin edessä. Kyseessä on kuitenkin ihan ihka oikea hotelli jossa ainakin hotelliarvostelujen mukaan moni Gossip Girl-fani onkin yöpynyt.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, New York Public Library joka onkin toiminut hyvin monen elokuvan ja tv-sarjan kuvauspaikkana. Sinkkuelämää kuljetti meidät tänne – tai ei oikeastaan kuljettanut, koska kuljettiin sattumalta tuon ohi, mutta itselleni päällimmäisenä tuli mieleen Carrien pieleen menneet häät jotka sijoittuivat kirjastoon. Muista kirjastossa kuvatuista elokuvista voit lukea lisää esimerkiksi kirjaston omilta sivuilta.

Matkailun ei todellakaan tarvitse olla vakavaa ja joskus on kiva heittäytyä kunnon vyölaukkuturreksi ja käydä ihmettelemässä sellaisia nähtävyyksiä, jotka varmasti vetävät monia muitakin puoleensa. Tosin elokuvien ja sarjojen perässä matkustaminen alkaa varmasti nykypäivänä olla jo melkein oma turismin muotonsa.

Instagram Travel Thursdayn järjestäjiä Suomessa ovat Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Wanderlust Expert. Ohjeet osallistumiseen löydät esimerkiksi täältä. Minut löydät instagramista nimimerkillä ewoklife.

18 Responses

 1. Nää leffoissa nähdyt paikat on kyllä kivoja livenä!

  • Anne
   |

   Joo, ja sitten voi aina muistuttaa muita kun kattoo yhdessä jotain leffaa tai sarjaa että.. Mä oon käyny tuolla!! :D

 2. Kaukokaipuun Nella
  | Vastaa

  Upeita kuvia! Ja samoin kiljahdeltiin mekin, ja etenkin roof-topit olivat nannaa silmälle ja elokuvafriikille tytölle. Tuntui niin oudolta olla siellä, missä kaikki aina tapahtuu ja missä kaikki aina kuvataan. :)

  • Anne
   |

   Joo, oudolta nimenomaan! Välillä sitä jopa mietti, että näkeekö jotain unta, kun on sellaisessa paikassa mitä yleensä näkee vaan telkkarista!

 3. Katja
  | Vastaa

  Apuuaaa, hahah heti kun luin sanat Gossip Girl niin sellainen nälkäinen kiille syntyi silmiini! x)
  Tollanen tv/leffa-teemainen kävely- ja bongailu-kierros olisi kyllä oikeasti mielenkiintoinen. Vaikka siellä miljoona muutakin turrea pyörisi jaloissa. Aika mahtista!

  Miten tuo museon dollarin maksu sitten onnistui? Pokkana vaan lipputädille seteli kouraan vai onko siellä joku lipas mihin heitettiin rahaa omantunnon mukaan?

  • Anne
   |

   No, me vaan sanottiin että kaksi lippua ja ojensin kaksi dollaria. Ei sen kummempaa :D Ilmeisesti museon toimintaa rahoitetaan veronmaksajien rahoilla, sen takia ei saisi vaatia sisäänpääsymaksua. Periaatteessa sinne kai pääsisi ilmaiseksikin? Kuultiin tästä käytännöstä meidän sohvasurffausisännältä, muuten olisi tullut kalliiksi.

  • Laura R.
   |

   Tää oli kyllä ihan loistovinkki, kiitos! Mä haluaisin kiertää kans noi mestat ja lisäks jos pystyis vielä bongailemaan HIMYM:in MacLaren’s pubin niin oisin hyvin happy ^_^

 4. On kyllä huisin hauskaa kierrellä sellaisissa paikoissa jotka on joskus nähnyt elokuvissa! Kyllähän tuo varmaan lienee jo oma turismin muotonsa. Hassua etten ole varmaan ennen edes ajatellut asiaa tuota kantilta vaikka olen itsekin usein käynyt bongaamassa leffoista tuttuja paikkoja.

  Kiitos vinkistä museoon! Tuolla haluan ehdottomasti käydä joskus. Rakastan myös kirjastoja ja käyn niissä mielelläni ulkomaillakin, joten sitten kun New Yorkiin suuntaan niin on tuo kirjastokin vierailulistalla. Eikä se haittaa ollenkaan että sen on monissa elokuvissa nähnyt :)

  • Anne
   |

   Tuo museo oli kyllä aika mahtava. Siellä riitti vaikka kuinka paljon tutkittavaa – ja varsinkin jos maksaa täyden hinnan ja ottaa liput myös erikoisnäyttelyihin.

 5. Tuttuja paikkoja, myös ihan livenä :) Me käytiin Carrien portailla talviaikaan, joten kuvat on vähän tyhmiä, kun ihan pipoihin ja kaikkeen kääriytyneenä hytisee siinä, kun Carrie oli aina niin hehkeä ja pienissä vaatteissa :D

  Empire-hotellin luona en ole vielä käynyt, mutta on ollut joskus tarkoitusena, kun se on jotenkin niin hauskan näköinen sen lisäksi että on telkkarista tuttu :)

  • Anne
   |

   Joo, ei tuolla sellaista Carrie-tunnelmaa oikein saanut tälläkään kerralla aikaiseksi, kun rakennustelineet olivat toisella ja muut turistit toisella puolella :D

 6. Amanda
  | Vastaa

  Mä olen kerran toteuttanut tollasen vyölaukkuturrekierroksen Pariisissa, jossa metsästin Midnight in Paris-leffan paikkoja. Hauska kierros, joten mikä ettei noita vois toteuttaa muuallakin :) Nykiin pitää kyllä vielä päästä!

 7. Pirkko
  | Vastaa

  Monet seudut Yhdysvalloissa tosiaan tuntuvat jotenkin tutuilta heti ensimmäisellä kerralla, televisiosarjojen ja elokuvien takia.
  Itse en ole kuitenkaan ihan niitä lähtenyt bongailemaan – sen sijaan olen käynyt useammassakin kohteessa siksi, että olen lukenut kirjoja, jotka ovat sijoittuneet tietyn kaupungin tai kylän maisemiin. Ehkä most extremenä poikkeaminen toisen matkan yhteydessä Botswanan Gaboroneen etsimään Mma Ramotswen kirjojen paikkoja (Alexander McCall Smithin Naisetsiväkirjasarja, josta on kyllä tehty elokuva ja televisiosarjakin). Jos täällä on muitakin Mma Ramotswe -faneja, niin suosittelenjuttua Gaboronesta muutaman vuoden takaa.

  • Anne
   |

   Mielenkiintoista! Kirjojen perässä en itse ole (muistaakseni?) vieraillut missään maisemissa.. mutta en näkisi sitä mahdottomaksi, sillä haluaisin esimerkiksi Anne Ricen vampyyrikirjojen innoittamana vierailla joskus New Orleansissa. :) Bram Stokerin Draculasta ja Romaniasta puhumattakaan!

 8. Itse olen lähinnä bongaillut Lilyhammer – sarjan kuvauspaikkoja kotikylällä :) Ja nyt vähän harmitti täällä Irlannissa kun uuden Starwars – leffan (kuulemma) kuvauspaikka Skellig – saari jäi huonon sään takia näkemättä. Upeita kuvia!

 9. AnskuBcn
  | Vastaa

  Minullakin oli New Yorkissa koko ajan fiilis, että ihan varmasti tiedän, että mitä kulman takana on, vaikka en tietenkään tiennyt, jostain telkkariohjelmasta tuli vain sellainen olo :). Välillä oli olo kuin elokuvalavasteissa (esim. kun NYPD-poliisi söi donitsia, mikä klisee… ). Ja juu, on otettu kuvat sekä Carrien että New York Public Libraryn portailla, Frendien talon edessä jne jne :D

  • Anne
   |

   Voi ei, näitkö oikeasti poliisin syömässä donitsia, vähänkö hyvä :D Multa jäi toi Frendien talo väliin, kaveri kanssa puhui siitä että oli käynyt napsasemassa kuvat siellä ja nyt harmittaa kun ei ite tullut mentyä!

 10. […] History, jossa voi halutessaan poiketa – ja maksaa vain dollarin sisään, kuten taannoin tässä postauksessa mainitsin. Sama kikka toiminee Metropolitan Museum of Artissa, joka taas sijaitsee suurinpiirtein […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.