Kevättä Nagoyassa

Julkaistu Aasia, Japani 2

Tokiossa vietetyn viikon jälkeen luotijuna kuljetti meidät huomattavasti rauhallisempaan Nagoyaan. Eipä tuo Nagoyakaan ihan mikään tuppukylä parilla miljoonalla asukkaallaan ole, mutta Tokioon verrattuna mikä tahansa tuntuu pieneltä. Nagoyaan minulla on ollut aina erityinen suhde – 10 vuotta sitten tutustuin kaupunkiin hyvin, kun asuin naapuripitäjässä isäntäperheessä melkein vuoden päivät.

Nagoyalle olimme varanneet 4 päivää, ennen kuin siirtyisimme isäntäperheeni luo viettämään viimeistä viikonloppua ennen Suomeen paluuta. Tarkoituksena oli kierrellä kaupungilla, tehdä ostoksia, syödä, juoda ja tavata vanhoja tuttujani. Ensimmäisenä iltana tapasimme kymmenen vuoden takaista koulukaveriani, joka syötti ja juotti meitä izakayassa niin että napa paukkui. Markukselle oli toki pakko päästä maistattamaan kaikkia mahdollisia erikoisuuksia, kuten raakaa hevosen lihaa (?! oikeasti, ei tuollaista edes yleensä Japanissa syödä!) ja tulisia mätejä (tarako). Kaverilta opin myös kullanarvoisen vinkin seuraavan aamun kohmelon torjumiseen – kupillinen misokeittoa ennen nukkumaan menoa, ja heti heräämisen jälkeen.

Kikka unohtui kokeilla, mutta onneksi tukkaa ei pakottanut liikaa kun seuraavana aamuna piti lähteä lounaalle ja kaupungille toisen vanhan tutun kanssa. Meillä oli tämän treffiseuran kanssa aiemmin tapana käydä ramenilla, mutta koska japanilaisia herkkuja oltiin naposteltu ihan mukavasti, suuntasimme testaamaan hampurilaisravintolaa. The Corner Hamburger & Saloon sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Kokusai centerin metroasemalta, mutta reipasjalkaisemmat kuten me, voivat dalsia sinne ihan Nagoyan päärautatieasemaltakin asti.

Mainittakoon Nagoyasta yksi erinomainen ominaisuus johon olen itse kovin tykästynyt – siellä voi periaatteessa kävellä joka paikkaan. Keskusta-alue on verrattain pieni ja jos tykkää kävellä, kannattaa säästää jenit ja jättää metrolla kulkeminen väliin. Metro tuppaa olemaan jokseenkin hintava, kun yhden pysäkinvälinkin kulkeminen maksaa 200 jeniä (vähän alle pari euroa). Tietysti laitakaupungille ja naapurikuntiin suosittelen ottamaan muunkin kulkuvälineen kuin omat jalat, mutta tuli taas todistettua, että kävellenkin pääsee yllättävän hyvin, jos vaan jaksaa.

The Corner oli muuten mainio hampparipaikka ja mukavaa vaihtelua paikalliseen ruokaan. Markus kirjoitti paikasta oman arvionsa, jonka voi lukea täältä.

Kun maha oli täynnä ja olo kohentunut rasvaisen lounaan myötä, päätimme lähteä kävelemään kohti Nagoyan linnaa. Tämmöisissä ulkomaalaisissa turistikavereissa on se hyvä puoli, että niiden kyljessä pääsee tutustumaan oman kotikaupungin nähtävyyksiin.

Matkalla pysähdyttiin ihmettelemään erikoista, Nagoyan vanhinta, rokkibaaria (joka tosin keskellä päivää oli valitettavasti vielä kiinni)

Ihmettelimme jonkinlaista vanhaa siltaa matkalla linnalle.. En muista nimeä. Tuo joki haisi.. mielenkiintoiselle.

Päivä oli aurinkoinen, mutta todella tuulinen. Onneksi tuli paksumpi takki mukaan reissuun.

Nagoyan linnalla sisäänpääsy maksaa 500 jeniä (vähän alle 5 euroa). Japanissa ei tunneta opiskelija tms. alennuksia, mutta tuolla 500 jenillä pääsee onneksi näkemään ihan kiitettävästi. Linnan alueella voi tepastella, sekä vierailla sen sisälle rakennetussa museossa. Olen kiertänyt museon miljoona kertaa ja se ei itsessään ole ehkä mikään järisyttävän hieno, mutta ylhäältä aukeaa hyvät maisemat kaupungin ylle. Kirkkaalla säällä näkee tosi pitkälle (ei nyt kuitenkaan Fujille asti).

Vihreä tee-jätskiä ei voita mikään!

名古屋城 (Nagoya-jô)

Nagoyan linnalla ei kirsikankukat vielä olleet aivan täydessä loistossaan, mutta linna oli aurinkoisena kevätpäivänä jo itsessään vaikuttava näky, kuten aina. Rakennushan ei kuitenkaan ole alkuperäinen – se hyvin pitkälti tuhoutui 2. maailmansodan pommituksissa ja uudelleenrakennettiin 1950-luvun lopulla. Siitä huolimatta, hieno se on ja tietynlainen ”must-see” nähtävyys Nagoyassa. Historiasta kiinnostuneille linnat Japanissa ovatkin mielenkiintoisia vierailukohteita.

2 Responses

  1. Voi hemmetti, Japani <3 Mulla on ihan jäätävä Japani-kuume päällä. Ihanaa lukea sieltä juttuja! Japanissa nuo linnat ovat sikälikin kivoja kohteita, että ne ovat todella erilaisia ulkonäöltään kuin eurooppalaiset linnat, joita on tullut jokunen bongailtua.

    • Anne
      |

      Suosittelen kyllä kovasti Japania! On se niin erikoinen maa. Ja jokaiselle jotakin. Nuo vanhat linnat on tosi kuvauksellisia :) Jotenkin mulle tulee mieleen noista vähän aasialaiset temppelit, ehkä se johtuu tuosta katosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.