Matkoja menneisyydestä: Vesiputouksilla

Julkaistu Aasia, Laos 7

Neljä vuotta sitten lyhyellä visiitilläni Laosissa käytiin kurkkimassa erilaisia vesiputouksia. Etelä-Laosissa sijaitsee Bolaven Plateaun alue, josta vesiputouksia löytyy mielin määrin. Alueen ilmaston myötä siellä myös viljellään paljon teetä ja kahvia. Me majoituimme Paksessa, josta retki vesiputouksille oli helppo ottaa.


Tad Fane


Tad Yuang


Tad Yuang

Rohkeana kävin vesiputouksella uimassa. Tuossa ei ollut sen kummempaa virtausta alaspäin, joten veteen meno oli turvallista. Vesi oli aivan jääkylmää – kuumana ja hiostavana päivänä se kuitenkin virkisti mukavasti.


Tad Lo


Tad Lo

Tälläkin vesiputouksella meidän oli sitten pakko kuitenkin kokeilla sitä uimista. Virtaus oli kuitenkin niin kova, että heti veteen astuttuani jouduin tarraamaan lähimpään kiveen henkeni kaupalla kiinni etten olisi lähtenyt virtauksen mukana eteenpäin. Onneksi ei ollut kauhean syvää, niin pääsi kivien päällä kävellen poistumaan vedestä. (jätetään kertomatta se osuus, jossa roikuin Markuksessa henkeni kaupalla kiinni, kun pelkäsin lipuvani virran mukana kuolemaan..)

Hieman etelämmässä, lähellä Kambotzan rajaa, Don Detillä majoittuessamme yhtenä päivänä vuokrattiin fillarit ja poljettiin viereiselle Don Khonin saarelle katsomaan Li Phin vesiputousta. Li Phin vesiputoukset ovat sitten täysin uimakelvottomia enkä suosittele kenellekkään menevän tuonne sekaan yrittämään, ellei välttämättä halua päästä hengestään.


Li Phi

Meitä tietysti vähän harmitti, kun oltiin siinä hirvittävässä helteessä poljettu putouksille eikä päästy kastautumaan veteen. No, onneksi Si Pha Donin alueella (4000 islands) riitti muuten vettä uiskenteltavaksi. Mekongissa oli mukava virkistäytyä kuumina päivinä, joita muuten helmi-maaliskuun taitteessa riitti enemmän kuin laki sallii.

Tämä postaus on osa Matkoja menneisyydestä-sarjaa, jossa nostetaan vanhoja matkojani uudestaan esille.

7 Responses

 1. Tiina
  | Vastaa

  Onpahan upeita putouksia! Tämä meidän Espanjan putous on huvittavan pieni noihin verrattuna :)

  • Anne
   |

   Tuo ensimmäinen, Tad Fane, taisi olla jotain 120 metrin luokkaa. Lähemmäs ei tosin päästy, kun sinne olisi pitänyt patikoida pari päivää viidakon läpi. :)

 2. Hanna
  | Vastaa

  Upeita! Onko toi Tad Lo-putous se mikä on Tat Lo-kylässä? Koska siellä vietettiin muutama päivä aikoinaan ja käytiin hengaamassa ja uimassa vesiputouksella pariinkin otteeseen, mutta en ole yhtään varma noista putousten nimistä :) Ja Don Khonilla oleva vesiputous oli hieno myös… Tulipas yhtäkkiä ikävä Laosiin <3

  Vesiputoukset on kyllä aina kiehtovia. Koskaan en ole vielä päässyt näkemään sellaista oikeasti suurta vesiputousta, se olis makeeta!

  • Anne
   |

   Joo kyllä se jonkun kylän yhteydessä muistaakseni taisi olla. :) Mullakin on vähän ikävä Laosiin, haluaisin ehdottomasti mennä uudestaan ja tutustua paremmin eri paikkoihin. Tuolla neljän vuoden takaisella reissulla jäi kosketus maahan vähän lyhyeksi.

 3. Sanna Wallenius
  | Vastaa

  Aivan mielettömiä! Varsinkin tuo eka kuva. :-)

  • Anne
   |

   Sitä olisi kyllä ollut kiva päästä kattomaan lähempää! :)

 4. Kat
  | Vastaa

  Wooow, varsinkin toi eka putous on kyllä jo aika katu-uskottava! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.