Nong Khai, Thaimaa 8.4.2008

Julkaistu Aasia, Laos, Thaimaa 0

Kuuma iltapäivä Pohjois-Thaimaassa. Jääkylmä Chang viilentää matkamiehen jännittyneitä hermoja. Silmien eteen avautuu näkymä uuteen maailmaan. Siinä se nyt lepää uneliaana vastarannalla, Laos. Niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana. Rajamuodollisuuksien takia joudumme odottamaan passeja ja viisumia seuraavaan aamuun, jolloin pääsemme joen yli. Laosin puolelta alkaa kahden päivän hidas veneretki Luang Prabangiin. Edellisenä iltana tapasimme suomalaisen miehen, joka oli muuttanut hiljaiseen Nong Khaihin rauhoittumaan. Viinaa hän ei ottanut sen jälkeen kun oli tutustunut paikalliseen pontikkaan ja paininut jääkaapin kanssa. Thaimaalainen vaimo ei ollut tykännyt. Annos pad thaita ja iltapuuhiin. Aamulla on herättävä aikaisin. Tätä matkaa varten on tehty valmisteluja ja töitä koko pitkä talvi.

Useamman vuoden oli alitajunnassa jyskyttänyt hallittu irtiotto ja seikkailu tuolloin vielä allekirjoittaneelle suhteellisen tuntemattomaan Kaakkois-Aasiaan. Thaimaassa oli tullut käytyä jo aikaisempana talvena ja aluetta piti päästä tutkimaan lisää. Tuona helteisenä iltapäivänä avautui täysin uusi luku tämän ihmisen kirjassa. Kuinka paljon maailmassa olikaan hienoja paikkoja ja kiehtovia tarinoita. Se tunnevyöry minkä matkailu uusille alueille aiheuttaa oli jotain täysin käsittämätöntä. Addiktio oli syntynyt.

Postaus on osa Matkoja menneisyydestä-sarjaa, jonka kirjoittamista tulen tästä eteenpäin jatkamaan. Tarkoituksena on jakaa muistoja aiemmista omista sekä meidän yhteisistä matkoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.