(Kasvis)ravintolaopas Pariisiin

Julkaistu Eurooppa, Maailman makuja, Ranska 1

Saavuttuani Pariisiin huomasin pian, että ruokailut kannattaa vegaanina miettiä etukäteen, ellei halua joutua elämään pelkillä McRanskalaisilla. Useimmissa ravintoloissa tai kahviloissa ei ollut yksinkertaisesti mitään vegaanille sopivaa, joten olin koko viikon enemmän tai vähemmän riippuvainen Happy Cow -sivuston ehdotuksista. Valitettavasti huomasin myös, että ”vegaania” ei ehkä ymmärretty täysin ja kysyessäni vegaanista vaihtoehtoa, tarjoilijat nyökyttelivät hyväksyvästi ja kertoivat samaan hengenvetoon listan vegaanisesta annoksesta, missä on kananmunia.

Kun huomasin, ettei perusravintoloiden ”vegaanisiin” annoksiin voi luottaa, päätin ravita itseni pääasiallisesti vain täysin kasvisperäisiksi ilmoittautuneissa paikoissa. Pariisista niitäkin onneksi löytyy enemmän kuin tarpeeksi, vaikka toisinaan jouduinkin hieman matkustamaan ravintolaan pääsemiseksi.

Kannattaa myös huomioida, että useimmat ravintolat tarjoilevat lounaan noin 11 ja 15 välillä, jonka jälkeen keittiö (tai jopa koko ravintola) sulkeutuu. Illallista on tarjolla taas 18-19 jälkeen.

Alla listaus paikoista, joissa itse ehdin viikon aikana vierailla. Ennen vierailua suosittelen tarkistamaan esimerkiksi ravintolan facebook-sivuilta tai Happy Cowin kautta aukioloajat, ettei tule yllätyksiä. Bon appétit!

Le Faitout | Combat

Ihana boheemi ja lämminhenkinen vegaaniravintola, jossa on tarjolla aika paljon erilaisia makuja. Annoskoot ovat todella isoja. Suosittelen kokeilemaan vegaanisia juustoja! En ole koskaan oikein ollut vegaanisten juustojen ystävä (maistuvat mielestäni muoville), mutta täällä ne olivat jotain ihan muuta. Välillä oli sellainen olo, että voiko tämä olla kasviksista tehtyä ollenkaan. Jopa ranskalainen lihansyöjä-ystäväni oli vaikuttunut. Paikka oli ilta-aikaan suosittu ja torstaisin syömistä säestää bändi. Kannattaa siis saapua ajoissa, jos haluaa pöydän.

Lähin metroasema: Pyrénées

Hank pizza | Sainte-Avoye

Pikaruokatyyppinen pizzaravintola. Suosittelen valitsemaan menu-annoksen, joka sisältää 2 pizzapalaa, juoman ja jälkiruoan. Kiva vaikka jakaa pienempään nälkään, tai ahmia itse kaikki, jos on isompi nälkä (niin kuin itselläni oli). Pizzat olivat todella maukkaita!

Lähin metroasema: Arts et Métiers

Hank burger | Sainte-Avoye

Pikaruokatyyppinen hampurilaisravintola. Menu-annos sisälsi hampurilaisen, juoman ja lohkoperunoita. Voit valita muistaakseni 6 eri vaihtoehdosta hampurilaisissa. Mielestäni ihan OK, mutta sopii parhaiten nopeaan nälkään. Hampurilaispihvi olisi voinut olla vähän maukkaampi ja koostumus oli siinä omaan makuun turhan pehmoisa.

Lähin metroasema: Arts et Métiers

Veg’Art | Folie-Méricourt

Vegaaninen pizzapaikka, jossa vegejuustoa ei säästelllä. Listalla ei taida olla yhtään annosta, jossa ei olisi juustoa mukana. Onnistuin tilaamaan tietysti pizzan, jossa oli pelkästään juustoa. En juuri välitä vegejuustoista, joten pizza oli mielenkiintoinen kokemus, mutta niistä pitäville varmasti nappivalinta. Hinta oli mielestäni laatuun verrattuna vähän korkea, sillä pizzapohja vaikutti sellaiselta valmiilta, mitä saa pakkasesta. Paikka on kuitenkin täysin vegaaninen ja selkeästi haluaa ajaa agendaa, joten siitä iso plussa ja suositus vierailulle. Dagen efter-pizzahimoon täydellinen valinta!

Lähin metroasema: Ménilmontant / Parmentier

Primeur Cantine | Belleville

Hieman fiinimpi kasvisravintola Bellevillessä. Lounas jälkiruoan kanssa verotti kukkaroa 25 euron verran, mutta maut olivat taivaallisia ja nälkäisenä ei todellakaan tarvinnut lähteä. Illallista ilmeisesti tarjoillaan vain tiettyinä päivinä viikosta. Harmikseni en ehtinyt tänne toiste, mutta mikäli joskus tie vielä vie Pariisiin ja paikka on pystyssä, menen kyllä käymään uudestaan. Jälkiruoaksi tarjoiltu suklaamousse vei kielen mennessään.

Lähin metroasema: Belleville

brEAThe | St Georges

Trendikkäämpi kasvisravintola, jonne eksyin sattuman kautta etsiessäni nopeasti vain jotain vegaanista ravintolaa lounaalle. Voisin kuvitella tämän paikan olevan nappivalinta myös fiinimmälle illalliselle. Lounaalla söin sienipastaa, joka oli mielestäni vähän laimean makuista, mutta toisaalta en voi sietää sieniä (en tiedä miksi tilasin sitä) enkä ehkä ole siinä mielessä oikea ihminen arvioimaan annosta. Jälkiruoka oli kuitenkin niin hyvää, että meinasi itku tulla. Tarjoilijat olivat todella ystävällisiä ja muutenkin pidin paikan tunnelmasta tosi paljon. Ihana paikka ja ”hienoudesta” huolimatta tunnelma oli hyvin rento.

Lähin metroasema: Saint-Georges

Toutofu | Folie-Méricourt

Nimensä mukaisesti Toutofu tarjoilee erilaisia aasialaisen keittiön annoksia tofulla höystettynä. Vierailimme ravintolassa illallisella hostellilla tapaamani toisen matkailijan kanssa. Tarjolla oli paistettuja nuudeleita, nuudelikeittoa ja kaikenlaisia muita juttuja, mitä tofusta nyt voidaan tehdä. Ennen tilauksen viemistä keittiöön tarjoilija varmisti toivomamme tulisuusasteen. Huom! Kokemuksemme mukaisesti ”little spicy” ei välttämättä ole ”little spicy” vaan enemmän very spicy. Tykästyin myös paikan ruskeisiin retro-muovituoleihin. Naapurissa muuten oli ilmeisesti jonkinlainen hevibaari, jossa emme kuitenkaan ehtineet vierailla.

Lähin metroasema: Ménilmontant / Parmentier

La Recyclerie (vegaaniystävällinen) | Porte de Clignancourt

Viimeisenä päivänä minulla oli aikaa lähinnä lounaalle ja päätin suunnistaa toiselle puolelle kaupunkia katsomaan La Recyclerien. Kyseessä on jonkinlainen kierrätystä ja kestävää elämäntapaa tukeva kahvila-ravintola, joka on itsessään upea paikka nähdä. Se sijaitsee La Petite Ceinturen varrella ja sisustuksessa on hyödynnetty (ilmeisesti) kierrätettyä tavaraa ja maanläheisiä asioita. Lounas tarjoillaan kello 12 eteenpäin, mutta ennen sitä paikan etuosa (”nurkkaus”) on auki, jossa voi vaikka nautiskella teetä ja leivoksia. Tämä ei ole täysin vegaaninen ravintola, mutta lounaslistalta löytyi muutama vegaaninen annos ja myös paljon lakto-ovovaihtoehtoja. Suosittelen paikkaa myös siis sellaiselle porukalle, jossa on kasvis- ja sekasyöjiä, koska täältä löytyy varmasti kaikille mieluisa vaihtoehto. Paikka oli niin viihtyisä, että olisin voinut jäädä sinne asumaan.

Lähin metroasema: Porte de Clignancourt

Onko sinulla kasvisravintolasuosituksia tai muita vinkkejä kasvissyöjille Pariisiin?


Short summary in English

After arriving in Paris I soon found out that as a vegan I need to plan my eating pretty much in advance, unless I want to feed myself only with fries from McD’s. Even though Paris (luckily) has a wide selection of vegan restaurants, in ”normal” restaurants they often had hardly any vegan options and staff didn’t always seem to be very aware what ”vegan” actually means. No, it’s not a vegan dish, if it has dairy or eggs! So, to avoid the hassle, I kept checking Happy Cow for full vegan restaurants in order to be sure the food is actually vegan.

During the week I managed to visit quite few vegan restaurants which I list in here. All of them offer 100% vegan food, La Recyclerie being the only exception – but it’s very vegan friendly and lunch had several options to choose from, which was quite cool. Bon Appétit!

  1. […] Yhtenä päivänä kiipesin Sacré-Coeurin basilikalle, toisena haahuilin muiden turistien seassa Picasso-museossa. Kiertelin kuuluisalla Père Lachaisen hautausmaalla ja join ylihintaista espressoa Eiffel-tornin juurella. Matkustin hostellissa tapaamani toisen matkailijan kanssa tutustumaan Versailles’n palatsiin ja paistattelin päivää hitaasti virtaavan Seinen varrella. Vastapainoksi tutkin myös vaihtoehtoisempaa Pariisia – näin paikallisten taitelijoiden töitä Rivoli 59:ssä, seikkailin La Petite Ceinturen varrella, ikuistin mieleeni ja kameraani miljoona erilaista katutaideteosta ja tutustuin Pariisin vegaanitarjontaan (juttu ravintolasuosituksista täällä). […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.