Sarangkot, Pokhara

Julkaistu Aasia, Matkakuvat, Nepal | 6

Tänään aamulla tosiaan herätyskello soi 4:00. Puolelta oltiin jo ovesta pihalla, taksissa matkalla Sarangkotille, joka on n. 1600 metrin korkuinen nyppylä Phewa Laken vieressä. Oltiin mietitty aluksi, että joku päivä patikoitaisiin ylös iltapäivällä ja jäätäisiin yöksi sinne, mutta kun hoksattiin että aamulla aikanen herätys ja taksilla ylös on saman hintainen kuin yöpyminen siellä (tuli loppujenlopuksi varmaan halvemmaksikin) niin päätettiin sitten lähteä aamulla vaan aikaseen liiketeeseen.

No, jokatapauksessa, taksi ei kuljettanut meitä ihan huipulle asti, vaan jouduttiin sitten vielä patikoimaan melkein puoli tuntia ylös. Oli taas porrasta ja rappusta vaikka muille jakaa, välillä meinasin taas luovuttaa, vihaan portaita! Kapuaminen on kivaa.. mutta mieluummin jotain tasaista mäkeä pitkin, kuin portaita. Nousun aikana alkoi tulla jo valoisaa, vaikka kello oli vasta vähän yli viisi aamulla. Kun päästiin huipulle, näkymä oli jotakuinkin tällainen:

Aivan mahtavat näkymät! Oli kyllä sen kapuamisen arvoista. Ja nostan hattua niille, jotka jaksavat sen pari tuntia kestävän nousun ihan kukkulan juurelta! Sitten vaan istuttiin alas odottamaan, että aurinko tulee esiin.


Mulla oli eväät mukana

Tuolla oli tosiaan aamulla vielä aika vilpoinen. Kavutessa ylös tuli vähän hiki, mutta onneksi oli kuitenkin lämmintä mukana ja tuli otettua toi makuupussikin varmuudeksi messiin, koska heti sykkeen tasattua tuli taas viileä.


Aurinko tuli esiin n. 6 aamulla

Harmillista tässä on se, että tähän aikaan vuodesta säiden puolesta näkyvyys vuorille on aika huono. Heti kun aurinko tuli esiin, niin vuorien edusta muuttui sellaseksi ”harmaaksi” ja utuiseksi. Valokuvaamisen kannalta mälsä juttu. Täytyy kyllä sanoa, että näissä kuvissa ei kyllä välity ollenkaan se näkymä niin hyvin, mitä se oikeasti on! Näissä näyttää vielä jotenkin paljon utuisemmalta.


Fishtail eli Machhapuchhre (6997m)


Annapurna south vasemmalla..? Ei näistä huipuista tahdo pysyä selvillä.


Isolla rahalla lentokoneella vuoria ihastelemaan


Näköalapaikkaa


Pokharaa Sarangkotilta katsottuna, Phewa Lake näkyy myös

Melkein pari tuntia jaksettiin pällistellä vuoria ja ottaa valokuvia, kunnes lähettiin valumaan takaisin alaspäin. Pääsy samaan kohtaan johon taksi jätti meidät aamulla kesti melkein tunnin, kun koko aika piti pysähtyä ottamaan lisää kuvia.. :D


Kuvia vuorista löytyy..


Taas kuvaamassa


GoPro ihmetytti!

Oltiin otettu taksikyyti vain ylös, ja ajateltiin että kävellään sitten takaisin alas ja otetaan sieltä joku bussi takaisin Lake Sidelle. No, molemmilla oli jalat vielä aika paskana siitä meiän ekasta kävelyretkestä sinne Peace Pagodalle (ties kuinka monta päivää sitten jo, säälittävää) joten nilkutettiin eteenpäin rauhalliseen tahtiin ja toivottiin, että tulisi joku bussi jolla päästäisiin alas.

Käveltiin kuitenkin melkein puoliväliin asti, mikäs siinä maisemia ihastellessa, kunnes takaa tuli paikallisbussi joka ystävällisesti noukki meidät katolleen kyytiin. Loppumatka bussilla ei kestänytkään kuin ehkä 10-15 minuuttia, mutta olisi siinä kyllä ollut vielä aikamoinen matka käveltävänä. Jos olisi ollut enemmän jalkakuntoinen, oltaisiin varmaan kävelty loppuun asti. Matka olisi ollut kiva vetää myös fillarilla. Ruvettiin harkitsemaan, että vuokrattaisiin vielä ne maastopyörät ja otettaisiin taksi Sarangkotille, josta ajeltaisiin sitten takaisin alas. Se on aika jyrkkää mäkeä, eikä oikeastaan koko matkalla takaisin Lake Sidelle tarvitsisi pahemmin polkea, kun koko matka nyppylän juurelta rantaakin on loivaa alamäkeä.

Nyt vähän väsyttää! Käytiin aamupalalla ja nyt oon pari tuntia käsitellyt kuvia ja päivittänyt blogia. Kello tulee jo kohta yks, pitäis varmaan ottaa pienet päikkärit että jaksaa iltaan asti. Huomenna aamulla on taas aikainen herätys, mutta en vielä kerro miksi ;) Siitä sitten huomenna. Loppuviikko ajateltiin ottaa rauhallisesti, eli ehkä muutamien oluiden merkeissä. Tuntuu että nyt on ollut taas pari päivää ihan liikaa äksöniä! :D

Palataan taas. Blogi päivittynee vielä kerran tämän päivän aikana, tai viimeistään huomenna. Huhhuh! Heippa toistaiseksi o/

6 Responses

 1. Vuorissa vaan on sitä jotain. Suomessa kun niitä ei ihastelemaan pääse. Ihania kuvia!

  • Anne
   |

   Näin on! Kyllä ne on vaan niin upeita :)

 2. Huh, ihan sanattomaksi vetää. Voin vain kuvitella miten huikeaa oli olla paikan päällä todistamassa yön vaihtumista päiväksi. Upea!

  • Anne
   |

   Joo, oli kyllä upeeta. Tuohon aikaan vuodesta lämpimän ilman takia näkyvyys vuorille oli aika heikko, joten ne näkyivät kirkkaasti vain hetken aamulla ja esim. sateen jälkeen kun ilma oli kirkas. Tekisi kyllä mieli palata uudestaan, pelkästään vuorien tuijottelemisen takia!

 3. Makeeta! Vuoret on vaan niin upeita. Niitä jaksaisi ihailla vaikka kuinka. Ja tuo kili <3

  • Anne
   |

   Se oli kyllä liikkis! <3 Ja natusteli mun kengännauhoja :D Ei meinattu päästä lähtemään kun se oli niin kiinnostunut meistä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.